Cruzimea față de animale, la ordinea zilei: Bilanțul Poliției

Poliţiştii specializaţi în protecţia animalelor au desfăşurat în 2023 peste 9.000 de controale şi au salvat peste 900 de animale aflate în situaţii de pericol, informează IGPR într-un comunicat de presă.

Oamenii legii au întocmit peste 2.300 de dosare penale, au efectuat 90 de percheziţii şi au dat amenzi de peste 8.000.000 de lei.

Astfel, anul trecut, poliţiştii structurilor pentru protecţia animalelor au acţionat pentru salvarea şi extragerea imediată din situaţii de pericol a 916 de animale, fiind emise 441 de ordine de plasare în adăpost.

Pentru neregulile de natură contravenţională constatate, au fost aplicate 15.547 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.252.080 de lei. Totodată, poliţiştii au întocmit 2.302 dosare penale, au efectuat 90 de percheziţii la domiciliile unor persoane fizice sau la sediul unor entităţi, au organizat 9.406 controale/acţiuni, iar, ca urmare a activităţilor desfăşurate, faţă de 92 de persoane a fost luată o măsură preventivă (reţinere, arestare sau controlul judiciar).

Poliţiştii au efectuat cercetări în 12.582 de petiţii/sesizări şi au intervenit la 656 de sesizări primite prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Legea 138/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor prevede majorarea limitelor speciale ale pedepselor şi ale amenzilor contravenţionale prevăzute în forma de bază a actului normativ.

„Cu titlu de exemplu, potrivit art. 25, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă „folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”, cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă „practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive” şi cu închisoare de la 2 la 7 ani „uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept””, precizează IGPR.

Totodată, ca element de noutate, a fost incriminată zoofilia, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

11 Comentarii

 1. Ăsta cu zoofilia e tare.E treabă wokeșească, de”queer”gendereală 100/100.Legea în sine e bună dar cam subțire.Pentru dereglați sadici, animalul e substitutul omului, de aici pasiunea neoprocopsiților pentru vânătoare, prin care își arată”calitățile de prădători de top” chit că n-au în portofoliu decât un bufet sătesc unde vând samahoancă din zeamă de parbriz ,atunci când nu e strict necesară pentru eliminarea vreunui prădător ajuns periculos, ci practicată că”sport” mai de”plăcere” mai de mokangeală, a se citi”braconaj”.

 2. articolul din pacate confirma nivelul de analfabetism si prostie care genereaza bestialiatate si ignoranta in rindul taranoilor romanesti…bestii adevarate chiar daca conduc bmw si mertane unii…

 3. „oameni”. „evoluati” si multi religiosi chiar. am auzit si un popa spunand ca animalele nu au suflet…de parca el avea. daca nu ai empatie jeane n-ai nici suflet! esti „decat” carcasa!
  **De ce m-ai prins în pumnul tau,
  Copil frumos, tu nu stii oare
  Ca-s mic si eu si ca mă doare
  De ce mă strangi asa de rău?.
  Gandacelul – Elena Farago – sigur woke si u-se-ris-ta toaaaashi… ca noi stim ca toti sunt „daunatori” si trebuie nimiciti…ca numa’ „omu'” si puietul needucat tre’ sa ranjeasca cu gura plina de k_k inca o zi in „existenta” domnului-zeu, care o fi ala. ca mai mult pare un dement, decat o entitate superioara noua – de fapt ce ma mir? „dupa chipul si asemanarea lui” – wow.

 4. Mai taceti drak din gura si nu va mai laudati ca faceti si dregeti pt animalute ! Eu am dat de maicare la pisici afara si-am fost turnat de vecini la pol locala care mi-a tras o amenda de 200lei pt ca am dat de maincare la animale fara stapin pe domeniul public ( de fapt scarile blocului privat ) 😡 Totul e numai un prilej sa dati cu amenda in oameni.

 5. Entomofauna a suferit o cădere catastrofală de când a luat avânt profitul coprorațiilor agrochimice, din anii ’60 încoa.În ’85 Mosanto scotea o „minune” de” pesticid” neurotoxic (neonicotinoide)pentru toate insectele și pentru fetușii umani aflați în primele două stm de viață intrauterină. Pe lângă profit au explodat cazurile de autism sever, băgate sub preș de Deep State printr-o clauză de derobare de responsabilitate ce aveam s-o vedem mai târziu și la Lehmann bros.Socialul a preluat tragediile pe buget(ați văzut „Rainman”?) Iar batista a fost aruncată pe țambal 20 de ani cu un „nu știm, n-am văzut”specific porcilor din administrație, că mai târziu producția de H1N1 sau, mai nou, „coronavirus”, coproducție sino-canadiană pe bani americani.Mosanto e bine -mersi, corupe în continuare și vinde”Glifosat”, un cancerigen prezent pe tarabe-n piață.Un filmuleț făcut în China rurală m-am amuzat la modul invers: o armată de rațe plivea un lan de roșii Nu s-au atins de una, după cum nu se ating nici de zmeură, fasole verde sau orice altceva.Pentru că rața nu consumă plante modificate genetic.Care le mănâncă doar oamenii neștiutori…

 6. Diverse, interesante Păreri,
  Da’OriCUM am da-o, indiferent de OareCE Intenții ascunse ale UNORA,
  IDEEA de Grija, Respect față de Viața in general si pentru Viața Animalelor in special, ca ele NU prea striu sa reclame Boala este o Idee care merita sa fie amintita mereu.
  Numai ASTFEL vom elimina Sadicii care chinuie Animalele, ca EXERSARE la chinuit si ucis Oameni.

