Cum a ajuns un şofer să fie amendat cu 2.640 de lei

Poliţiştii şi inspectori de la Registrul Auto Român au dat, în urma unor controale făcute în trafic, în Bucureşti, peste 50 de amenzi în valoare de circa 24.500 de lei şi au reţinut trei permise de conducere.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere şi inspectori de la Registrul Auto Român au desfăşurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, activităţi de control în trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din Capitală, prevenirea accidentelor de circulaţie înregistrate pe fondul deficienţelor tehnice ale vehiculelor şi diminuarea disconfortului fonic produs de autovehiculele cărora le-au fost făcute modificări neomologate sistemului de evacuare a noxelor.
Astfel, s-a urmărit starea tehnică a autovehiculelor prin verificarea: sistemului de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante; sistemului de frânare; mecanismului de direcţie; instalaţiei de iluminare/semnalizare şi echipamente electrice; existenţei şi autenticităţii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor; vizibilităţii şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate; sistemului de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie); corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare şi concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor; deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia; aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător.
În urma controalelor au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.520 de lei, dintre care 8 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor, 38 pentru alte deficienţe tehnice, 3 pentru lipsa certificatului de înmatriculare; una pentru lipsa inspecţiei tehnică periodică; 3 alte sancţiuni prevăzute de legislaţia rutieră.
De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 3 permise de conducere pentru adoptarea unui comportament agresiv şi nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, precum şi 18 certificate de înmatriculare, majoritatea pentru deficienţele tehnice constatate în urma controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Registrului Auto Român.
De exemplu, un bărbat în vârstă de 34 de ani a condus un autovehicul pe Şos. Gării Căţelu, iar în urma controlului s-a constatat că autovehiculul avea tubulatura de evacuare modificată care producea zgomot, anvelope de alte dimensiuni, precum şi airbagurile nefuncţionale. La momentul plecării de pe loc, acesta a adoptat un comportament agresiv, prin patinarea excesivă, în gol, a roţilor motoare, producând zgomot, motiv pentru care a fost oprit din nou în trafic. El a fost sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare de 2.640 de lei şi i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile şi reţinut certificatul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor tehnice constatate.
Pe de altă parte, un bărbat în vârstă de 28 de ani, care efectua transport de persoane în regim taxi, nu a respectat semnalele luminoase şi acustice aflate în funcţiune la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Bd. Basarabia/Şos. Dudeşti-Pantelimon. El a fost amendat cu 1.485 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.
Un tânăr de 18 ani care conducea un autovehicul pe Intrarea Vişeul de Sus a manifestat un comportament agresiv, prin patinarea excesivă, în gol, a roţilor motoare şi realizarea intenţionată a unui derapaj controlat al autovehiculului prin manevrele efectuate. În urma controlului făcut de inspectorii RAR, s-a constatat că vehiculul avea parbrizul fisurat, anvelopele faţă uzate excesiv, anvelopele spate de alte dimensiuni şi avea montate distanţiere la jante. Şoferul a fost amendat cu 1.320 de lei şi s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile şi reţinerea certificatului de înmatriculare până la remedierea deficienţelor tehnice constatate.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

 1. „amenzi în valoare de 2.640 de lei ”

  -e tentativa de omor economic!
  (assasinat economic;
  a facut ceva panarama aia
  da’ nici chiar asa!)

  daca arunca mucu de tzigara in sectoru penitenciar 3 bucuresti
  direct 2’000 de lei:
  -atentie la banii pusi „la comun”
  ca au venit cu blesteme!

 2. Degeaba daca nu au anulat definitiv dreptul de a conduce! Sunt enorm de multe șiretlicuri pe care le pot folosi șoferii încât, poliția nu are ce sa le facă, ba mai mult, le da și sfaturi sa se descurce.

 3. Degeaba daca nu au anulat definitiv dreptul de a conduce! Sunt enorm de multe șiretlicuri pe care le pot folosi șoferii încât, poliția nu are ce sa le facă, ba mai mult, le da și sfaturi sa se descurce. Legislația interpretabila e protectoare pentru specimene.

 4. Mulț’ frustraț’! In loc să iasă in parc la muncă patriotică dau sfaturi milițienilor…

 5. Doar cu 2640 Lei nu-i lecuiesti. De obicei maimutoii acestia sunt indivizi cu bani garla si nu-i afecteaza cu nimic acest mizilic.
  Ar mai trebui:
  -Confiscarea autovehicolului
  -Anularea pe viata a dreptului de a conduce
  Romanii nu sunt un popor la care sa faci ordine doar cu blandetea. Problema pe care a inteles-o f bine Vlad Tepes care facuse disciplina in Tara Romaneasca……[Rumburak]

 6. Poate inteleg si sefii din politie ca actiunile astea anti-cocalari sunt primite foarte bine de populatie. Si isi mai corecteaza imaginea, care e dezastruoasa. Mai lasati spagile si faceti ordine.

 7. noxe? wow. o noua metoda de dezbinare. cu masina, fara masina, cu electrice fara electrice, cu locuri platite (de ce?? absolut totul este SUPRAPLATIT de romani prin taxele aberante pe bunuri aplicate ANUAL, DESI SUNT CMPARATE O SINGURA DATA!) legi abuzive si aberante venite de sus in jos – WOW, MAH, DEMOCRATIE, NU ALTA! – de tip mao. o buna ocazie pentru statul parazitar sa ia bani nemunciti. toate „reglementarile” sunt menite in detrimentul libertatii sub falsele probleme inventate de „ei” impotriva noastra. OAMENII ORI SUNT INDOCTRINATI DE NU MAI BAD LUMINA ORI SUNT AI SISTEMULUI SI BAT DIN LABUTZE SECURICE…hai sikkttiiir! trezeste-te rumane! cauta LIBERTATEA, nu reglementarea ei…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.