Cum identifici un „spion” pe telefonul tău

Prezența programelor spion pe un telefon poate fi indicată de sunet alb care apare în timpul unei conversații, scrie Parlamentskaya Gazeta. Astfel de programe colectează date și le trimit hackerilor.

Potrivit publicației citate, interferențele din exterior pot fi observate dacă pe telefon încep să sosească notificări despre acțiuni pe care utilizatorul nu le-a efectuat. De asemenea, din această cauză, telefonul și aplicațiile de pe el pot porni aleatoriu. Deoarece un astfel de program spion trimite atacatorilor datele colectate, viteza Internetului pe mobil poate să scadă.

Specialiștii mai spun că programele malware rulează în fundal, astfel că telefonul se poate încinge. În plus, din cauza atacatorilor, pot apărea fotografii sau videoclipuri ale altcuiva pe care utilizatorul nu le-a făcut. Totuși, ei mai afirmă că  „Nu este nevoie să intrați în panică dacă găsiți unele dintre simptomele enumerate pe smartphone-ul dvs. Acestea pot fi cauzate de alte motive. Cu toate acestea, pentru liniștea dumneavoastră, ar trebui să contactați specialiști și să verificați dispozitivul pentru spyware ”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Pai stiu si eu cine ne spioneaza?
  E nornal ca la terminarea unui apel incoana „Locatie” (GPS) sa se activeze scurt si apoi sa dispara?

 2. deja ai telefonul supravegheat : conversatii,parole,… si nu sunt hackerii!
  ceea ce vezi pe ecran e ceea ce creaza baietii din bucatarie virtual atat cat sa ai access 25% din ce se intampla si nu nu ai banuieli ca se intampla..
  nici un program nu iti salveaza fundul – observabil!

 3. viteza Internetului pe mobil poate să scadă.
  -da,da
  adevarata viteza a Internetului
  se testeaza(!) cu pornoace 4K !

 4. Pe vremuri baietilor cu urechi ca cele de elefant le trebuia ceva timp ca sa intoarca de pe o fata pe alta caseta … acuma lucreaza copiii sau nepotii lor, la fel de ticalosi, in numele „binelui natiunii si poporului” (a se citi „spionaj de toate felurile, dar mai ales economic si de potential viitor santaj”)

 5. @Cooperativa „Ochiu’ si timpanu'” acuma lucreaza copiii sau nepotii lor, la fel de ticalosi

  -nu,
  MAI TICALOSI,
  născuti răi!
  (la botez incepe sa miroasa a pucioasa…)

 6. Se incarca greu calculatorul in 10 minute ! 10 minute este ecranul negru ! Am sa încerc sa scot un Antivirus de pe Calculator ! O fi vre-un Software Rau Intentionat !

 7. @Neagu Mircea spune:
  27 iun. 2024 la 18:16

  „Se incarca greu calculatorul in 10 minute ! 10 minute este ecranul negru ! Am sa încerc sa scot un Antivirus de pe Calculator ! O fi vre-un Software Rau Intentionat !
  Incearca sa-l bagi in priza.

 8. Am băgat Norton de pe Software Informer ! Nu este bun ! Are Virus ! Trebuie sa scot Norton de pe Calculator !

 9. Sunt mai multi: SIM-ul care prin simpla functionare a telefonului ae conecteaza la turnurile GSM ofera date privind locatia ta prin triangulatie, GPS-ul care da date si mai exacte despre localizarea ta, sistemele de operare Android sau iOS care pot sa stie totul despre ce e in jurul telefonului, aplicatii instalate care nu se instaleaza fara sa le dai acces la biblioteca de poze, gps sau chiar microfon sau camera. Nici nu mai e nevoie de virusi!

 10. Iar asistentii personali Siri de pe iOS si Go gle assistant de pe Android urmaresc tot ce faci pe telefon si fac ascultare ambientala prin microfon.

 11. Daca ai Pegasus nu ai cum sa stii. Facuse cehii la Avast un script da daca l-au luat americanii s-a evaporat si ala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.