Culmea fair-play-ului britanic: Nu a fost penalty la Harry Kane!

Selecționerul Olandei, Ronald Koeman, și-a pierdut brusc aroganța de la finalul meciului cu România, arbitrat de același german Felix Zwayer.

El acuză vehement acordarea loviturii de pedeapsă pentru insulari la scorul de 1-0 pentru echipa sa și la fel o face și căpitanul batav Virgil van Dijk.

Ultimul este chiar mai agresiv, spunând că modul în care a procedat arbitrul german la finalul jocului, ducându-se glonț la cabine arată clar că nu a făcut nimic la voia întâmplării.
El își pune întrebarea cum mai poate un fudaș în careu să încerce să blocheze un șut la poartă, pentru că frecvent în astfel de acțiuni cei doi se ciocnesc. van Dijk e convins că Felix Zwayer a profitat de acel moment iar cei din cabina VAR erau în aceeași tagmă cu el.
Paradoxal, plângerile părții olandeze sunt susținute de unul dintre foștii internaționali englezi, astăzi antrenor la rândul său, Garry Neville. Neville spune răspicat că niciodată la duelul Dumfries – Kane nu trebuia acordată lovitură de la 11 metri.
Nu este nici un fault în contactul dintre ei, pur și simplu ambii au încercat să joace mingea și se produc frecvent acest gen de ciocniri, fără a exista vreo intenție din partea fundașului de a-și lovi adversarul. Un astfel de penalty nu face decât să limiteze și mai mult pe viitor posibilitatea unui apărător să intervină la minge.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. A fost talpa clar și penalty! Animalul ăla trebuia și eliminat. Nici nu trebuia să joace dacă îl eliminau când trebuia, la meciul cu România.

  2. Și mai zice ca a fost fotbalist și încă fundaș!!Pai fotbalistul lui peste,când este talpa dacă nu în acest caz?!Tuciuriu asta trebuia eliminat de nu știu câte ori în meciul cu ai nostrî

  3. In sezonul 90-91, intr-un „el clasico”, Gica Hagi care juca la Real, i-a trimis mingea, cu intentie, in mana fundasului advers de la Barcelona, nimeni altul decat Ronald Koeman. De atunci tot contesta dansul diverse „faulturi”, „hands-uri” etc.
    Jucatorul Dumfries nu avea ce sa caute, de la inceput, intr-o echipa de fotbal, dansul fiind practicant de „sporturi extreme”.

  4. Contactul exista si este chiar de rosu si 11 metri, problema este ca acest contact a avut loc la o fractiune de secunda DUPA sutul cetateanului Kane, care oricum a fost peste poarta ! Recunosc, nu stiu cum se judeca in cazurile astea. Daca insa englezii ar fi avut nesansa sa joace cu gestapovistii din meciul cu Spania (felcerul veterinar Croos s-a „distins” in timpul meciului !), nu cred ca s-ar fi terminat asa …

  5. Mă surprinde că olandezii îl atacă dur pe arbitrul german. Nu e același care a arbitrat în sens unic, avantaj batavi, în meciul lor cu România?

  6. Arbitrul nu gândeşte că a fost intenție, ci de greşala evidentă a jucătorului, de greşala fundaşului olandez. A fost faul evident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.