Cu ce viteză a zburat pe apă David spre titlul olimpic

 David Popovici a reușit să aducă prima medalie de aur pentru delegația României la JO de vară de la Paris.

 

Era unul dintre sportivii de la care românii așteptau o mare performanță, pentru că, să recunoaștem, deși am deplasat a cincea delegație, numeric vorbind, în capitala Franței, creditarea sportivilor noștri la medalii este una invers proporțională.

Tocmai de aceea multe speranțe s-au legat de fenomenalul David, care, la 19 ani, a demonstrat un lucru care părea imposibil în mod logic: acela de a se naște un campion olimpic, mondial și european într-o țară în care bazinele de concurs la standarde internaționale pot fi numărate pe degete.

Cu atât mai mare și mai prețioasă este această victorie în fața unui britanic și a unui american, țări în care natația este dezvoltată la parametri inimaginabili pentru condițiile de la noi și pentru care vitrinele sunt neîncăpătoare pentru a păstra la loc de onoare medaliile sportivilor lor la marile competiții internaționale.

Impresionantă a fost și viteza cu care literalmente a tăiat apa David Popovici în acel interval de timp extrem de redus, de 1 minut, 44 secunde 72 sutimi, cu doar două sutimi peste britanicul Matthew Richards. Două sutimi reprezintă un timp extrem de imperceptibil pentru un om obișnuit însă în sport au făcut diferența de la aur la argint.

Campionul olimpic la 200 de metri liber a avut o viteză medie de 6,92 kilometri pe oră, adică 1,92 metri pe secundă. Popovoci a înotat mai repede decât viteza medie de mers a unui om obișnuit, care este de aproximativ 5 kilometri pe oră.

Viteza medie din timpul cursei și-a ridicat-o mult după ultima întoarcere, în contextul în care, până atunci, viteza medie a fost de aproximativ 1,69 metri pe secundă (6,12 kilometri pe oră).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. ” iestraordinar”..!!! da, bazinele sunt putine in Romanica, fata de america , unde sunt nenumarate ..! de parca asta hotareste victoria !!! mai terminati cu prostiile , omu’ are talent si gata ! n-are nevoiede 10 bazine, se antreneaza doar intrunul o data ..!! dar asa au nevoie romanasii sa se laude ..” vedeti, ma..?? noi, ne antrenam pe uscat , si tot va batem …, adica noi , romanii….

  2. Castigul cel mai mare este interzicerea sportivilor rusi la Olimpiada.Sunt cei care apartin unui stat terorist.Punct.

  3. ha,ha,ha:
    Adrian Streinu-Cercel: ”COVID 19 se deplaseaza cu circa 7,3 metri pe secundă din cavitatea bucală”

    popovitzii asta e supra-turat ca motoru de Trabant:
    mai rezista 2 runde.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.