Cum încearcă coana Alina să dreagă busuiocul

Evenimentul principal al acestei săptămâni a fost năvala DNA (cu jandarmi, nu cu polițiști mascați, ca de obicei) peste unul din cei mai importanți lideri ai PNL,  Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte al  acestui partid și președinte al Consiliului Județean Prahova, care s-a soldat cu inculparea și punerea sa sub control judiciar pentru infracțiunile de luare de mită și fals intelectual.

Din informațiile preliminare reiese că fruntașul liberal ar fi pretins o mită de 47 milioane de lei, aproape 1o milioane de euro, din care ar fi încasat până acum 3 milioane de euro. Este cea mai mare mită pretinsă din istoria judiciară a României, în fața căreia pălește mita de un milion  și un sfert de lei pentru care a fost arestat jupânul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu.

Cu acest prilej, a transpirat și opulența mahărului liberal, care locuia într-un apartament de lux din București în suprafață de 800 metri pătrați, deținea, împreună cu soția, două limuzine în valoare de 500.000 de euro (Lamborghini și Bentley) și s-a lăfăit în ultimii ani în vacanțe exotice costând peste 600.000 de euro.

Pentru ministresa justiției, Dumitrescu este doar ,,parte într-un dosar”

Iulian Dumitrescu făcea parte din sextetul fruntaș al PNL, alături de președintele Nicolae Ciucă, prim-vicepreședinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu și secretarul general Lucian Bode. A frapat și chiar șocat modul în care leadershipul liberal a încercat să minimalizeze asaltarea și inculparea intempestivă a colegului Dumitrescu de către DNA.

Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, ce vrea să devină întâistătător din al doilea stătător al României, a bâguit că Dumitrescu a demisionat din toate funcțiile de partid, omițând să spună de ce nu și-a dat demisia și din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Cu verva-i cunoscută, papagalul galben Rareș Bogdan a întors-o ca la Ploiești că Iulian Dumitrescu (cu care este bun amic) este doar unul din miile de membri ai PNL și unul din cei 17 președinți de Consiliu Județean pe care-i are acest partid.

Cel mai tare a scăldat-o ministresa justiției Alina Ștefania Gorghiu, care a afirmat, cu prețiozitatea și sentențiozitatea-i  cunoscute,  că Dumitrescu este doar ,,parte într-un dosar.”

Coana Alina și-a arătat iar goliciunea pregătirii juridice, deși a ajuns pe scaunul ocupat cândva de mari juriști ai neamului.

Probabil că ministresa justiției este marcată de experiența sa juridică în procese civile, îndeosebi în divorțuri și partaje, în care  persoanele participante sunt denumite generic părți.

În procesul penal, părți sunt inculpatul, partea civilă și partea responsabilă civilmente. În momentul în care prețioasa ministresă a scăpat  ultima perlă juridică, Dumitrescu avea calitatea procesuală de inculpat deoarece procurorii au pus în mișcare acțiunea penală împotriva sa, iar judecătorii au luat măsura preventivă a punerii sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Făcând pe șmechera, doamna ministru și-a etalat încă o dată superficialitatea profesională, dovedind lipsuri mari în ABC-ul juridic, deși se laudă cu un masterat în științe penale.

Se vede că a făcut dreptul de la distanță la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din București, etichetată de unii fabrică de diplome.

Se vede că l-a avut maestru în avocatură pe guralivul și infatuatul Bogdănel Olteanu, nepotul cominternistei Ghizela Vass și marea speranță a liberalismului autohton de acum două decenii, când a ajuns al treilea om în stat, ca președinte al Camerei Deputaților (eșuat politic după ce a fost  arestat și condamnat pentru o mită de un milion  de euro).

Omul pădurii Băneasa și al dealului Cotroceni

Iulian Dumitrescu a fost promovat în lumea mare a politicii în 2012, sub flamura USL, de către Crin Antonescu și Eduard Helwig, președinte respectiv secretar general al PNL, care l-au făcut senator de Călărași. În legislatura 2012-2016 nu l-am prea văzut pe la Senat și nu l-am auzit vorbind în Parlament.

În legislatura următoare a devenit senator PNL de Prahova, iar în 2020 a candidat și  a fost ales președinte al Consiliului Județean Prahova, pe care l-a condus mai mult telefonic din capitală, mergând la Ploiești cam o dată pe săptămână. După ce PNL a devenit partid de guvernământ principal a parvenit la vârful PNL, cu sprijinul directorului SRI, Eduard Helwig, și a președintelui Klaus Iohannis.

Cu două licențe în România (în ingineria materialelor și în contabilitate informatică) și cu două  masterate în SUA, la Harvard (în securitate și în guvernare), este implantat de patru ani prim-vicepreședinte al PNL, cu mediul de afaceri și cu societatea civilă, deși nu apare în niciun top sau în vreun articol despre oameni de afaceri performanți și nu s-a remarcat cu nimic pe tărâm civic, nici măcar prin acte de  caritate.

