Cu cine ţin Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu

Reacții în România după atacul Iranului asupra Israelului. Ce a transmis președintele Klaus Iohannis?

„România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escalade regionale ulterioare”, a scris Iohannis pe X.

Si premierul Marcel Ciolacu a declarat că România condamnă cu fermitatea atacul lansat de Iran împotriva Israelului.

”Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac şi susţinem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetăţenilor sai”, a transmis, duminică dimineaţa, Marcel Ciolacu, într-un mesaj postat pe reţeaua X.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat că România condamnă atacul Iranului asupra Israelului, subliniind că Israelul are dreptul de a-şi asigura securitatea.

”România este alături de Israel şi poporul israelian şi condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia. Israelul are dreptul de a-şi asigura securitatea sa”, a arătat Nicolae Ciucă, duminică, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că situaţia din regiune este deja ”extrem de dificilă”.

”Facem apel la evitarea escaladării situaţiei de securitate regională deja extrem de dificilă”, a afirmat Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

28 de Comentarii

 1. Te-a trezit Getuța?…În numele cui vorbești?…
  Acum sigur vei ajunge popotar la NATO!…

 2. Pare sa se fi grabit aiurea. Adevaratii lideri care au in vizor permanent interesele nationale ale tarilor lor prefera sa o ia mai incet. Dar sibianului venit cu pluta altora in Bucuresti nu prea ai ce-i reprosa.

 3. Susține un examen la concursul pentru o funcție…
  Aici a luat niste puncte!!..Daca nu va reuși,râsul curcilor din Orientul Mijlociu, îl va urma toată viața…

 4. ati observat ca majoritatea liderilor de tari posteaza pe retelele de socializare in limba materna? numai sclavetii ordinari scriu in engleza

 5. Vedeți ce harnic e președintele vostru! S-a trezit cu noaptea-n cap și în minte, numai să ne spună cum e el de partea binelui. Dacă i se întâmpla ceva României, jegosul ăsta (ales de două ori de aceiași care acum îl înjură cel mai rău) nu se deranja nici cu o râgâitură.
  N-am văzut un specimen care să disprețuiască atât de mult România. Pe care a confiscat-o pentru a-și satisface ambițiile profesionale.
  Dar vor veni alegerile și românii (ăia deștepți, nu încape îndoială) vor alege un continuator numai pentru că preopinentul nu știe aria cercului sau șirul Rolle.

 6. Ce rapid au sarit cei 3 tradatori sa linga !
  BRAVOS SCLAILOR !

 7. Cică Ciolanu s-a dat de partea buna a istoriei! Când vor intra rușii in Odessa, Ciolanu va fugi la Bibi și Johannis la mă-sa! Unde sunt românii sclavi in aceasta ecuație,naziștilor? Free Palestine!

 8. Guvernul ”cio-ciu” e slugă, cu atăt mai mult președintele lor, care crede că sluga poate șantaja stăpînu,.Iar evident că stăpînu licurici iși are boala in levant,..Adică lumea e condusă de la marea moartă. Evident ei nu reacționează la incursiunile punitive dese, in care omoară pe cine cum vor,. Astea sunt acțiuni firești pentru unii, dar viceversa e inacceptabilă,. și slugile se revoltă..

 9. Noi trebuie să fim solidari cu toți cei care doresc pacea și să condamnăm pe toți cei care își doresc războaie, haos și controlul planetei ,chiar dacă trebuie sa ne supărăm „partenerii”,adică să fim solidari și cu miile de civili printre care și copii morți în Gaza,la fel cum suntem cu morții din Ucraina,trebuie sa fim neutri,dar ce sa înțeleagă unii,care își doresc funcții personale și care nu urmăresc interesele cetățenilor și ale țării

 10. Este de-a dreptul grotesc ce se intampla. Un atac de raspuns bine calculat sa nu faca victime este condamnat, iar actiunea unilaterala de la Damasc unde chiar au murit oameni nu a primit nici macar o ridicare de spranceana.
  Acestea sunt duble standarde.
  Nu mai e nevoie de alte comentarii, intrebarea Cui Bono revolutia din ’89 si-a gasit raspunsul.

