CSM. Pentru România MCV-ul nu a fost pe deplin justificat. A afectat imaginea sistemului judiciar

Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că perioada îndelungată în care a funcţionat Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România „nu a fost pe deplin justificată”.

Deşi acest instrument a fost considerat necesar în raport cu obiectivele stabilite, cu timpul şi-a pierdut această calitate şi „a condus la afectarea imaginii de ansamblu a sistemului judiciar”.

Într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, CSM reaminteşte că MCV a fost instituit de către Comisia Europeană cu ocazia aderării României la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007, având ca obiectiv principal reformarea sistemului de justiţie în vederea eficientizării sistemelor administrative şi judiciare, criteriile de referinţă pentru evaluarea progresului României fiind reprezentate de eficacitatea şi transparenţa sistemului judiciar în cazul instituţiilor cheie în domenii precum integritatea şi lupta împotriva corupţiei la toate nivelurile, inclusiv în componenta referitoare la prevenirea corupţiei.

„Deşi ridicarea MCV faţă de România reprezintă un reper esenţial în recunoaşterea progreselor sistemului judiciar român, fiind un moment de referinţă pentru parcursul european al României, perioada îndelungată de aproximativ 16 ani în care acesta a fost aplicat nu a fost pe deplin justificată. Astfel, deşi iniţial MCV a fost considerat necesar în raport de obiectivele enumerate, cu timpul şi-a pierdut această calitate şi a condus la afectarea imaginii de ansamblu a sistemului judiciar, existând chiar situaţii în care a fost utilizat de factorii decizionali în sens negativ, contrar obiectivelor sale iniţiale”, precizează sursa citată.

Consiliul Superior al Magistraturii mulţumeşte judecătorilor şi procurorilor, dar şi personalului auxiliar de specialitate, „toţi aceştia contribuind decisiv la rezultatul pe care România l-a obţinut, în pofida tuturor dificultăţilor cu care s-a confruntat sistemul judiciar în această perioadă îndelungată de monitorizare”.

„Consiliul Superior al Magistraturii asigură întreaga societate de faptul că îşi va exercita constant rolul constituţional de garant al independenţei justiţiei, iar implicarea instituţiilor autorităţii judecătoreşti va rămâne în continuare la fel de susţinută, în scopul realizării unui act de justiţie de calitate, având ca obiectiv final garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi asigurarea ordinii de drept”, se mai arată în comunicat.

Comisia Europeană a închis vineri, în mod oficial, Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru Bulgaria şi România, ce fusese introdus în 2007, la aderarea celor două ţări la Uniunea Europeană, ca măsură tranzitorie menită să faciliteze realizarea de progrese în domeniul reformei sistemului de justiţie şi în cel al măsurilor anticorupţie, precum şi în ceea ce priveşte criminalitatea organizată, în cazul Bulgariei, indică un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

23 de Comentarii

 1. Păi bre ciumete care te crezi magistrat. păi ai azi justiție in romanistan ?? Sau ești conștient că ștaborul este mai ieftin și mai eficient decât puzderia de imbecili tâlhari in robă,.cei care și-au creat stat in stat pe banii polimii analfabete.. Acu crezi că MCV a fost nejustificat, că ai fi stat de drept și ai legislație cu ”toții egali in fața legii” ?? Atunci când tocmai voi, cei mafioți, vă sustrageți prin corupție de la efectele legilor ?? Cred că ciuma americană a democrației de cumetrie in care prin forță și bani realizezi orice, a atins deja și europa și romania.. Urmează să ne punem cingătoare cu pistoale,. O fi la modă,.

 2. Imaginea Sistemului Judiciar a fost patata de Romania lui Kovesi, SRI si Basescu….Nu de MCV….Un exemplu. Justitia rezolva si acorda despagubiri rapide si mari in cazul Colectiv din motive politice si NU rezolva, NU acorda despagubiri in dosarul Mineriada care se judeca de 30 de ani…in dosarul Mineriada responsabilitatea Statului este mai directa decat in cazul Colectiv.

