Cum explică Băsescu tentativa de asasinat asupra premierului slovac

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi, pentru B1 TV, că tentativa de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico este rezultatul înmulțirii considerabile a cazurilor și manifestărilor de violență în societatea europeană în general.

Acesta a invocat, printre altele, violența verbală din spațiul public, modul disproporționat în care instituțiile de forță ale statelor reacționează la protestele pașnice și faptul că oamenii efectiv nu mai fac față prețurilor tot mai mari, traiului tot mai greu – ceea ce el a numit „violență economică”.

Într-un astfel de climat tot mai tensionat, e explicabil că unii fanatici cedează și reacționează astfel, a explicat Băsescu.

E vorba de violență, violență peste tot, violență în societate, în discursul politic, în relația uneori dintre politicieni și electorat, electoratul pe care nu-l agrează. De asemenea, violența fizică.

Să ne aducem aminte că au fost imagini în toată lumea cum au fost tratați de jandarmerie manifestanții din Franța, cu o violență incredibilă.

Valabil și pentru Germania, Italia și multe alte țări, inclusiv în România, la celebra manifestație din Piața Victoriei.

Deci violența instituțiilor împotriva cetățenilor care manifestează mai mult sau mai puțin îndreptățit, dar e dreptul lor să manifeste.

Izbucnirea de violențe generate de provocatori, la care instituțiile statului răspund de zece ori mai violent, e în neregulă și și asta ne aduce aici”, a declarat fostul președinte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

25 de Comentarii

 1. Incitarea la ură nu este apanajul unei singure ideologii. Dar să analizăm cazul concret. Cintula, scriitor, poet şi fost milițian PFL, participa de zile bune la manifestații anti Fico, în locurile unde apărea premierul, strigând lozinci pro…Ucraina. Curios, că unii vor să-l facă prorus. Poate a fost, cândva. De asemenea era forte nemulțumit de schimbările din mediile de stat, de parcă ar fi o chestiune pe viață şi moarte.Pentru cei,care ascultă zi de zi tâmpeniile presei progresiştilor alt mód de abordare e criminală. Altminteri ne amintim şi de atitudinea d- lui preşedinte, care a scuipat în mâna întinsă de maghiari, după ce l-au scăpat de la mazilire, la referendum, şi nu a mai avut nevoie de votul lor. Poate Udrea ar putea povesti mai multe despre acest campion al moralității…

 2. Încă n-a crăpat turnătorul la securitate Petrov,impostorul cotrocean vreme de 10 ani?De ce dracu-l mai băgați în seama pe acest gunoi pestilențial ??!!

 3. nu,nu
  este invers:
  -oamenii efectiv nu mai fac față traiului tot mai bun!

  (selectia negativa are si neajunsuri…)

 4. Petrov dovedeste din nou ca ca presedinte a fost un accident istoric (la fel ca Johanis care i-a urmat). Fostul consumator de la Ciresica nu pricepe nimic din ceea ce se intampla in lume. Explicatiile sale sunt infantile si departe de adevar.

 5. Se vede, prin cele ce știe și spune, un maare specialist în domeniu.,

 6. Aiurea în Tramvaiul 3,14159.FIX!
  Ăilalții au UCIS Preventiv_Avertizant pe OMuu Celorlalți.
  Urmează Re-Talierea …

 7. Mințind, cum altfel. Nu a mai ieșit lăcrămînd cu „dragă Stolo” cum îi stă bine unui actor politic?
  Treaba cu pistoletul este, ca-ntotdeauna, înscenare! Nimeni n-a fost împușcat, nimeni n-a fost rănit.
  Cînt sînt aplicații OTAN se-ntîmplă astfel de lucruri. În Ftanța, anul trecut, a fost aplicația Orion și-au fost înscenările de la Opera din Paris, da, da, acolo-au fost, anul acesta sînt cele mai mari aplicații OTAN de la al doilea război mondial ce se țin și-n România. N-ar fi de mirare că au ceva plănuit.

