Cu vin, pâine și sare într-o comună afectată de inundații. Fechet: E tradiție

Colaj: Cotidianul

După ce a fost primit cu pâine, sare și vin în una dintre comunele cele mai afectate de inundații, ministrul Mediului, Mircea Fechet, spune că nu a putut refuza autoritățile locale din Ighiu, Alba, pentru că „nu pot să fiu nepoliticos”. „Dacă m-ar fi întrebat înainte, i-aș fi rugat să nu mă aștepte cu niciun fel de festivism”, a afirmat Fechet, la Digi24.

Întrebat cine a avut ideea primirii cu pâine și sare, Fechet a răspuns: „Eu nu pot să fiu nepoliticos. Este o tradiție locală. Trebuia să aleg între situația în care aș fi jignit autoritățile locale urcându-mă înapoi în mașină sau să fac cale întoarsă și situația în care am acceptat că, din punctul de vedere al tradițiilor locurilor respective, este un lucru care se întâmplă la sosirea unui demnitar”.

„Ceea ce pot să vă spun este că, dacă m-ar fi întrebat înainte, i-aș fi rugat să nu mă aștepte cu niciun fel de festivism. Oamenii sufereau și tocmai din acest motiv aproape toată ziua respectivă mi-am petrecut-o alături de oamenii afectați de inundații și alături de autoritățile locale. Dincolo de acel scurt eveniment de două minute din multele ore petrecute acolo, eu am plecat mulțumit pentru că am lăsat o problemă rezolvată. Dacă peste doi ani vor avea viituri din nou, oamenii nu vor mai suferi pentru că până atunci vom termina lucrările hidrotehnice despre care v-am spus”, a mai adăugat ministrul.

În comuna respectivă din Alba au fost inundații în intervalul 11-12 iunie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. Grobienii mai sunt si cinici. Oricum, efectul taiatului padurilor se vede clar. Viituri, inundatii, morti.
  Ar trebui dusi la zidul Targovistei toti cei ce au aprobat tacit sau faptic taierea barbara a padurilor Romaniei. Cine sa ii duca?

 2. ‘ Nimicnicia unui vremelnic ‘, unde o fi văzut el această ‘tradiție’, ‘e tradiție’ în a nu li se acorda suficient sprijin material, vizita trece, problemele rămân.

 3. Traditie la si cu inundatii? Ce caracter mizerabil si mincinos!

 4. „autoritatile” locale slugarnice cu care mafiotii „mediului” isi impart parandaratul? wow

 5. Lăsați răutăcismele!
  Din vremuri străvechi, românii și-au întâmpinat năvălitorii cu pâine și sare; iar ăstora din urmă plăcându-le, i-au pus imediat pe cei dintâi, și la munca pământului și la tăiat sare, obicei păstrat cu succes până-n ziua de azi.
  Așa că, nu-i rău că niște amărâți din satul de sub ape au întâmpinat pe turcul Fechet (Mircea, la derută) cu un sendviș tradițional.
  Cu asemenea oameni, viitura sună bine!
  Dacă nu știați, și la incendii, înainte de a se apuca de treabă, pompierii sunt întâmpinați de către păgubaș cu pâine și apoi, sare de la etajul 7.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.