 3. DACA NU AJUNGEA MONICA MACOVEI PENALA MERGEA JUSTITIA CU MCV PANA IN ANUL 2500…AVEM JUSTITIE ACUM? O SLEAHTA DE INFRACTORI PROTEJATI DE ROBE! ALINA BICA SE FACU PLACINTAREASA? PELTICUL PREDOIU STERGE URME IN POLITIE, DUPA CE A NENOROCIT JUSTITIA. MCV A AJUTAT LA JEFUIREA ROMANIEI…ANRP-UNDE SUNT BANII DIN RETROCEDARILE FRAUDULOASE? UNDE SUNT BANII DIN MARILE DOSARE CARE AU RIDICAT-O PE PARASUTA DE KOVESI? MICROSOFT..REVOLUTIA LUI PESTE PRAJIT, MINERIADELE? ZECI SI SUTE DE IMOBILE RETROCEDATE PE ACTE FALSE SI FALSIFICATE..F.N.I.VEGHEAZA PENTRU TINE, ZECI DE CARITAS, GELSOR,FABRICI, UZINE, C.F.R. DEVALIZATE…AU PREDAT ROMANIA LA CHEIE..MANDRI CA SUNT JAVRE PENALE CU PENSII SPECIALE!! CATE DOSARE LE-AU INGROPAT PE SPAGI? RODICA STANOIU? CATALIN PREDOIU? MONICA MACOVEI A DEVALIZAT ARHIVA LA S.I.P.A. IAR O GASCA DE ACOPERITI DIN JUSTITIE AU APARUT PE O LISTA CU SLUJBASII U.M.0215!! JUSTITIA ERA DIRIJATA DE COLDEA SI DUMBRAVA, IAR ACUM HELLVIG, CARE A PAZIT TARA PANA A PULVERIZAT-O CU S.R.I. ARONDAT LA C.I.A., B.N.D SI MOSSAD IESE, ALTA JAVRA PENALA, SA NE SPUNA CA VREA BINELE POPORULUI SI TARII! SA VA DEA DUMNEZEU VOUA CELOR CARE ATI RUINAT ROMANIA TOT BINELE PE CARE VOI L-ATI FACUT POPORULUI SI TARII. SA VA IA ELENA CEAUSESCU PE TOTI LA EA! CAT SE POATE DE REPEDE. SICRIUL NU ARE BUZUNARE, JUSTITIE SI POLITICIENI! SLUGI NEGHIOABE SI HOATE ATI FOST PE LUMEA ASTA!

 4. -in urma razboiului multi viteji s-arata!

  @Marele Urs
  -shtaboare,
  tribunale sharia sau cahale.

 5. Sfat: daca va este necesar sa mai dati jos din grafene, am observat ca ar merge apa cu clor de la robinet – tap water.

 6. Unii spun ca a existat si un vector faimos MCV. Pentru ca a fost triple agent de te doare mintea si alta nu si ca acestea sunt abrevieri ale numelor sale familie cu care se prezenta prin liceu. Acronime stupide.
  Incercati totusi sa acceptati ideea ca fragmentarea tarii va exista si ca pe cetateni nu ii va afecta aproape spre deloc. Sunt mai multi clarvazatori care au spus ca va fi o mare unire europeana la un moment dat. Dar mai dureaza niste zeci de ani. Si SRI a pus cap la cap toate detaliile.
  Aveti impresia ca Dumnezeu crede in granite de exemplu? Granitele vor deveni irelevante pentru crestini.
  Mancarea din burtica si linistea psihica trebuie sa primeze pentru fiecare individ in parte in definitiv pentru ca scopul final pe pamant este mantuirea. Mantuirea inseamna bunatate, prietenie, pace dar si multa suferinta. Deci nu poti sa ai mantuire fara rau si acel rau se transpune in razboaie imense. Suntem deci pe o cale fireasca a lucrurilor si nu trebuie sa ramaneti atat de ancorati in ce se intampla la fix. Lucrurile se vor intampla oricum.

