CSO Voluntari, calificare dramatică

CSO Voluntari s-a calificat dramatic în finala Ligii Nord-Europene de baschet masculin (ENBL), după ce a învins echipa belgiană RSW Liege Basket cu scorul de 80-79 (19-23, 33-16, 17-17, 11-23), marţi, în prima semifinală de la Aarhus (Danemarca).

Ilfovenii au făcut un sfert doi excelent, astfel că după 20 de minute conduceau la diferenţă de 13 puncte, care s-a menţinut până înaintea ultimului sfert. Belgienii au făcut un joc foarte bun şi au reuşit chiar să întoarcă scorul, conducând cu 79-78 când mai erau 76 de secunde. CSO Voluntari a beneficiat de trei libere, din care Kodi Justice a transformat două. Echipa din Liege a ratat până la final două aruncări de trei puncte, iar formaţia din Voluntari a irosit două libere prin Kwamain Mitchell.

Kodi Justice a fost MVP-ul echipei antrenate de Ainars Bagatskis, cu 28 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Laszlo Polyaka adăugat 15 p, 4 rec, Keyshawn Maklik Feazell a contribuit cu 13 p, 7 rec, iar Jay Thomas Shumate, cu 10 p, 4 rec.

De la învinşi s-au remarcat Jamelle Hagins 22 p, 6 rec, 4 pd, Olivier Troisfontaines 15 p, Ejimofor Anosike 14 p, 4 rec, Angel Rodriguez 12 p, 6 rec, 14 pd.

În faza grupelor, CSO Voluntari a învins-o pe Royal Liege Basket cu 89-68, pe teren propriu.

Cealaltă semifinală le va opune pe BC Siauliai şi pe Bakken Bears Aarhus (ora 20:00). Finala e programată miercuri, la Aarhus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.