 11. Doar cum sa condamne KIWI, impus presedinte din exterior, o tara care comite genocid impotriva populatiei palestiniene? Ca doar dulapul nostru este sluga cabalistilor care decid soarta umanitatii.

 12. Domnule Ghro textele comunicatelor sunt scrise în altă limbă fiindcă nu sunt scrise în instituțiile românești pe care la reprezintă, au primit textul, la noi e sâmbătă și de două cincinale președintele e sâmbăta la nevastă la Sibiu și ca atare și traducătoarele SRI, SIE alocate Președinției, Guvernului, Senatului sâmbăta sunt pe Valea Prahovei în zonele de protocoale. Domnul președinte a emis protestul din Sibiu? Este regretabil că întreținerea unei cacofonii generalizate în politică, media și societate fac ca lucruri atât de grave să nu mai aibă impactul cuvenit.

 13. Dar omiteti cuvântarea lui Ciuca conform căreia Israelul are dreptul să-și apere securitatea atacând pe teritoriul altei țări. Cum rămâne cu securitatea Federației Ruse,domnilor? Nu sunteti voi axa răului ale cărei instrumente sunt: provocările,minciuna și dubla măsură diabolică?

 14. Marionetele stiu ce fac pantru ca banca de rezerve e o tribuna plina. Cine apasa butoanele si cine poate opri circul? Ce pacat Romania isi pierde rominii prin avort si exod dar ce trist si pacat.

 15. Sa-i scuzam pe liderii nostrii, Klaunus si Marcelus,pentru lipsa condamnarii cind a fost atacata cu rachete o cladire diplomatica a Iranului in Damasc!! PS. Ciene crede in suprematia poporului evreu, va avea mari dezamagiri!!

 16. Băi Iohannis, te-ai trezit?
  Unde ai fost că nu te-am auzit condamnând lovitura Israelului împotriva consulatului Iranian în Siria?
  Daca evreii au dreptul să atace preventiv si ca urmare al unui atac, de ce Iranul nu are dreptul să răspundă după lovitura aeriană împotriva consulatului său în Siria?
  Acum te poti odihni, stinge lampa si trage apa că pute rău Ciolacu.

 17. O ciorbă fierbe-n aer liber fără capac și ce să vezi, trei găinați căzuți odată-n ea. Ghinion!

 18. Trei jeguri si toti trei.La ce sa te astepti de la niste slugi ordinare,ridicatul in doua labe,facut sluj si lins dosul stapanilor poate mai primesc un oscior dar ei se bucura si de sutul pe care il iau in gura.

 19. Nu m-am lamurit cu Ciolacu, dar johanis, INDUBITABIL, TINE NUMAI CU EL INSUSI.

 20. Sfârșitul ciocoilor PSD PDL e aproape. Gata și cu bătaia de joc numita Europa și mai ales nația bolnava America. Sa meargă pensionarii speciali plătiți din banii noștri munciți ,sa-i apere pe evrei, mai scăpăm din ei!

 21. Acțiunea (bombardarea ambasadei iraniene din Siria) naște reacțiune, în Siria or fi murit buburuze?!

 22. „Cu cine ţin” ?

  E meci de fotbal ? Eu tin cu viata, cu o ziarista asasinata de serviciile ukrainene: Daria Dughina ! Tu cu cine tii ?

 23. Și eu sunt foarte indignat de faptul că iranienii și-au permis să-l trezească pe președintele nostru drag Johhanis duminica dimineață atât de devreme și brusc pe deasupra. Unde mai pui că a fost nevoit să facă o trezire în toată regula, prin spălarea feței cu apă rece și băut zeamă de varză. E rușine din partea Iranului.

 24. Nulitatile astea de politicieni romani ,vor raspunde cit mai curind pt. tot ce au facut,nu va scapa nimeni !Atit de mult sint iubiti de romani ,incit decembrie 1989 ,va fi parfum de flori comparativ cu ce vor platii astia care au vindut tara strainilor,au indatorato la bancile straine,si-au batut joc de romani .

 25. Condamnăm cu fermitate, bla bla bla..
  Au vorbit dronele după cum au fost teleghidate.

 26. Va spun eu, ei tine doar la buzunarele lor, restul e vrajeala pentru prosti

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.