Cu două excepții. Marcel Ciolacu renunță la restricțiile noi pentru cash

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că în prima şedinţă de Guvern va revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor legate de cash, în urma discuţiilor de micii întreprinzători, cu oamenii simpli, cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii sistemului bancar.

„Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători şi de oamenii simpli, fără excepţie. În ultimele zile am avut mai multe discuţii cu aceştia, cât şi cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii sistemului bancar. Şi mi-au spus anumite lucruri de bun simţ legate de măsurile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor legate de cash. Aceşti oameni nu sunt evazionişti, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această ţară! Prin urmare, în prima şedinţă de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcţie greşită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice, cu două excepţii: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

„Am însă un mesaj pentru evazioniştii care au profitat de această discuţie din spaţiul public: voi veni peste voi! Voi veni şi vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituţiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Aşa cum am început războiul cu cei care distrug vieţile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veţi scăpa”, a încheiat premierul.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

23 de Comentarii

 1. SA RENUNTE PENTRU TOTDEAUNA,ASTA.I LINIA ROSIE,SA NU MAI INDRAZNEASCA DACA TINE LA LIBERTATEA SI DREPTURILE ROMANILOR.RUSINE SA.I FIE,CA VREA SA NE BAGE DICTATURA SI COMUNISMUL DIN NOU IN MIJLOCUL SI SUFLETELE NOASTRE

 2. Simte jarul la ” curul” PSD-ului ?Sau nu si-a primit ” tainul” de pe la cele banci? Nu alea din Cismigiu , Herastrau , etc…. ”
  Prietenii” stiu care….

 3. Urmașii bratienilor sunt mai comuniști decât Ceașcă. Pe vremea pandemiei nu puteai să îți plătești taxele fara certificat de vaccinat. Acuma nu puteai să îți plătești RCA fara cardul de fraier.

 4. Luptă tu cu himera multionalelor și cu tva și nu mai tot pompati bani în ajutoare pentru ucrainieni, în timp ce românul decrand trebuie sa tot strângă cureaua,nu din porcul unui amarat din bătătură, sau cumpărarea de mici brizbizuri de peste 5000nlei este evaziunea

 5. @ hotiihotilor , ai dreptate ! Evazionistii au cistigat ! L-au invins pe Ciolacu ! Dar si cu sprijinul ” partenerilor de guvernare ” PNL ! A cazut masca PNL!

 6. Mafia a invins…Datoria externa va creste si mai rapid…Sub masca apararii libertatii Securistii care detin toate lanturile din comert au invins. ..A invins Libertatea de a fura… Pentru recalcularea pensiilor furate vreme de 10 ani prin Legea 263, Ciolacu are nevoie de 65 miliarde lei. Daca Evaziunea creste Ciolacu trebuie sa se imprumute la FMI….,Ciudat, recalcularea Pensiilor care face dreotate pentru 3,5 oameni a gasit ecou la Media USR…Media AUR pazeste Moastele si saracirea a milioane de romani care nu au ce face cu Libertatea de a muri de foame…..Media AUR pazeste libertatea Hotilor, popimea securista, vracii si imbecilizarea populimii prin religii… media USR face invers…Multinationalele oricum nu asculta de Media, oricare ar fi.

 7. Da,plafonarea asta arată tocmai neputința guvernului si ANAF de a combate evaziunea fiscală, când chiar inspectorii lor cer șpagă de zeci de mii de lei ca sa inchida ochii când prindeau un evazionist, de la car wash până la cabinetele private ale unui mare prof. Dr. PS: Poate s-a contat tocmai pe reacția populară ca să-i salveze pe marii evazioniști !!!

 8. Împrumutul de la FMI este, deja, inevitabil și le va rezolva pe toate.
  Să ne amintim ultimele propuneri ale FMI: creșterea impozitelor pe proprietăți (implementarea unui impozit reformat pe proprietate), creștere TVA (eficientizare a TVA) și, probabil, creșterea prețului la energie (utilizarea politicii fiscale pentru a promova utilizarea eficientă a energiei). Astea vor fi mană cerească pentru oamenii simpli.
  Vedeți, domnule Ciolacu, că oamenii simpli bagă la greu la păcănele și la pariuri. Fiți alături de ei și nu mutați păcănelele în afara localităților. Și reduceți impozitele pe păcănele și pariuri, ca să nu riscăm creșteri de prețuri la trageri și variante. Că oamenii „e săraci” și nu le mai „rămâne” bani pentru mâncare la copilași.

 9. Cum să ceară ANAF TAXE DE LA SEFII LOR POLITICI SI FIRMELE LOR PE NUME ÎMPRUMUTATE.CEI MAI MULTI BANI II FURA FIRMELE POLITICIENILOR SI MULTINATIONALELE.

 10. Țărănoilor, după ce îl votați pe ursaru Ciolacu, va reveni la cei 5.000 lei

 11. Se va reduce cashul prin alte metode:
  – bancile limiteaza si ingreuneaza depunerea cashului colectat de catre firme;
  – in reactie la asta, magazinele restrang pana una numarul de casse de incasat cu cas-ul;
  – se vor face cozi de tarani puturosi (editat)
  – tot mai multi vor plati cu cardul.
  Asa s-a intamplat afara, cum doriti voi.

 12. In card we trust@ Esti rupt de realitate, in majoritatea satelor romanesti functioneaza o alta forma de comert. In orice sat din Romania care se afla la o distanta mai mare de 20-30 km de marile orase in majoritatea magazinelor plata cumparaturilor se face cu cardul, ches si cu caietul. Plata cu caietul se face atunci cand oamenii primesc pensia, alocatia copiilor sau vand o parte produsele agricole din gospodarie samsarilor de la oras, posesori de certificat de producator.

 13. Mafia a câştigat din nou… cu ajutorul liberalilor. De când e România Românie, PNL a fost cel mai nociv partid: trădător, aservit străinătăţii, corupt, linguşitor. Nu i-a păsat nciodată de români ci dat de capitalul străini.

 14. ÎNCHIDEȚI Conturile Bancare și retrageți va banii din conturi.Nu mai folosiți Carduri și REFUZATI plata cu Cardul,SANTEM IN DEMOCRATIE SAU DICTATURA COMUNISTĂ????🤔🤔🤬🤬🤬

 15. Ciolakule,acum stim cu cine avem de-a face.ti-ai dat arama de sluga si tradator pe fata.

 16. Bai bolnavule cu mintea scurta si sluga corporatiilor si bancilor de ce nu scoti cardul ? Sa se tavaleasca toti milionarii cu carduri la farmacii, Kaufland, …. !

 17. Axon, ai …un neuron! Bolnav și acela! Mergi și tratează-l că-ți patinează ideile pe netezimea creierului!

 18. Cum spunea un moralist , „nu renunță doar se brenduiește”, acum nu dă bine că populimea a înteles șmenul dar se rezolvă altfel.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.