Culmea! Ministrul nostru de Externe ar fi anulat o întâlnire cu israelienii din cauza AUR

George Simion: cerem clarificări urgente și explicite din partea Ministerului Afacerilor Externe cu privire la un posibil incident diplomatic provocat de doamna ministru Luminița Odobescu.

Potrivit unui comunicat de presă, liderul AUR a solicitat public ministrului Afacerilor Externe să explice informațiile apărute în presa israeliană în legătură cu refuzul său de a participa la o intâlnire cu omologul de la Tel Aviv.

Conform unui articol apărut în ediția de marți, 19 septembrie a ziarului Haaretz, și citat de formațiunea lui Simion, Luminița Odobescu ar fi anulat o întâlnire programată cu șeful diplomației israeliene, Eli Cohen pe motiv că acesta ar fi încurajat contactul ambasadorului israelian la București cu liderul partidulu AUR, George Simion. În opinia jurnalistului Haaretz, gestul lui Cohen ar fi stârnit indignarea ministrului roman, care ar fi considerat că un dialog cu Alianța pentru Unirea Românilor este inacceptabil pentru partea israeliană.
Simion a cerut ministrului roman al Afacerilor Externe să precizeze informațiile prezentate în presa israeliană sunt adevărate sau false, iar în cazul în care ele nu corespund adevărului, ministerul de la București să solicite oficial dezmințirea știrii.
Un astfel de incident, odată confirmat, reprezintă o gravă și nepermisă implicare a șefului diplomației române în jocurile politice din ambele țări și un atac fără precedent la imaginea și interesele României, se mai arată în comunicatul citat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioana Radu 8393 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Jenant sa s oti pe gura asemenea minciuni sa acoperi o actiune obligatorie pentru tine functionara de lux pe banii cetatenilor care contribuie la bugetul statului! Minte momarca de rupe! Ce se intampla daca era si simion de fata sau se intalneau peste 2 ore dupa plecarea lui simion, fa comoditate luxoasa?

 2. Incredibl. Regimul Iohannis cel mai belicos si slugarnic din istoria moderna a tarii.

 3. Daca asa e a dat de belea KWJ cu israelienii. Doar nu-si inchipuie ca ii poate trata cu sictir…

 4. Luminita aceasta este in noaptea neagra rau. Rau de tot, nu se vede deloc. Nu are fatza saracuta, este speriata, vrabie plouata. Nu are tzinuta. Dar deloc ! Pare o educatoare. Educatoare capabila la grupa mica de la periferia unui orasel acolo !

 5. …aur merge bine!…mai are sa demonteze violul si sare de 70%…

 6. Mde, uite asa nationalistul Simion s-a deconspirat a fi Shimon.

 7. De obicei cine are două nume, nume în loc de nume de familie, nu e român.
  PS Oare cîți nu se vor mai lăsa păcăliți la apariația unui nou partid zis naționalist. Și Mișcarea legionară se pare a fost koșeră: Zelinski Corneliu, mama Brauner, naștere înregistrată în ziua 13 din „familie modestă”, „martori la naștere au fost doi servitori”. Cine scapă de închisoare după ce omoară pe prefectul de poliție al Iașilor? Dacă n-a fost înscenare.

 8. Sunt oameni care au noroc, de exemplu, ministrul israelian care a fost protejat de prezența acestei Luminița întunecatăla cerebel, care pute ca haznaua, la propriu!! Nu știe și nu aplică regulile de bază al igienei corporale

 9. „un atac fără precedent la imaginea și interesele României”

  Interesul Romaniei este sa combata continuatorii legionarilor antievrei din istoria Romananiei. De asta a fost dus Giorgel cu forta acolo, sa jure, in genunchi, pe coji de nuca-ca partidul sau n-are legionari in componenta si in idiot-logie ! N-a trecut 1 luna si gitanul neaga, de parca l-a crezut cineva.

 10. Simion cere clarificări din cauză că Luminița ar fi…, pe motiv că cutare, ar fi…, ceea ce în opinia altui cutare, ar fi…, și, mai mult, ar fi…, ceea ce este de neacceptat.
  Ca să nu mai zicem că:
  „Un astfel de incident, odată confirmat, reprezintă o gravă și nepermisă implicare a șefului diplomației române în etc.”
  … adică cum ar fi, vezi bine, ultima persoană care ar fi să se bage în jocurile politice dintre țara pe care o reprezintă și alte țări, ar fi tocmai ministrul care-și primește salariu pentru așa ceva, cum ar fi…
  Așa că, trei învățături ar fi de desprins din acest articol deosebit de excelent:
  1. Cum ar fi, că în loc de informații verificate, presa oferă subiecte de bârfă și cancanuri.
  2. Oricare „lansat” în politică, „servicii”, presă, sau alte activități de interes public, pe lângă diplomele de facultăți și doctorate, să prezinte, cum ar fi, și un aviz de la cea mai apropiată școală ajutătoare de adresa de domiciliu.
  3. Ce dacă, cum ar fi, pute? Important e să ne fie cald!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.