Au dat jos crucea de pe Domul Invalizlor

 Furie în Franța după Crucea de pe Domul Invalizilor (dreapta) a fost înlocuită cu o săgeată pe afișul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, scrie Le Figaro.

Pe rețelele de socializare, internauții denunță o „invizibilitate” a identității franceze

„Vom observa dorința lor de a șterge toate semnele creștinismului” , „Au îndrăznit” , „O rușine pentru țara noastră” , spun internauții furioși.

„Nu apare steagul francez. Invizibilitatea identității noastre este o greșeală inacceptabilă”, spune deputatul RN Nicolas Meironnet. La rândul său, europarlamentarul Gilbert Collard subliniază „opera trădătorilor vinovați de negarea fundamentală a Franței” .

„Sunt multe lucruri de căutat”

Lucrarea, creată de designerul Ugo Gattoni, este plină de detalii. „ Trebuie să găsești mascotele, să găsești purtătorul de flăcări, să găsești disciplinele… Sunt multe lucruri de căutat. Este un afiș extrem de simbolic, care spune multe lucruri despre proiectul Paris 2024, începând cu Bélem care va aduce torța olimpică la Marsilia , a explicat artistul pentru Le Figaro în cadrul prezentării posterelor sale.

Acolo sunt reprezentate multe monumente: „Banque Populaire de Le Cléac’h, acolo este Turnul Eiffel, Stade de France, toate sporturile noi: break dance pe acoperișul Stade de France, skateboarding, BMX, alpinism… Acolo. este valul Teahupo’o din Tahiti cu surferi. Dar există și Stoke Mandeville, originea paralimpismului care se află pe o insulă pentru că se află în Anglia. Există, de asemenea, multe monumente, fie că este vorba despre Arcul de Triumf, Grand Palais, Concorde, Trocadéro, Invalides… Este un proiect faraonic.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

15 Comentarii

 1. Olimpiada este o perioda de pauza necesara in cadrul razboiului religios continuu. Nici asta n-au inteles sarmanii cruciati.

 2. Bine ca n-au pus semiluna rosie!!
  Sau steaua rosie, a comunismului!
  La viitoarele alegeri, Franta va spune: NU, Macron!
  Deja e pe val un politician tinerel, cu mare priza la francezi, din ce partid credeti ca vine?!
  Din partidul extremist al dnei Marine Le Pen: e vorba depsre Jordan Bardella, președintele partidului Reunirea Națională, al dnei Marine le Pen!!!

 3. Toate schimbarile anormale care le fac cei care vor sa ne distruga identitatea noastra si sa distruga tarile Europei depinde de oameni.Daca noi nu vom reactiona imediat si ii vom lasa pe acesti criminali sa isi duca planurile lor la bun sfirsit, atunci totul este pierdut . Fiecare popor ar trebuii sa fie mai atent si sa stopeze imediat tot ce este in defavoarea tarii lor si al lor ca popor.Acesti criminali nu mai trebuiesc lasati sa isi faca de cap, sau sa isi bata joc de noi !Bunicii si sttrabunicii nostrii si-au dat viata pt. tara si popor iar noi acum ne batem joc si lasam criminalii sa isi faca de cap dupa cum vor muschii lor !

 4. Frankfurt aprinde luminile cu ocazia ramadanului. Statuile lui KarlMarx sunt din ce in ce mai populare. planu merge perfect. spalatii pe creier nu observa nimic. in germania de vest, Afd are doar 7%.

 5. Macar au inlocuit Crucea cu o Semiluna ? He he ! e exact ca in cealalta poza a articolului, Franta a devenit un imens souk (sau bazar , daca preferati) iar Parisul al doilea Babilon, o adevarata Curte a Miracolelor ! Ma intreb doar, cu o primarita dementa si cu noile probe olimpice care se vor introduce („slalomul printre gunoaie” si „proba de tir cu arcul dupa sobolani mari cit cotul”), cind se va opri circulatia in Place de la Concorde, ca toata lumea sa-si scoata covorasul si sa inceapa sa faca plecaciuni catre Mecca ?! …

 6. In max 20 de ani va trona semiluna.
  Nu exista natie mai degenerata ca francezii🤮
  Vive l’affrance islamique!!

 7. Stati asa, ca inca n-ati vazut nimic ! Deschiderea Olimpiadei sa va face PE Sena (noul Nil), cu corabia faraonului Emmanuel (a 666-a dinastie) insotit de regina Nefertila si cei 200 de paji egipteni (ma rog, mai colorati, ca de astia nu duce lipsa Franta …) facindu-le vint cu frunze de palmier, in timp ce scribul oficial va nota maretia domniei celui care-l intruchipeaza pe Ra ! Pulimea (sclavii) se va holba la serbarile faraonice de acasa, de la televizor (a doua zi vor pleca iarasi la serviciu, sa continue constructia piramidei faraonului), pentru ca pe malul „fluviului” (ha ha !) biletul va costa 2000 de euro ! (da, ati citit bine, cu trei de „0”)

 8. „Au la Sybaris nu suntem langa capistea spoielii … ?”

 9. crestinismul e o secta din orientul mijlociu, parte a trilogiei evreiesti de delir desertic.
  majoritatea crestinilor nu sunt europeni.
  lasati-o moarta cu secta asta inutila.

 10. Ziceti c-a disparut crucea aia aurita ? Deci nu mi s-a parut, cind am vazut alaltaieri un bronzat coborind la Otopeni din cursa de Paris, cu una agatata de git si abia tirindu-si picioarele … E adevarat ca doar se exersa, pentru cea de pe Caraiman …

 11. Daca Napoleon ar fi in viata, ghilotina din piata Bastiliei ar functiona nonstop!!! Bravos, macroane!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.