 7. Afectată imaginea! De MCV!!! Serios??! Păi nu v-ați ocupat voi
  singuri de asta ??

 8. CSM-Savonea este foarte preocupat de imagine şi pensii speciale, atât de preocupat încât nu mai are timp să observe folosirea abuzivă a influenţei de către indivizi ca Horodniceanu, Nicolescu sau Mateescu sau ghicitul sentinţelor de Predoiu. CSM nu are de ce să se preocupe de imagine. O grupare sinonimă cu securismul, corupţia şi dispreţuirea drepturilor omului nu are cum să aibe o imagine. Imagine au cei care au făcut ceva bun pentru societate, nicidecum paraziţii cu pensii speciale!

 9. Sfat: Pringrafene se produc tumori,cancere,leucemie,migrene ciudate etc si de aceea este recomandabil sa incercati sa le mai scoateti. Ciocolata si toate alimentele obtinute prin arderi sunt tot un fel degrafene si atata timp cat ai ingurgitat asfel de alimente si esti in preajma deviceurilor si a computerelor risti ditamai cancerul la intestinesi stomac etc. Actiunea in sine daca este triggeruita demilitari etc se simte ca niste furnicaturi taioase si minuscule. Au control absolut prin audiovideo. Pare SF dar nu este nimic SF, este doar un SCENARIU de copii. Doar vor sa afle despre conturile afaceristilor si probleme religioase, dar si anticipari globale. Dar cum sa nu? Dar nu avem atatea probe ELOCVENTE SI NEINVENTATE la dosarele?
  De asta s-a si inchis MCV pentru ca acum totul este tehnologizat IN SCENARIII !

 10. ALOOO, de cele +10 900 plângeri la CEDO, locul 1 in lume, italia locul 2 cu 39 plangeri și ungaria pe locul 3 cu38?:?::e o rusine națională și un mare semn de intrebare de coruptia si incompetența din justitie??functionarii români de la cedo CE-AU FACUR, AU ASCUNS , blocat SI DOSIT PLÂNGERILE??desfiintarea siij un aBUZ , IAR dosarele de la siij PRIN CE SERTARE ȘI PARCHETE SE PRESCRIU??:?NE MÂNDRUIM CĂ singura realizare a justitiei este aducerea lui VÎLCOV?, dar dosarele lui macovei, udrea, ioana băsescu, etc etc stsau cu praful pe ele de ani de zile???MCV să rămână, iar statutul magistratilor modificat după modelul german

 11. MCV a fost instituit ca să justifice abuzurile DNA în lupta sa de distrugere a capitalismului românesc, pentru preluarea ostilă a avuției naționale de multinaționale. Atât şi nimic mai mult. Iar acum, că toate sunt în mâini străine (resurse naturale, petrol, gaz, ape minerale, minereuri, ciment, siderurgie, îngrăşăminte agricole, industrie farmaceutică, distribuție de energie şi utilități, sistem bancar etc) misiunea s-a încheiat şi nu mai are sens să mai existe.

  Acum vine CSM cu un comunicat miorlăit de ți se face greață fiindcă şi el a fost părtaş la această scenetă sinistră. De ce nu au protestat magistrații când a fost cazul? De ce au dat sentințe ridicole ca să-şi arate slugărnicia față de Coldea, Kovesi şi stăpânii de peste Ocean? Patriciu a vãndut Rompetrol pe şest fiindcă ştia că urmează să-l bage la bulău şi să i-l ia. Aşa a scăpat. Pe Jiji l-au băgat că a premiat o echipă care a câştigat un meci, pe Năstase pentru termopane, pe Ioan Niculae ca să-i ia fabricile de azotați, pe Dragnea pentru femeia de serviciu şi tot aşa… Nu-mi sunt simpatici deloc cei pe care i-am enunțat, dar ce a făcut justiția română este o bătaie de joc. Şi nimeni nu a protestat. CSM n-a zis nici pâs. Era lupta împotriva corupției în toi, vezi-Doamne, care afecta interesele europene. Pe bune? Dar dna Ursula cu afacerile ei cu Pfizer nu a afectat nimic? Totul a fost corect, nu-i aşa, fiindcă mailurile dintre dânsa şi Pfizer s-au şters şi nu mai există dovezi.

  MCV, da?

 12. Nejustificat pe dreaq din moment ce a fost aservita Petrov si Grupului Infractional Organizat pe care la infiintat si condus !Apoi s-a pus la dispozitia țipțerușui cotrocean,pe care l-a scăpat de dosarele care-l vizau pe el și pe coțofana de nevastă-sa !!Despre ce dreaq vorbim??!!

