Cum e posibil? Ministrul Mediului. ”România dobândește noi forme de relief”

Foto: G4mdedia

Proasta gestionare a deşeurilor face ce peste un milion de tone pe an să sufoce Capitala. Mai în glumă, mai în serios Mircea Fechet, ministrul Mediului, spune, în context, că riscăm să dobândim noi forme de relief, o comparație menită să ilustreaze pe deplin acest eșec. 

Ministrul Mediului a declarat în emisiunea România Politică, de la Prima News, că „Bucureştiul nu este exemplul cel mai bun de gestionare serioasă a deşeurilor şi Bucureştiul generează un milion de tone, pe an”.

„Deja în România putem spune că dobândim noi forme de relief, adică gropile de gunoi care devin din ce în ce mai mari, mai voluminoase şi din păcate o să lăsăm copiilor noştri, generaţiile viitoare, aceste gropi”, a subliniat Fechet.

Ministrul a mai spus că „din păcate facem obiectul unor proceduri de infringement, parte dintre ele vizând şi managementul deşeurilor”.

„Dintre aceste proceduri, cea mai gravă, în opinia mea, este o cauză în care statul român a fost deja condamnat din 2018, pentru neînchiderea unor depozite de deşeuri”, a spus ministrul, arătând că atunci când o groapă de gunoi îşi atinge capacitatea maximă de depozitare, nişte specialişti vin, elaborea un proiect tehnic şi dau o soluţie pentru a nu pune în pericol populaţia, o soluţie de închidere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

14 Comentarii

 1. „multzumiri” italiei (ita la ei) +catorva de la 2 shun sfert (2 datzi afara demult)

 2. Cum e posibil?
  -pentru ca ATI ALES
  in fond si la urma urmei
  niste banditzi,nishte mafiotzi
  sa se ocupe de ..gunoi,
  ca de orice altceva!

  -in China socoteala e simpla:
  1 miliardar la fiecare 1 milion de g’ozari,
  1 milionar la fiecare 1’000 de distrusi.

  accident de gunoi in china,
  il bate pe Ridley Scott cu tot cu Alien
  ( este un film științifico-fantastic de groază din 1979 )
  sunetul e bes-ti-al!

  apreciem ca Kilnul.ul de ciment
  poate rezolva si problema arderii gunoaielor
  si a sisturilor bituminoase,
  in scope energetic si de purificare,
  inginerii dorm pe ei!

 3. Astia incaseaza leafa + sporuri + pensii speciale si se mira ca boii, de parca ei au venit de pe Marte. Nu au solutii la nimic, decat taxe care il paraziteaza pe Fraiereanu, nu ca n-ar merita Fraiereanu, care se uita la tot ce se intampla ca vitelul la poarta noua !

 4. Romania e țara gunoaielor! Gunoaie in guvern, gunoaie la cotroceni, gunoaie in parlament, gunoaie in conducerea tuturor entităților funcționale care exista in tara, gunoaie pe străzi, gunoaie in aer, plus pe creștere! Culmea, sunt gunoaie din uriașă categorie Bugetari de lux din politica care produc doar gunoi pe oriunde in Romania.

 5. Muntii de gunoaie. Pai la ce gunoaie ne conduc, trabuia sa li se faca un munte. Altii au statui…………….

 6. Legislatia pt importul gunoaielor, este clocita in Parlament in castigul patronilor de firme, fara ca gunoaiele de parlamentari, sa prevada obligatia firmei la infiintare, de a dispune de INCINETATOARE si spatii de macinare a gunoaielor. Deci, camioanele, vapoarele, trenurile cu gunoaie descarca marfa pe campuri, pe strazi, langa scoli, langa locuinte, fara minim de sanctiuni. Clujul piticului nebun Boc a ajuns o groapa imensa si imputita, urmeaza Bucurestiul si imprjurimile. Propunem formarea unor grupuri cetatenesti, voluntare, care sa supravegheze vehiculele care descarca gunoaie, si sa le dirijeze la adresa beneficiarului din documentele soferului. Sa le descarce in curtile nenorocitilor blestemati care importa gunoaie pe viata cetatenilor.

 7. nu bhai j e gmafiot securist! EOMANII INVENTATORI CARE AVEAU SOLUTIILE REALE SI NEPOLUANTE DE TOPIRE A DESEURILOR, FARA FUM SI NOXE, TRANSFORMANDU-LE IN KEROSEN, AU PLECAT DIN ROMANIA, PENTRU CA MINISTERUL MAFIOT DE „MEDIU” AL FURACIUNII NU LE-A DAT APROBARE PENTRU CA MASINA NU AVEA „COS DE FUM”! unul castiga bani grei prin australia, iar celalalt este in UK, in domeniul aviatiei, unde traieste bine merci. JAVRE INCULTE SI PARAZITI CE SUNTETI! SCURICII SUNT BAGATI IN TOT SI-N TOATE IN ROMANIA FURATA, DEVALIZATA SI UCISA DE VOI, MAH! VOI SUNTETI PAPUSILE ASEZATE IN FUNCTII SI NEALESE DE NOI, PRIN CARE ACESTI PARAZITI DISTRUG ROMANIA SI PE NOI!

