Cea mai premiată comedie a momentului la Londra și New York

“Cum să distrugi o piesă”, în premieră absolută în România

Cu o producție super spectaculoasă, premiată pentru scenografie în țările în care a fost montată, Cum să distrugi o piesă / The Play That Goes Wrong aduce spectatorilor români un show de comedie excepțional direct din WestEnd și de pe Broadway.  Premiera la Bucureşti este anunţată pentru 3 și 4 noiembrie la Grand Cinema &More din Băneasa Shopping City.

Piesa scrisă de trioul britanic Mischief Theatre  – Henry Lewis, Jonathan Sayer și Henry ShieldsCum să distrugi o piesă este comedia-revelație a acestui an în teatrul internațional, jucată în peste 20 de țări.  Spectacolul a câştigat printre numeroasele premii prestigioasele trofeele Tony, Olivier și Molière pentru cea mai bună comedie.

Cum să distrugi o piesă este o celebrare a ceea ce teatrul are mai bun şi…mai rău.

În această “piesă în piesă”, urmărim cu sufletul la gură eforturile pline de încurcături ale trupei de teatru de amatori a Politehnicii din Cornley de a pune în scenă drama polițistă Crimă la Conacul Haversham. Cum rezultă implacabil din titlu, lucrurile nu merg tocmai bine și tinerii actori constată că a ajunge până la replica finală cu un spectacol “serios” de teatru nu e chiar cel mai simplu lucru. Cu toate acestea, actorii „rezistă” cu stoicism și umor avalanșei de dezastre, accidente și încurcături “imprevizibile”, și se străduiesc eroic să ducă până la capăt piesa, spre deliciul și amuzamentul publicului.

Această piesă misterioasă a anilor 1920 include ceea ce nu s-a mai văzut într-un show pe Broadway: un scenariu făcut praf, un star feminin cu comoţie cerebrală şi un cadavru care nu-şi poate juca rolul…

Timp de două ore, spectatorii râd în hohote privindu-i pe actorii accidentaţi care se dau de ceasul morţii pentru a-şi atinge scopul, într-o ambianţă haotică.

“Spectacolul îşi onorează toate promisiunile: provocarea unui râs Homeric şi un mare moment de teatru. E uşor să ghicim că actorii îşi vor uita textul, că vor intra în scenă într-un moment nepotrivit sau că decorul nu vas ta în piciare de-a lungul întregii reprezentaţii. Dar gândindu-ne la titlul totul este explicabil Piesa începe fără ca nimeni să-şi dea seama, tehnicienii caută un căţel pierdut în teatru. Spectatorii sunt invitaţi pe scenă pentru a ajuta la montarea decorului şi a-I da o mână d ajutor regizorulu, care au întâriat punerea în scenă. Dar luminile se sting şi primul actor apare pe scenă” scria un critic despe montarea de pe Broadway.

“Piesa spune povestea unei alte Piese, Crimă la Conacul Haversham, o producţie a unei mici companii cunoscute pentru spectacolele sale dezastruoase. Directorul companiei promite de această dată să ofere publicului un spectacol demn de acest nume. Dar se poate ghici că nu va fi cazul.

Decorul care se năruie, muzica proastă, accesoriile care lipsesc…Fiecare catastrofă prezentate pe scena de la Duchess Theatre (din Londra) s-a produs deja, cu adevărat pe scena unui teatru de undeva din lume. (…) Distinsă cu Premiul pentru cea mai bună comedie, acordat de Whatsonstage piesa a avut şansa de a ţine afişul unui teatru londonez timp de 5 ori pe săptămână”, citim într-o cronică din Marea Britanie.

Pe Broadway spectacolul este produs de unul dintre cei mai mari regizori și producători ai momentului J. J. Abrams (Star Wars).

În România spectacolul este produs de WonderTheatre și Grand Cinema and More.

WonderTheatre este o companie de teatru de familie creată de cei care s-au aflat în spatele unora dintre cele mai importante succese cinematografice și de televiziune din România (California Dreamin’- Nesfârșit, Ai Noștri, Atletico Textila) și care în stagiunea de toamnă 2017 are 7 spectacole pe scenele din București și din țară: Prenumele, Panică la Operă, Cina de adio, Swing, O zi din viaţa mea, Undeva la mijloc și Sub pragul de sus.

Declarată recent cea mai amuzantă piesă jucată vreodată pe Broadway – Cum să distrugi o piesă este pusă în scenă în premieră absolută în România. În viziunea regizorului George Dogaru, cu o distribuție de excepție, producția este o combinație explozivă de teatru de comedie, pantomimă și improvizație, „accidentată” de efecte de scenă spectaculoase și foarte amuzante.

Distribuția spectacolului include unii dintre cei mai talentați tineri actori ai momentului, cunoscuți publicului atât din mari producții teatrale, cât și din seriale de comedie de succes: Ada Galeș, Andreea Samson, Ilona Brezoianu, Andreea Mateiu, Vlad Logigan, Cătălin Babliuc, Pavel Bârsan, Răzvan Oprea, Angel Popescu, Andrei Mateiu, Bogdan Cotleț, Dan Rădulescu, Marin Grigore, Radu Micu, Adrian Anghel, Silviu Mircescu.

Piesa se va juca cu distribuție dublă, spectatorii având posibilitatea de a fi încântați de fiecare dată de o interpretare inedită dată de diversele combinații de stiluri și interpretări actoricești puse în scenă cu măiestrie de regizorul George Dogaru.

Scenografia spectaculoasă în efectele sale speciale, care amintesc de parcurile de distracții, este realizată de arhitectul și production designerul Petre Țalea, costumele fiind semnate de Eli Damanakis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.