Criticul literar Nicolae Manolescu este incompatibil cu ocuparea unei funcții publice 

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admis recursul Agenției Naționale de Integritate împotriva lui Nicolae Manolescu Apolzan ( 78 de ani), care în perioada în care ocupa funcția de ambasador pe lângă UNESCO, nu a putut justifica averea dobândită.

Prin Decizia Nr. 1811/7 mai 2018 a fost casată sentința  nr. 2811 din 2 Noiembrie 2015 și a fost trimisă cauza pre rejudecare.

Până la finalizarea procesului  retrimis Curții de Apel București,  rămâne valabilă pronunțarea ANI, motiv pentru care Înalta Curte de Casație și Justiție a admis rejudecarea.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Nicolae Manolescu Apolzan a funcționat în toată această perioadă ca președinte contestat al Uniunii Scriitorilor. Recent, în litigii cu câteva edituri ( Nemira, Curtea veche) cărora le-a solicitat taxa de timbru literar, Nicolae Manolescu nu a putut face dovada calității de reprezentant legal al Uniunii Scriitorilor.

Nicolae Manolescu este secondat la Uniunea Scriitorilor de deputatul Varujan Vosganian, acesta fiind urmărit pentru constituirea unui grup infracțional și prejudicierea economiei naționale într-un dosar suspendat.

In calitate de președinte al Uniunii Scriitorilor( organizație neconstituită conform legilor actuale) Nicolae Manolescu, împreună cu Ministerul Culturii și Identității Nationale și Fondul Național de Pensii administrează sume importante de la bugetul public.

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE A ROMÂNIEI

Numărul dosarului: 4382/2/2015 Numărul vechi al dosarului: – Data formării dosarului la ÎCCJ: 20.01.2016 Data inițială a dosarului: 14.07.2015 Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: Contencios administrativ şi fiscal Secție: Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal Obiectul dosarului: controlul averilor (Legea nr.115/1996 ) Obiectele secundare ale dosarului: – Stadiul procesual: Recurs Stadiul procesual combinat: – Părțile din dosar:

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE – Recurent (Reclamant) Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 08.03.2016

COMISIA DE VERIFICARE A AVERILOR DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL BUCUREŞTI – Intimat (Pârât) Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 03.02.2016

MANOLESCU APOLZAN NICOLAE – Recurent (Pârât) Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 14.04.2016

MANOLESCU APOLZAN IOANA – Intimat (Pârât) Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 03.02.2016

STATUL ROMÂN PRIN MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE – Intimat (Pârât) Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 03.02.2016

07.05.2018 9:00

Complet de judecată: C10-AP

Numărul documentului de soluționare: 1811/2018

Data documentului de soluționare: 07.05.2018

Tipul documentului de soluționare: Hotarâre

Soluție: Admitere recurs – Admitere recurs – Trimitere cu rejudecare

Detalii soluţie: Decizia nr. 1811/7 mai 2018. Admite recursul declarat de reclamanta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei nr. 2811 din data de 2 noiembrie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe Respinge recursul incident declarat de pârâtul Manolescu Apolzan Nicolae, ca rămas fără obiect. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 23 aprilie 2018.

Daniel Popa

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

2 Comentarii

  1. @R.C.: ma bucur. Nu pentru criticul literar Manolescu, pentru omul Manolescu, insuportabil. Esti purtator de vesti bune, @R.C.

  2. Cu aceasta ocazie,publicul,opinia publica afla ca se scoate de la „naftalina”Legea nr.115/1996 modificata in 2010 ,cu aplicarea unor alte acte normative privind transparenta averilor demnitatrilo, ca in realitate ANi si alti responsabili aveau la indemana instrumente juridice pt. a cerceta si dispune prin Curtile de Aple controlul averilor demnitarilor,ceea ce nu s-a facut sau s-a facut cu parcimonie.
    In conditiile in care inflatia imbogatirii peste noapte a demnitarilor se afla intr-o inflatie de top romanesc, iar diferenta saracirii unora si imbogatirea altora-A LOR este evidenta.
    De unde reise ca ANI fie sta la comanda demararii cercetarilor, fie someaza inadmisibil.
    Nicio persoana nu este „insetata de sange”,dar cred ca majoritatea constata prin efecte ca dirijarea statului de drept de catre „intelligence”este un dezastru,un „intelligence”este o catastrofa pt.demersul bun al societatii.Personal consider ca prostia,coruptia,amestecul”intelligentei”ne-a dus in stadiul in care ne prabusim.Conducerea de catre o secta improprie prin pregatire,conceptie ,stadiu de intelegere a normalitatii si rolului in a conduce Just,Real si competent o societate,o natie ,un popor denota impostura si substituirea abuziva a Legii ,prin altceva ce nu paote fi denumit decat subversivitate.”Tu esti pus sa ma aperi,sa ma protejezi,tu nu esti pus sa ma controlezi,sa-mi reduci libertatea pana la sufocare,sa ma saracesti impreuna cu complicii ,sa ma dispretuiesti si sa calci in picioare totul”-cam asa gandeste Poporul considerat o fictiune abstracta ,in mod fals!ANI nu poate functiona pe baza de protocol si cand intoarce cheita-SRI!Ex.Georgescu-Maior este elocvent!
    Controlul averilor duce la confiscarea celor facute ilegal,nu neaparat la penal.
    Aviditatea si ilegalitatile intelectualilor de varf N Manolescu,Vosganian si a altora,ne cutremura.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.