Croaţia, egalată in extremis de Albania

Selecţionatele Croaţiei şi Albaniei au terminat la egalitate, 2-2 (0-1), miercuri, pe Volksparkstadion din Hamburg, într-un meci din Grupa B a Campionatului European de fotbal – EURO 2024.

„Le-am permis albanezilor să revină” în ultimele momente ale meciului, a declarat miercuri selecţionerul naţionalei de fotbal a Croaţiei, Zlatko Dalic, după remiza (2-2) în urma căreia echipa sa este într-o poziţie delicată în Grupa B de la EURO 2024, scrie AFP.

Croaţia a fost condusă mai bine de oră de joc, a marcat de două ori, însă a ratat in extremis victoria. Albania a reuşit deschiderea scorului prin Qazim Laci (minutul 11). Croaţii au reuşit să întoarcă scorul, graţie golului înscris de Andrej Kramaric (74) şi a autogolului lui Klaus Gjasula (76), dar Gjasula şi-a luat revanşa marcând golul egalării (90+5).

„Au fost două reprize complet diferite: în prima am jucat foarte prost, am luat un gol, nu reuşeam să facem nimic, eram prea lenţi”, a afirmat Dalic într-o conferinţă de presă. „Eram în pericol” de eliminare, a recunoscut tehnicianul cu care naţionala Croaţiei a încheiat pe locul 2 Cupa Mondială 2018 şi pe locul 3 Cupa Mondială 2018.

„În repriza secundă am fost mai hotărâţi, trebuia să dăm totul, iar adversarii nu mai reuşeau să treacă de centrul terenului”, a spus Dalic. „Dar le-am permis să revină marcând acel gol”, „întotdeauna trebuie să ne complicăm viaţa”, a adăugat el.

„Încă mai suntem în viaţă, ultimul meci (luni, cu Italia – n. r.) va decide totul”, a subliniat tehnicianul.

Croaţia a pierdut fără drept de apel primul său meci de la EURO 2024 (0-3 cu Spania).

În ultima etapă, pe 24 iunie, se vor juca partidele Croaţia – Italia (Leipzig, 22:00) şi Albania – Spania

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. Daca vreti sa vedeti Apocalipsa dupe Valerica urmariti
    GERMANIA-UNGARIA
    🤗 🍺

  2. Vax. Nationala croatiei nu mai e ce a fost cu toti babalîcii ajunsi la pensie. Trebuia sa-i bata șiptarii și să-i trimita acasa. Zît!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.