Unii liberali vorbeau în surdină că președinții consiliilor județene Prahova și Ilfov, Iulian Dumitrescu și Huber Thuma, ar fi nu numai prieteni apropiați și protejați, ci și sponsori ai până recentului șef al SRI și ai președintelui României. Părerea mea este că amândoi au jucat rol de proxy pentru învârteli care să aducă bani negri pentru  partid și pentru stăpânii din umbră.

Așteptăm cu interes poziția lui  Eduard Helwig cu privire la înhățarea surprinzătoare de către DNA a amicului Dumitrescu. Mai ales că aceasta survine la scurt timp după ultimele sale intervenții publice, în care i-a luat în cătare și în tărbacă pe premierul Marcel Ciolacu și pe liderul AUR Claudiu Târziu, și la numai câteva zile după ce unii lideri ljberali, inclusiv fostul președinte Crin Antonescu,  au început să vorbească despre o posibilă candidatură a lui Eduard  Helwig la funcția de președinte al României.

Unii prezic că i se mai pregătește o surpriză legată de finul său Adrian Tarău (dacă vă amintiți, fiul unui fost prefect PSD de Bihor, arestat pentru contrabandă cu carburanți  în guvernarea Adrian Năstase, din cauza căruia a fost mătrășit  procurorul Alexandru Lele de la Oradea ), pe care l-a nășit la a doua căsătorie și care s-a refugiat cu afaceri și bagaje la Istanbul.

Oare, pe cine deranjează faptul că ,,Ciucă al nostru” ar putea să mai aibă un concurent din PNL în bătălia pentru Cotroceni?

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 19
Valer Marian 280 Articole
Author

20 de Comentarii

 1. In mod normal, după cît sunt de harnici, la furat,. județul PH nu ar trebui să existe..De fapt sunt sudiști balcanici cu toții.

 2. Un borfaș, ca mulți alții din PSD și PNL, plus celelalte partide!Un calic, un sărăntoc, un fomist, neam prost, ca 99,99% din bipezii ce populează și poluează clasa politică!

 3. Este vremea celor care își iubesc și respectă țara și cetățeanul a suveranistilor,destul cu acești alogeni trădători,ciocoi și baroni,care s-au hrănit și construit averile,din munca oamenilor cinstiți , îndatorândune pentru următoarele 3 generații

 4. Madam Burghiu încă n-are liber la decizii!… n-ați văzut că Ciucă a luat poziția de capră!…?

 5. Și draga Stolo e parte în alt dosar! Fiica lui Stolojan ( Clăbucet sosire) care a jefuit Romania a ajuns mare patroana pe banii lui tac-su și și-a tras spital privat în Bucale în care simplii cetățeni mor cu zile. Cine a avut 20.000 de euroi pentru o operatie? Gypsy care-i va la gatul lui Stolo daca nu le da banii înapoi! Succesuri liberali hoți!

 6. In poza este Kevin C. , ce legatura are el cu politrucii ultra hoti , dintre care cei pesedei aparati de badea valer ? Cred ca hotii sint hoti , punct .

 7. Imposibil de crezut că ăsta învârtea atâta bănet fără să împartă cu alții din clică !
  Dacă nu trăiam într-un stat mafiot, aveam șansa să aflăm cât de sus mergeau cotele părți.
  Sigur i se va găsi calea de … salvare, fără complicații pentru .. casele liberale.

 8. Bravo Dle. Marian,frumos si meserias text.
  Un simgur lucru nu reiese: cum de a calcat pe bec Iulian asta, ca manariile le facea demult?

 9. Duracell 555
  Motan@
  D.N.A.-ul lucrează, nu doarme. De ce s-au scos de la sertar astfel de lucruri, tocmai acum?
  Ptr. discreditarea lui, logic. Totul este o lucrătură politică, păi cum altfel. Presa a avut acces la informațiile de la D.N.A. Orcine poate să facă o plângere la D.N.A. și să o dea presei. Nu-i iau apărarea, dar lucrurile trebuiesc analizate.

 10. Este ceva ce nu inteleg in acest articol, adica un domn Iulian Dumitrescu ca decident in statul roman din inalta functie de responsabilitate civica din ierarhia de putere in Romania – isi permite o combinatie din care ii intra in conturi 16 milioane de euro- activitate similara ce ne era bine prezentata de celebrul serial italian Caracatita pe modelul mafiei din constructii din porturi, autostrazi si credeam la acel moment ca este fictiune.
  Si daca recurgi la o comparatie cu actiunea dintre serialul Caracatita si actiunile acestui vicepresedinte Iulian Dumitrescu din prezent, atunci te intrebi daca acesta nu este in realitate un personaj cu mult mai puternic, extrem de discret in planul mediatizarii si ca in realitate este chiar nasul mafiei din judetul Prahova !?

