CTP a comis-o din nou: I-a comparat pe pelerini cu teroriştii

Cristian Tudor Popescu a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de Liga Studenților Iași, după ce jurnalistul i-a comparat pe cei 350.000 de pelerini care s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva la Iași cu teroriștii Hamas.

Liga Studenților Iași a anunțat miercuri că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în legătură cu afirmațiile pe care le-a făcut CTP în cadrul primei emisiuni „Cap la cap”, realizată împreună cu Anca Simina, difuzată exclusiv online pe canalul YouTube Recorder Talks.

„Liga Studenților (LS IAȘI) a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu umilirea de către jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a celor peste 350.000 de pelerini care s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva la Iași, pe care i-a comparat cu teroriștii sinucigași Hamas care se aruncă în aer și omoară oameni cu credința că vor întâlni în viața de apoi 72 de fecioare”, a anunțat asociația.

În cadrul emisiunii din 17 octombrie, CTP a spus, referindu-se la pelerinii de la Iași, „deci oameni care cred că o să se vindece, că o să se îmbogățească, că nu știu eu ce o să mai primească ducându-se la moaștele acelea nu sunt cu nimic deosebiți de cei care cred că îi așteaptă o masă împărătească și 72 de fecioare în rai”.

Liga Studenților Iași reclamă și faptul că jurnalistul „a afirmat că membrii cultului mozaic au o viziune identică despre moarte și viața de apoi cu teroriștii sinucigași, afirmație falsă, de natură să inducă publicul în eroare”.

Studenții ieșeni acuză că declarațiile lui Cristian Tudor Popescu „aduc atingere demnității creștinilor ortodocși, batjocorindu-i, umilindu-i și degradându-i pe aceștia la stadiul de teroriști islamici”.

„Liga Studenților apără libertatea religioasă și de conștiință, consfințită de art. 53 din Constituția României, care reprezintă un drept fundamental al omului și un reper de bază în orice regim liberal, călcat în picioare doar de regimurile totalitare. Pentru noi, nu doar în calitatea noastră de studenți, majoritar creștini ortodocși în cadrul organizației, pentru care cultul sfinților reprezintă o componentă esențială a credinței noastre, cât inclusiv ca reprezentanți ai societății civile, astfel de declarații în spațiul public, care sunt de natură să aducă atingere demnității creștinilor, umilindu-i și degradându-i pe pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva la stadiul de teroriști islamici sunt total inacceptabile și trebuie sancționate.
Pentru majoritatea studenților din Iași, participarea la slujbele care se desfășoară la Catedrala Mitropolitană și închinarea la moaștele Sfintei Cuvioase Paraschiva le oferă acestora alinare în necazuri, nădejde și putere pentru a trece peste greutățile vieții, credința acestora fiind manifestată în deplinătatea libertății de religioase și de conștiință, pe care nimeni nu are dreptul să o batjocorească, nevoia acestora de trăire spirituală nefiind împlinită de altcineva sau de altceva, cu atât mai puțin de vorbele de duh ale domnului Popescu.
Libertatea religioasă a fost recâștigată de români cu prețul vieții după jumătate de secol în care puteai face ani grei de pușcărie sau puteai fi trimis în lagăr, deportat sau ucis dacă convingerile tale religioase nu conveneau regimului politic, iar pentru acest fapt nu îl putem lăsa pe domnul Cristian Tudor Popescu să batjocorească credința oamenilor!” a declarat Toma Tataru, președinte Liga Studenților (LS IAȘI).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