 8. CUM explici Matale, BasescuLE DE CE ți-ai bătut Joc de Roomâni în 2010 TĂIND Pensiile, ca sî salvăm TOȚI Săracii Lumii Hoția Bancară Mondialaă a UNora.
  Asta STIM, dar DE CE aiacceptat, ca Presedinte al României, chit că ai fost PUS.
  SI De CE ai acceptat să fii iar PUS, de Al treilea Purtător de Cafele la State Department, chiar de ai fi fost avut Dreptarea Politică (Dar NU ai avut-o!) DeCE ai acceptat Rușinea Tării NU a Matale, ca Aia te privea direct?
  Mai lasă-ne …

 9. ȘI ai fost
  „Viteaz” RăzBunătoriu cu NeuroRemote prin 2007, cu UN OM singur, Fără Pile Grele, că ți-a SCRIS Adevăruri GRELE în On Line?
  DE! NU ai făcut BINE! NU ai făcut BINE, DELOC!

 10. Cine dracul se mai uită in gura lui Petrov după ce a început al treilea război mondial! O lepra!

 11. S-a demonstrat științific că organele nu-și riscă viața pentru stăpân! Succesuri !

 12. CIA a gasit un ramolit..sa il reduca l tacere pe cel care e anti razboi
  Se pricep de minune..
  Afeptii lui Baal ucid ce nu pot perverti…

 13. cel mai…vorbeste…poporul roman este pasnic si nu se murdareste pt un cel mai din tara.

 14. …cine vbeste despre violenta organelor de ordine!…ce memorie scurta!…poate isi aminteste totusi de cum au fost reprimate manifestatiile pe vremea lui…poate ne spune, totusi, daca nu cumva este si rezultatul divizarii societatii…asta mai are spp dupa el?…stiu ca, in 2010, cand a taiat pensii si salarii multi dintre cei pe care i-a nenorocit s-au sinucis…n-or avea rude?…a inceput sa-i fie frica, un lucru bun!…

 15. Asta o spune unul care promitea țepe în Piața Victoriei! Și te gândești că sunt atâția oligofreni care l-au votat! Cam aceiași care l-au votat și pe Klaus, care au ieșit la scandal la 10 August, loc unde jandarmii au fost prea blânzi cu ei, care au purtat botniță și în somn, care s-au vaxinat cu tot ce au prins ser, care sunt cu „slava!” în gură și care vor vota PNL, PDU, Reper, PSD Ciolacu și alte mizerii antiromânești!

 16. Un PROGRESIST marxist comunist sorosist a omorât un populist putinist neocomunist.Sa sperăm că așa ceva nu se va mai repeta așa de rar.Puliticienii români să zică mersi că românii nu au arme ,tocmai de asta batjocoresc românii în așa hal.Dar să nu uite că doar vor sa ne bage in război să.le apărăm furaciunile si datoriile in care ne au băgat.Sa nu mai vorbim de înlesnirea și promovarea drogurilor,cu drogații nu te pui dau și cu mașina peste tine.Culegeti ce a.ti semănat fraieroci!😁

 17. rusia este tara cea mai pasnica din Univers..Ea promoveaza ,,pretinia intre popare”. Mai sunt si ,,kinejii”, alti mari pacifisti, care vor sa se reuneasca ,,pasnic” cu Taiwanul neascultator…Important este ca si putin si xi jimping, sa teaca prin ,,momentul Fico”, asa, ca oameni pasnici…

 18. Vorbește împotriva violenței ăla cu capete-n gură la tarabagii, ăla cu replica țigancă împuțită, ăla care n-a lovit copilul nici cu palma, nici cu pumnul!

 19. petrov a iesi la scena deschisa sa performeze pentru sistemul corupt si serviciile de spionaj carora de serveste…pe model constantinescu, pe model iohann.. sistemul nu mai are papusi. romanii le-au vazut cam pe toate…acum asteptam „conservele”.

 20. E clar, capul lui Petrov a mai fost la un fund de babă !😊

 21. Sunt de aceeasi parere cu dumneavoastra ca Basescu si Johannis sunt ” accidente istorice „, dar spuneti-mi va rog care dintre presedintii alesi dupa 1989 nu a fost un accident istoric? Parerea mea este ca toti, absolut toti sunt accidente istorice. Ceausescu, asa cum a fost el, agramat, a fost un presedinte mare patriot!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.