 8. gunoiul poate genera electricitate in centrale expre gandite,pe asta de la min Mediului nu il duce capul

 9. Ei, cei de la guWernare, sunt cei mai vinovați de situație!
  Pă lîngă că ÎN DECENII (tot „ei”, tot timpul, au fost acolo!) n-au impus nici reguli clare ce să împiedice aruncarea gunoaielor pe oriunde, și nici aplicarea legilor existente, au adăugat măgării proprii, în folosu’ lor: PeNaLii au băgat în 2020 poolitica tîmpită dă „lockdown” motivată p’în criza CoVid-2019 inventată parșiv tot dă „ei”, ce a dus la MOARTEA a zeci de mii de persoane cu boli acute (infarcturi, etc.) sau cronice, persoane care nu au mai fost primite în spitale (ba! să nu greșesc: au fost primite, cînd au ajuns în-pragu’-morții, ca să fie UCISE în secțiile A.T.I., pă bază dă Prostocol menesterial, dă medici-vraci – dă șpețialități ce nu avea’ legătură cu tratamentele necesare acolo – „iEruoii dîn Prima Liniye” plătiți-gras cu 500 dă iEuruoi suplimentari dă Plăvanu’ ‘lii, păstă salariile exorbitante și în majoritatea cazurilor NEJUSTIFICATE acordate anterior dă poolitrucii PeSeDelei ca să-se-pună-bine cu ei, păntru uz personal pă BANII NOȘTRI!) și nu au mai beneficiat de asistența medicală PENTRU CARE AU PLĂTIT ANTERIOR, CA ASIGURAȚI! Crime cu intenție! Șică Mandolină șî gașka lui, plus Ioha’ care i-a PUS pă posturi deși papagalii ăia au pierdut alegerile, LA PUȘCĂRIE, pe viață!
  În același timp, pentru că oamenii nu au mai putut (sau nu au mai vrut, de frica indusă prin mass media, cazul vecinei mele) să circule pentru cumpărături, au crescut exponențial livrările de alimente ambalate (mai ales la cele calde, proaspăt preparate în maimuțăreala miticească anadoliană „horeca”, SUBVENȚIONATĂ DĂ guWern în perioada aia DÎN BANII NOȘTRI!). Tendința s-a păstrat pînă azi! Ciorbitze la caserole dîn PP cu kapak, friptane șî cartofiori la caserole dîn PS, altele la caserole dă PU, imitațîi dă pițțe la cutii dă carton! …

 10. … (continuare) TOATE ambalajele astea, ARUNCATE LA GUNOI, crescînd cantitățile dă plasticuri (în primul rînd) ce au ajuns la gropile dă gunoi – pă lîngă toate caserolele șî flackoanili în care se livrau deja cărnuri, lactate, băuturi dă-tot-felu’, șî pungili dă croa$$ante, CIPzuri șî sămîntzuri dă spart la fuțibol, toate colorate cît mai phystikyu cu vopsele sintetice numa’-bune păntru Medyu, da’ care nu deranjează Komiziya Ioropenisă a ‘lii, islamizantă, a lu’ $$oroșizda CUMPĂRATĂ ur$$ula15%Bourla sympatizatoare dă măscărici criminal jîd ot Ukraina! – șî cantitățile dă carton irosit ce au mărit cererea dă lemn ca materie primă, deci TĂIEREA PĂDURILOR!
  Cine plătește toate astea – șî gunoaiele ce ocupă terenurile agricole dîn apropierea tutuLor Mun’cipiilor ‘lii, șî comunelor cu 666 dă moromeți hortodokși + primare + 20 dă fon’ționari, plătiți dă la buget fi’n’că VOTEAZĂ șî sympatizează fuțibolu’ dă că’t,
  https://www.gsp.ro/gsp-special/ideile-gazetei/fotbal-la-judet-viitorul-ileana-viitorul-odobescu-liga5-calarasi-712344.html
  șî DEFRIȘĂRILI DĂ PĂDURI – ce le decid UNII, șî le fac ALȚII, da’ se traduc în cheltuieli sociale generalizate pă întreaga populime? NOI, FRAIERII lor!
  TOȚI ăia dă „sus”, băgați în tribunale, averile lor CONFISCATE, șî apoi în pușcării! Urjent!

 11. Mda.. Poți adăuga că după dispariția pădurilor au dispărut și cursuri de apă..ca formă d erelief, iar in râurile din romania nu mai există pește, nu mai există viață acvatică din cauza poluării, a mizeriei scurse sau direct aruncate in râuri. De fapt in romania nu mai ai ape curate , potabile natural. Nu ai nici un izvor sau fântână in care să nu fie ceva otravă, doar ai munți de gunoi din 50 in 50 km pe toată romania..Mai ții minte după revoluție era un reportaj despre munții de steril ortăvitor scoase din mine pe vremea lui ceaușescu, din care se scugea in ape curgătoare zeama maro roșiatică..și când in mod solemn se lua angajamentul că repede situația se va soluționa. Păi poate nu știi că azi este exact la fel,. adicpă mai grav..Ai o țară bre,..te poți lăuda..mai ales cu poporul..

 12. In romania domină Editat, nu doar in limbaj, ci din parlament pân la importul de deșeuri sau orice.. Zice măgarul din presă să cumperi doar ”de romania”, adică produse românești.. Păi care-i produs românesc bre, ce peste 80 % vine din import ? Poți zice că la piață cumperi mere sau morcovi românești ?? Poți zice că ai pâine românească ?? Nu bre, e din grâu otrăvit ukran, sau cocă congelată tot de import. Deci ce pui mei produce romania ?? Doar gunoaie bre. Doar munții d egunoaie.. Și intersant că există țări care produc profit din prelucrarea de gunoaie..și sunt curate solul și apele. Interesant că românu incă n-a aflat..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.