Cruzime față de animale, plătită scump

Un bărbat de 67 de ani, din judeţul Mehedinţi a fost amendat, joi, cu 12.000 de lei de către poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Caraş-Severin, aceştia stabilind că suspectul a abandonat cinci pui de pisică de o zi lângă un container de gunoi în localitatea Iardaşiţa, comuna Mehadia.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin, incidentul a avut loc la sfârşitul lunii mai, poliţiştii declanşând verificări pentru identificarea persoanei care a săvârşit fapta.

„Pisicuţele în vârstă de doar o zi au fost încredinţate unei asociaţii pentru protecţia animalelor, care se ocupă în continuare de tratarea şi îngrijirea lor”, a precizat sursa citată.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit cine a abandonat animalele, iar în cursul zilei de joi bărbatul a fost identificat şi sancţionat contravenţional cu amendă de 12.000 de lei.

Poliţiştii de la Protecţia Animalelor reamintesc că abandonarea animalelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 3.000 şi 12.000 de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Obiceiul țăranilor este să înece puii! Ăsta de i-a lăsat vii e un milos. Statul ar trebui sa suporte castrarea animalelor, căci oamenii de la țară nu vor plăti pentru așa ceva iar cu puii vor face ce au învățat.

  2. Iata o lectie usturatoare. Tare. Sa vedem pe viitor daca cineva, posesor de pui de pisica nedoriti, va mai lasa puii in viata cu pericolul de a fi amendat asa de crancen. Are si pedeapsa pericolele ei…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.