48 de Comentarii

 1. CTP e un circar de ultima speță. Ăsta e stilul lui de a-și face publicitate.

 2. Discipolii lui Todorel …
  Totul mergea uns , dar CTP s-a interpus in bunul mers al societatii .

 3. Crucisatoru’ e disperat si face gafa dupa gafa, doar doar l-o mai baga cineva in seama.

 4. Este minunata libertatea religioasa, este minunat ca oamenii nu trebuie sa-si ascunda credinta, care este o alegere, o traire intima, personala. Problema este ca popii romani au capatat o mare putere in Romania saraca si furata de clasa poliica-securista. Sunt mai multe biserici in tara decat sunt scolile. Cred ca sunt mai multe fețe bisericesti decat medici sau profesori.BOR nu are interesul ca aici sa avem o majoritate de cetateni educati si cu stare materiala relativ normala. Ori, in acest ritm de accentuare a saraciei, a maririi segmentului de cetateni saraci, semianalfabeti, statul roman, BOR, mentin populatia tarii captiva, abrutizata, fara o gandire proprie, precum gruparea Hamas tine populatia din Gaza captiva. Ii fura resursele pentru propria bunastare(salarii, contracte, pensii, neamuri,etc). Asta este realitatea. Ne accceptam soarta, eu personal, m-am obisnuit cu gandul, sunt batran acum, de abia imi platescc medicamentele.

 5. @ formei de viata care se isterizeaza la 19 oct. 2023 la 15:40

  Singura diferenta intre tine si ratatul campion al iadului c.t.p. este ca ala apare in presa online cu titlu,iar tu dor ragi pe la comentarii….

  Cei ca tine care sunt la asa zisa conducere a tarii fac ceea ce grohai tu cu maxima nesimtire !

 6. cetatene, poate te interesezi si cine a sponsorizat Hamas si cine s-a opus alegerilor ulterioare in puscaria aia de Gaza. Doi, sa nu confundam BOR cu religia, recte institutia cu credinta.

 7. Uite cine vorbește! Unul cu mentalitate de terorist si fără Dumnezeu!

 8. Loazele crestine sunt rasplatite cu Accesul in Rai pentru buna purtare…Loazele musulmane sunt rasplatite cu cadouri constand in cadane… Asta pentru barbati…Dar pentru femei? Cu cadani?

 9. iEmisiunea se numeste „Capu’la cap” dupa chipul si asemanarea..

 10. La recorder e cocina unde trebuia sa ajunga acest porc psihopat.nimic nu e intamplator.

 11. Nicio religie nu are la baza minciuni mai mari si mai stupide ca Crestinismul…Doar propagandistii crestini au avut atat de mult tupeu sa atraga lumea prin Pruncu nascut din Fecioara si cu Invierea din morti dupa fix 3 zile…aceasta fiind axioma fundamentala a Crestinismului..

 12. Cum AUR si SOSoaca castiga voturi ca trezeste Simion cu procente innl plus si nu stie de unde ii vin.
  Crucisatorul CTPLMGBT a deschis gura.

 13. Omul este singurul jurnalist lucid si curajos din RO. Restul sunt maimute pe bani. Chiar si-n acest caz are dreptate cu parerea lui despre lingatorii de cadavre lipsite de importanta dintr-o religie lipsita de dovezi istorice. Vechiul Testament a inspirat alte doua religii la fel de agresive, cu sute de indemnuri la omor. Partea proasta este ca in RO mai nimeni nu-si cunoaste cartea asa-zis sfanta iar guvernele post-lovitura de stat au tinut boboru intr-o saracie lucie din care de obicei rezulta prostia si excesele de orice fel, inclusiv religioase. Nicaieri in UE nu exista discrepante mai mari la impartirea bogatiei neamului, meritele neavand niciun rol.

 14. Evreii au infiintat Religia prin care se autoproclama Popor Ales…Bravo lor, dar eu nu ii consider Popor Ales…Religia Crestinilor este produsa de scriitori evrei in totalitate…Noul Testament este o opera literara. A fost insusita prin ingurgitare de cei neevrei care isi zic azi Crestini…si fac pelerinaje la Sfantu Mormant…Musulmanii si – au creat singuri Religia plecand de la modelul evreiesc…si fac pelerinaje la Mecca….