  Chiar mă mira ca la Comuniști, care promovau Binele si Bunul Simț si ofereau Acces la Cultura, implicit la Civilizație, NU s-a apăsat mai mult in aceasta Direcție.
  OriCUM este una dintre PUTINELE Cestii BUNE, Normale Umane ieșite DIN Occident …
  Ca de Restuu’ MIZERIILOR Scârboase, suntem SASTISITI si chiar indignații …

 7. Relațiile Vietnam – România intră într-o nouă etapă

  -Doamne fereste,
  in Vietnam cainii se vand vii
  deja jupuitzi!!!
  (nu mai latră ci sughite semi-constient)

 8. Omul este un animal politic, asa ca va rugam nu agesati animalul politic fiindcă cei de la protecția animalelor politice va vor amenda sau va vor trimite după gratii ca să meditații asupra consecințelor gândiri domniilor voastre vis a vis de fauritorii destinului tarii. Animalul politic fie el chior, stirb, chel, obez, parvenit, impotenta, antinational, antisuveranist, trădător, pupincurișt, lingău de boase, trantor, hot, parsiv, neputincios, idiot, oligofren, autist, cazar, cântăreț la pian, navetist, voiager, turist, vânători de funcții, gol, indolent, superficial, grobian, ecumenist, securist, pensionar special, judecător sorosist, procuror davoist, covidist convins sau manipulator de profesie este și va fi sluga perfecta a statului paralel. Dacă cineva știe dacă statul paralel lucrează la paralele inegale sau la cele egale este rugat sa ne spună și noua. Nu de alta dar ca practicanți ai gimnasticii știm ca la paralele inegale lucrează fetele și la cele egale băieții și ca statul paralel este format în marea sa majoritate din bărbați, deci practicanti ai gimnasticii la paralele egale. Prin urmare e evident ca statul paralel excelează și la bara, inele, sărituri și sol, deci e polivalent. Abia aștept sa-l vad pe statul paralel făcând salturi înapoi, triplu salt, răsturnări, roti laterale și firește salturi inapoi de 720 de grade pentru impresionatea audientei bolnave de lipsa de gândire și rationalism. Așteptăm note maxime din partea juriului neomarxist și a slugilor antinationale. Naivii subt rugati sa se abțină. În naivitatea lor inclina intotdeauna balanta de partea trădătorilor și aceasta descalifica orice efort de însănătoșire venit din partea unora care chiar știu ce vor și ce fac pentru binele tarii.

 9. ca au salvat 900 de animalute numai fetita dinTimisoara n-au salvat-o si sunt in acelasi pericol si fratii ei de un an si sase ani, nu au nici o sansa sa scape de maltratare si moarte. Daca analizam mai in profunzime pt animalute exista politia animalelor numai pt copiii ucisi/maltratati nu exista…

 10. @MAXTOARE,
  Esti DeFAZAT in Cestie …
  S-A INTERZIS de catre STAT, oriCE Activitate legata de Consumul de Carne de CAINE.
  Ca EXISTA inca Grupe Umanoide care consuma, este InDubitabil,ASHACUM exista Dobbitocks UMANI, desi NU este Recomandabil sa apartzii acestei Grupe … 🙂

  DAR, DE CE tragi Matale PE VIETNAN in Cestie, si te faci a NU VEDEA – Matale OM Citit si Postack Insistent,

  (Desi, CAM abscons in Exprimari CIFRATE, ca Deliruu’ lu’ Maa’m Pythia la Templu, da’ Aia era in Transa pe Baza de FUM de Plante … 🙂 EtnoBotanice, SPER ca NU prizezi …)

  NU ai aflat ca ‘Egzista” Discutii APRINSE in Coreea de SUD, ca NU vor sa accepte
  TIRANIA Guvernului de a LE INTERZICE Consumul de CAINI, special crescutzi in Ferme de GEN!

  Iar Coreea de SUD, SE zice CaCUM este CIVILIZATA …

  ASHAO Dubla Masura la Matale ?
  NU pot sa creeez’ca … 🙂

 11. Mda ,asta e tara romanilor sau tara cainilor ? Cu cat contribuie cainii la bugetul de stat ? Ba dati-si si pensii speciale !!!
  Cate dosare ati facut cainilor care au muscat oameni sau au ucis femei si copii ?
  Numai la Botosani intr0un an an au fost muscate de maidanezi peste 8.000 de persoane !
  SLAVA UE, NATO ,UKROPILOR HAHOLI SI CAINILOR !!!
  ca romanii cinstiti si pasnici ,batranii bolnavi ,copii ,tre sa se mute pe alta PLANETA !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.