 13. NU MCV-ul a afectat imaginea (in)justitiei ci invers; asa zisa justitie a impins pastrarea mcv-ului si cu ajutorul slugilor- macoveica betivanca, cucuveaua, etc.

 14. Mulțumiți-i Monicăi Macovei și lui Traian Basescu-Petrov că l-am avut. I-a supt țâța și iohanniSS de altfel.
  Și când ne gândim că, pe vremea când era pe cai mari la Bruxellex, bețiva penală asasină de motocicliști, a vrut să implementeze și în Croația MCV-ul. Noroc că ramura catolică a sârbilor s-a prins la timp despre ce este vorba și i-au zis siktir!

 15. MCV-UL s-a ridicat in cel mai prost moment.Acum cand justitia functioneaza aiurea iar magistratii pri teroarea condamnarilor viitoare a obtinut salarii si pensii nesimtite tu UE vii cu lozinca ca actul de justitie s-a imbunatatit si ridicati MCV.Acum 15 ani justitia functiona bine si voi ati nascocit MCV-UL pentru a tine romania sub papuc.Probabil ca ati obtinut ceva si hopa ridicam MCV-UL.MAI BINE FARA UE CARE ISI BATE JOC DE NOI.

 16. bha strambilor, tatarimea khazara magraoana de Bukres si teleornan, lucreaza pantru alte state. Unde alokeaza procente bune din banu tarii, cares milliarde de euro si de lei.

  baga pesticide GMO grane infestate din ukraina nazista, care sunt interzise in UE. Lucru pantru care copkiii vostrii vor plati pa secole, khazarilor de vest, incaz ca se mai naste careva an tara aia blestemata, poreclita roma_niea.

  se spune la scoala ca voi tatarii turci khazari goy de Bukres si teleorman ati fost sclavi la bogatanii de vest, 500 de ani. Iar acum dinnou va baga vestu sclavi. Undep la mea visati voi la deasta, pa vremea communismului, unde trebea sa fie rau.

  ian trebatil pa „scriitorul” ala de la Scanteia Tineretului, zis Ion Cristoiu, ca ce facea el pantru capitalism, can productia totala a tarii era trimisa zilnic spre vest. De cep la mea nus executati tradatorii astia, nam idee.

  ian trebatil si pa khazaru ala goy, poreclit petre roman ce rapid au pus ghearele pa putere, la distrus tara, nucumva sa se trezeasca altii, sal trimita an fata plutonului de executie. Grijania mathi de khazar goy amputit.

 17. Sistemul de justiţie are o imagine al naibii de bună atât în interiorul ţării cât şi în exterior.

 18. imagine, draga sistemule judiciar? Daca maine romanii ar vota pentru o justitie de import, ce ati face domniile voastre??

 19. Acum am vazut mai clar pe B1 ca nu vom va fi primiti in Schengen Area.
  Asa se intampla cand ai ajuns sa robotizezi un vector MCV cu grafenute, la fel ca si pe alti vectori de prin corporatii sa-i dispersezi inapoi in provincie desi aveau un IQ cam mare pentru average population in Bucharest!
  Oamenii nu sunt prosti sa mai aiba incredere in institutiile respectivului stat… pentru ca trebuie sa primeze inteligenta in orice stat civilizat … nu parerile interlopilor si ale escortelor ca dana budeanu care primesc bani multi de tot ca ele sunt hartuite vezi Doamne cu tot felul de mesaje false pe la dosarele militare si interlopstice politienesti s.a. …

 20. Scuzmi, forgot to sy this but in 2017 eu eram in clasa a XII-a … perfectionista si sfidatoare pentru ca aveam niste creier mult la purator sa citesc presa si lectiile de istorie … si dintr-o analiza a mea in ultimele luni am inteles ca mai multi colegi ai generatiei mele au ajuns sa poarte niste grafenute active …
  Enjoy democracy from now cu grafenute !

 21. toti hotii talharii drogatii si criminalii scapati de pensionatii speciali si de csm cu ccr, si vi sa te mai plangi nesimtzita dreaqului

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.