 15. Expulzarea palestinienilor din Gaza va condamna Israel pentru Crime impotriva Umanitatii, alaturi de Holocaust si Genocid….Cei care aplauda expulzarea palestinienilor din Gaza sunt NAZISTII Romaniei de azi.

 16. Liga studentilor din Iasi , poate formula actiune si in fata CNCD , si ulterior in fata instantelor de judecata , fata de de criminalul sistem al pensiilor speciale , care este profund discriminatoriu si neconstitutional !!! Si , tot ulterior daca este cazul , si in fata organismelor europene !!! Este cea mai mare batjocorire a pensionarilor cinstiti , contributivi ,din Romania ! Milioane de pensionari vor urmari demersul lor ! Dar o vor face ?

 17. Asta este mai nou inregimentat USReperist, se va exprima in consecinta de cauza.

 18. Poza e prrfecta ca imagine a unui caracter infect. Ce sa ii ceri bipedului din ce nu detine la purtatorul viu😂😂 ctp?

 19. ” a declarat Toma Tătaru ”

  Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi
  ARTICOLUL 53
  (1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

  (2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

 20. un paranoic ce trebuie interzis mediatic.
  ce sa intelegi de la unul cu 5 divorturi??

 21. Un milog sorosist aceasta creatura sarmana a Domnului numita Popescu

 22. Si nu are dreptate ? Enoriasii sunt oastea BOR-fasilor hauristi. O hoarda fara demnitate ce urmeaza un ritual pagan,cel cu puparea moastelor . In timp ce BOR-fasii isi umple sacii de bani.Adica sunt folositi acesti amarati .Ce nu va este clar.Daca sunt asmutiti sunt convins ca ar sari cu mic cu mare pe cei care critica asa zisa „religie ortodoxa”. De aici isi ia haur votanti. Oricat l-ati critica pe CTP,este rational si direct in a spune lucrurilor pe nume. Degeaba va aliniati sa-l injurati.Doar dati dovada de inapoiere mintala.Daca sunteti buni,luati-va la intrecere cu el pe teme de cultura si educatie. Acolo voi dacii liberi faceti scurt circuit.Scoala nu v-a placut.Dar criticati ce nu intelegeti.

 23. UNII imbatranesc URAAAAT si PreMatur … 🙂
  NU ii mai ajuta

  NICI Rolul de Cristian Stalpnicul, autoexilat din Copilarie intr-un Copac (Premonitiei ?).
  NICI auto Tratamentul prin Percutie cu Boantelein Propriul CRANIU NU mai ajuta … 🙂

  Prognosticul este rezervat inspre GRAAAAV … 🙂

  PS Mie imi este Teama ca O VA comite …

  Tentatia INALTIMII care premite Precipitarea a fost prezenta in Ciribomflexerul Dansului din frageda Copilarie …

  O mai amana nitzel Percutia muzicala in Craniul Chel,

  Deja SPARIE Gravidele care fac Greseala de a-l privi,
  Dar, daca ii va fi publicata o Poza de DUPA … 🙂

 24. caracal Dar de unde iti iei tu informatiile, de la fostul Vadim? Si un anume Tariceanu a avut 5 divorturi. Si v-a condus ca pe prosti. CTP nu a avut pretentia de a va coduce. V-a transmis ce voi ar fi trebui sa stiti.Dar va incapatinati sa ramaneti prostiti Va place mocirla,ramaneti in ea. Dar nu va mai plangeti pentru alegerile voastre .

 25. Mircica Auritule, tocmai Recorder scoate la suprafata mizeriile din BOR. Mizeriile facute de politicieni. Mizeriile din justitie.Daca tu vezi asta ca pe o cocona ma intreb ce fel de societate iti cnvine? Cea prezenta in care politrucii isi dau pensii speciale nejustificate sfidand bunul simt ? Tu de fapt ce vrei sa sustii?