 11. Urmează zile cu avalanșe de știri și declarații despre pregătirea pentru război, cât de mișto e armata obligatorie și eventual mai declară o epidemie de ceva. Proștii trebuie să aibă mintea ocupată

 12. Vezi ca to’arsul Marian a explicat la final! Sunt unii prin PNL care se îndoiesc de abilitățile de comunicator si locomotiva politica ale doctorului Ciuca Nicolae. Si detractorii astia, printre care ar putea fi și mini-mafiotul de la CJ Prahova, par c-ar dori sa-l sustina pe fostul director al securității la prezidențiale. Alții, insa, nu l-au ,,reevaluat” pe doctorul Ciuca, pe care-l considera bun pentru Romania si pentru interesele lor. Probabil ca I. Dumitrescu il va reevalua la randu-i pe Ciuca, fapta se va prescrie, iar peste zece ani V. Marian va continua sa se mire cum mini-mafiotii locali demisionează din partid dar nu si din Parlament, Primărie sau C. Județean.

 13. Pana nu ii vad pe mascati la poarta lui Flutur, care intr-o campanie electorala a PDL impartea cate 50 de lei dintrun teanc gros, la iesirea dintr-p manastire nu prea am satisfactii.

  Nu ati observat ca DNA nu se atinge de fostii PDL-isti, pe langa care va spun eu ca liberalii sunt mici copii?

 14. Astia sunt politicienii romani, toti pentru ei ,niciunul pentru cei multi care-s platitori de taxe si impozite.
  Astia vor sa ne ia pielea de pe noi inca 8 ani.

 15. Dacă era PSD-ist ?. Să fi văzut valuri de condamnări, care mai de care exprimate cu multă „mânie ” revoluționară. Nu mai vorbesc că ar fi fost încarcerat degrabă în Beciul Domnesc, precum s-a întâmplat cu Buzatu, pentru o faptă similară, dar cu mai puțini marafeți. Ce ți-i și cu justiția asta. Dacă ești membru aș găștii „băieților buni”, o pățești mai ușor, dacă ești din gașca ălorlalți, ăia „răi”, imediat la zdup, condamnat apriori, fără a mai necesita dovezi, și asta nu numai de „onorata justiție” ci și de mai vehementa mass media, care are același criteriu de partajare, băieții buni vis a vis de cei răi. Cine face listele, cu cei răi sau buni, este încă o enigmă, poate Pădurea Băneasa să știe ( oare Helwig să fie membru al comisie de redactare a listei ?). Sau poate cine știe, prin telepatie, unii de peste Balta cea Mare, criteriile fiind de ei știute.

 16. Nu credeam ca Nea Varer a auzit de Comintern si mai ales nu mi-am inchipuit vreodata ca, auzind aici de PARTIDUL MARXIST/BOLSEVIC MONDIAL, de la mine, sa aduca vreodata vorba…Mai ales in conjunctura in care TATUCUL SCLAVETILOR SOVIETICI, Rasputin, a atacat MISELESTE, cu TICA-CALOSIE si cu INCALCAREA TRATATELOR si NORMELOR INTERNATIONALE STATUL SUVERAN Ucraina cu intentia de A-L STERGE DE PE FATZA PAMANTULUI, la fel cum CREATIILE sale TERORISTE Hamas, Hisbollah, Huthi, Talibanii etc vor sa faca cu STATUL SUVERAN Israel!!!

  Inculparile si arestarile anterioare sau din timpul anilor electorali de RASCRUCE pentru PARTID si SECURITATE sunt deja RUTINA in Romania BOLSEVICA/COMINTERNISTA(vorba lu Nea Valer), doar in cazuri extreme lasandu-se cu RECLUZIUNEA in VILELE penitenciare!!!

  Oare, de ce Nea Valer NU FACE TOATE CONEXIUNILE COMINTERNISTE ale AGENTILOR SOVIETICI care s-au perindat din 1989 in Deal si in fruntea PCR-ului uzurpat de FSn dupa care l-a CONCASAT in toate FACATURILE zise „partide” LEGENDATE de atunci si pana azi cu o ENERGIE CRIMINALA inepuizabila, de catre Securitate? Dar de MIILE de PROFI din toate Padurile Romaniei, cu care, unii, cocheteaza de parca nu ar fi COMINTERNISTI sau ODRASLE de COMINTERNISTI?

 17. Nu făcea combinații doar pentru el singur , rezolva orice pentru oricine inclusiv Klaus bode Rareș gorghiu, asa au furat cei din peneleu 100 de miliarde de euro , comisioane de sute de milioane de euro la toate contractele.

 18. S-au obisnuit sa-i tina CIA in brate ! Razboiul din Ucraina le-a stricat intelegerea. PSD-ul a devenit mai util !

 19. S-a gasit moroshanul militist Valerica sa constate pregatirea profesionala a Alinei!!! Pe-aia din Oash ii cheama numai Valer. Este plina si America de astfel de ‘valeri’.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.