Cum combate DIICOT traficul de droguri? Nu deține evidențe despre rezultate

Portul este considerat principala poartă de intrare a stupefiantelor în țară. DIICOT susține că nu are evidența rezultatelor activității de combatere a traficului de droguri în Portul Constanța. 

La întrebările formulate de G4Media și Info Sud-Est, DIICOT a transmis că întrebările „nu se încadrează în definiția legală a informației de interes public și pe cale de consecință nu le putem da curs”.

În același document, DIICOT a răspuns că nu deține evidențe despre rezultatele activității de combatere a traficului de droguri în Portul Constanța din ultimii doi ani, când niciun gram de drog nu a fost capturat în poarta de intrare a stupefiantelor în țară

„Precizăm că la nivelul DIICOT nu sunt constituite evidențe din care să rezulte date de natura celor solicitare la punctul 1 al cererii dumneavoastră (Care sunt rezultatele activității de combatere a traficului de droguri din Portul Constanța în 2022 și 2023?, n.r.)”.

„Referitor la celelalte solicitări de la punctele 2-5, constatăm că nu se încadrează în definiția legală a informației de interes public și pe cale de consecință nu le putem da curs”, se arată în răspunsul DIICOT către G4Mediași Info Sud-Est.

La punctele 2 – 5 erau următoarele întrebări la care n-a vrut să răspundă DIICOT:

  • Care sunt cauzele pentru care în Portul Constanța au fost depistate doar 20 de tone de droguri în aproape un sfert de secol?
  • Ce obstacole întâmpină DIICOT în activitatea de combatere a traficului de droguri în Portul Constanța?
  • Ce informații aveți despre influența războiului din Ucraina asupra activităților de trafic de droguri în Portul Constanța?

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Dar ce interes au daca e ultima afacere grasa din care isi asigura destul de multi caposi confortul din toate punctele de vedere? Bani sa iasa,brestul nu conteaza, sunt la completarea actiunilor noastre, isi spun caposii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.