 26. Fără nume Tu ai Dumnezeu? Si rusii au un Dumnezeu.Fiecare va atribuiti cate un Dumnezeu.Cat de penibili sunteti .Stai la coada sa ajungi in Rai, prima data vor intra hauristii si sosocarii.

 27. Este cel mai mare terorist al României. Ucide fără scrupule, moral, dar ucide! Câţi sportivi n-au căzut paluşului lui blestemat…

 28. un cetatean Cetatene,cand religia aduce daune demnitatii umane,cand religia te minte,te tine in trecut ,in saracie si incita la ura o poti interzice sa nu aiba valente in viata cetatii.Suntem un stat laic,insa politrucii se folosesc de religie sa sensibilizeze si sa manipuleze.BOR cauta sa se implice in educatie,ori locul religiei este doar in biserici si doar in intimitatea ta. De asta avem mame copile,de asta avem in familiile traditionare molestari ,violenta domestica,ca asa scrie la cartea sfanta. Religia este daunatoare.Este cea mai nociva pentru ca a incitat la violenta in numele unei divinitati imaginare.A incitat la ura si razbunare.Religia, in special crestinismul si islamul au produs cele mai multe crima ,mai multe decat nazismul si comunismul la un loc.

 29. comparatia cu „brigazile martirilor al-aqsa” e chiar deplasata
  mai curind cum a spus Erdogan
  niste versuri pt. care a FACUT pushcarie:
  „-minaretele sint rachetele noastre!”

 30. „Ia comparat pe pelerini cu teroristi”.Ei, si ? A obligat pe cineva sa fie de aceeasi parere cu el ?
  Pai hai sa-l spanzuram pe CTP ca nu e de aceeasi parere ca noi.E vreun pericol ca cineva sa-l creada? Daca da, inseamna ca are dreptate.

 31. Televiziunile sunt sediile unor descreierați in grade avansate de nebunie care își prezintă nebuniile personale ca pe o realitate a tuturor doamne niște mancurți care nu știu absolut NIMIC de existență lor fără mamă fără tată funcționează ademenea unor boxe care odată alimentate cu semnal încep sa urle ….boxele consumă curent ei funcționează pe bani ….pentru mine CTP reprezintă 99% din din toată presa din România …

 32. Cine-l mai baga in seama pe unul ca ctp, vai dr capul lui…..sa se caute, numaidecat.
  Zero barat, frustrat, incompatibil cu oricine si orice…..nube asta o boala???

 33. La prima vedere, e o simpla părere. Probabil ca asa a crezut și cetepica in crasa-i incultura religioasa. Cand părerea ta ponegreste o simbolistica importanta pentru milioane de cetățeni, e probabil ca cetățenii respectivi sa n-o perceapă doar ca pe o simpla părere exprimata in cadrul unei dezbateri aparent democratice. In plus, ,,parerea” e exprimata de un formator de opinie căruia ii e frica, pare-se, de căderea în insignifianta pensionarii. Si nu de un ,,simplu cetatean” sau de un ,,ruman” de-al lui Marsel, care mai postează un comment pe vreun forum. Mai mult, cetepica securizeaza simbolistica creștină asociind-o cu terorismul. In conditiile astea, următorul pas ar fi scoaterea acesteia in afara legii. Deci nu tot ce pare democratic chiar e asa. Ca CTP e un liberal iliberal au aflat destui. Pana la urma, CTP e produsul si slujitorul unor sisteme autoritare si cvasi-autoritare. Adica o coada de topor care se respecta.

 34. Cristian Tudor Popescu , tot Comunist ai ramas si la batranete !

 35. Bravo mah rumanule,credincioșii au măcar Divinitarea căreia i se închina,voi va închinați CTP-ului și sunteți tare grozavi!

 36. Axoane,pari a fi agnostic suporter al lui Adam Green.Noh,e problema dumitale!

 37. Tu la care coada stai,zmeule? La CTP? Mă dai pe spate cu hauristii,sosocarii,bănuiesc tu ești cu cealaltă ramura a securiștilor din partidele mainstresm:))) Să-ți fie de bine!

 38. axon Crestinismul este un front gentil iudeo-babilonian ca esenta, dar mai sunt alte 5000 de religii pe planeta. Ideea este urmatoarea, religia in general este control mental cum este si politica. Diferentele intre diferite factiuni din interiorul acestor congregatii religioase constau in gradul de obedienta si control pe care il detine satanismul asupra acestor congregatii care este dogma principala din spatele multor religii. Unele factiuni religioase s-au indepartat de ramura principala, oculta, asa incat avem acum de ex. ortodoxia rasariteana in antagonism cu asaltul prozelitismului satanic dezlantuit asupra oricaror urme de rezistenta din interiorul, ultimelor biserici, sa zicem, independente fata de influenta nefasta a ocultismului sinistru babilonian. Se poate vedea clar in atacurile furibunde, concertate si profesioniste dezlantuite de dronele neomarxiste ateiste la orice referire publica care priveste biserica ortodoxa, in absolut orice directie ar fi relatarea. In aceasta directie, a atacului impotriva ortodoxiei romanesti ei beneficiaza de sprijinul ungurilor catolici, niste aliati oportunisti care nu se impaca pe alte agende cu oamenii tineri si frumosi. Si de altii pe care practic, oculti ii folosesc ca idioti utili, o schema clasica bolsevica si democratica, fezabila si nemuritoare. E mai mult de spus, dar n-am litere destule si acesta e doar un punct de vedere laic.

 39. erata, unguri catolici separatisti, care vad in romanii ortodoxi traditionalisti, inamici ai viselor ude cu Ungaria dodoloata

 40. Indiferent in ce sau cine credeti, sa nu uitati, ca nu suntem aici ca fiinte umane pentru o experienta spirituala, ci fiinte spirituale pentru o experienta umana. Cea mai naturala Cale este alinierea cu Adevarul, prin Inima. Dar toti cei care apuca pe aceasta Cale o sa intalneasca ”O întreprindere criminală deosebit de brutală, mascată ca religie.” Iar influenta omniprezenta si omnipotenta este negata cu pasiune, desi unul din lucrurile pe care le afli invatand echidistant si curios fata de informatie, deci se spune despre Diavol, ca cea mare pacalelala trasa omenirii este ca a convins oamenii ca nu exista.
  O stiti pe asta? „Un individ este scos din uz dacă se întâlnește față în față cu o conspirație atât de monstruoasă încât nu poate crede că există”—J. Edgar Hoover Voia sa spuna despre disonante cognitive. Eu vreau sa spun sa fim deschisi.
  Despre CTP nu mai zic, n-are rost. E asa de putred ca isi face singur rau.

 41. cand esti plecat cu pluta orice om care nu=i ca CTP este terorist pt ca evlavia irita intunericul din el, daca l-ar exorciza ar face ca toti intunecatii. Nu-i mai dadea nimeni atentie si atunci scandalizeaza societatea…se hraneste cu emotia creata in altii…n-am fost la moaste niciodata, dar in tinerete am vazut o racla in Biserica Alba din Bucuresti, am citit povestea acelui Ciprian si mi-a ajuns… unii au devenit venerati dupa multe rataciri grave. Nu-i voi judeca pe oamenii evlaviosi, credinta este un har, nu toti il avem.

 42. Cam are dreptate ctpeul. In ultimul timp am asistat la derapaje ale crestinilor ortodocsi. Ceva gen talibani. Ei detin adevarul, oricine nu e de acord cu ei este dusmanul lor. Ei decid cine e credincios si cine e pacatos. Din pacate multi prelati din BOR incita la ura interconfesionala si la intoleranta. Mai ales dezastrul ala de la Constanta.

 43. Sfânta Parascheva face o minune și vă umple pe toți de bani, sănătate și curve! Dar numai pe cei deștepți care-i pupă moaștele!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.