Ce poți face pentru a evita să te îngrași în lunile de iarnă și să te menții în formă chiar și în sezonul rece? Urmați cele 12 reguli.
Nu ține diete care să te înfometeze
O deficiență de nutrienți și vitamine va declanșa un mod de economisire a rezervelor de grăsime din organism. Cea mai bună opțiune este o dietă echilibrată.
Mănâncă alimente bogate în proteine în fiecare zi
Acest tip de mâncare te ține sătul mult timp. În fiecare zi, meniul ar trebui să includă ouă, carne, produse lactate, leguminoase, cereale, semințe și nuci și pește.
Nu reduceți carbohidrații din dietă
Carbohidrații sunt necesari pentru metabolismul normal și pentru producerea de serotonină, foarte importantă – mai ales pe vreme rece. Mâncați carbohidrați lenți care sunt recunoscuți ca sănătoși: cereale, fructe, pâine integrală, tărâțe, cartofi, banane, ciocolată neagră.
Nu săriți niciodată peste micul dejun!
Micul dejun este considerat cu adevărat cea mai importantă masă a zilei, permițându-vă să vă accelerați metabolismul pentru întreaga zi.
Mănâncă alimentele potrivite
Primele feluri sunt tradiționale: supe calde, borșuri, ciorbe. Când le gătiți, nu adăugați prăjeli și smântână. Alegeți supe de legume care conțin ciuperci, varză, legume cu amidon, pește și carne de vită.
Mâncați multe legume
Toate soiurile de varză, morcovi, dovleac, napi, citrice, mere verzi și pere ar trebui să se regăsească în dietele de iarnă. Poți completa cu ardei gras, spanac și măcriș, broccoli, ceapă verde și pătrunjel. Toate aceste daruri ale naturii ajută la menținerea greutății normale în lunile reci.
Completați deficitul de vitamina D
Acest lucru se poate face cu ușurință cu ajutorul anumitor produse. Acestea sunt ficatul, brânza, untul, ouăle, subprodusele de origine animală (de exemplu, inimă, plămâni, rinichi etc). O altă vitamină importantă pentru iarnă – vitamina C – se găsește în varză murată, măceșe, lămâi, kiwi, ardei dulci și portocale. Fibrele, care sunt importante pentru absorbția alimentelor, ar trebui luate din cereale, legume și ierburi, nuci și fasole.
Mâncați condimentat
Condimentează-ți mâncarea cu piper, ghimbir, turmeric, scorțișoară și alte condimente. Conform studiilor, să zicem, ghimbirul și chili accelerează procesele metabolice cu 60% în 2,5-3,5 ore după consum. Condimentele și condimentele ard grăsimile și au un efect pozitiv asupra vaselor de sânge, a sângelui și a dispoziției.
Bea mai puțină cafea
În cantități mici, această băutură este utilă, este un tonic excelent. Cu toate acestea, cofeina în exces inhibă eliminarea lichidului din organism, inhibă metabolismul și încurajează organismul să stocheze grăsimi. Iarna, preferați ceaiul din plante, infuzia de măceșe, jeleul de fructe de pădure, infuzia de fulgi de ovăz și semințe de in și ceaiul verde.
Organizați un regim adecvat de băut apă
Pentru a evita umflarea și pentru a mânca mai puțin la prânz sau cină, beți un pahar cu apă plată înainte de fiecare masă (în înghițituri lente), dar nu prea rece.
Fiți activi!
Fiți activi, petreceți mai mult timp în aer liber, plimbați-vă mai des în timpul zilei. Nu întunecați ferestrele în interior în timpul zilei și aprindeți luminile strălucitoare seara, decorați interiorul casei dvs. în culori strălucitoare și însorite.
Dormiți suficient și faceți exerciții fizice
Du-te la culcare devreme și dormi suficient în weekend. Dacă nu este posibil să mergi la fitness și să te plimbi mult ( din cauza vremii), fă gimnastică acasă. Totuși, plimbările zilnice sunt foarte, foarte necesare pentru a nu lua kilograme în plus iarna! Încercați să nu le ratați.
Mancati doar o singura masa pe zi. Simpla (organismul nu poate intelege si procesa mai mult de 3 alimente si aveti grija la combinatiile bomba pentru organism: de pilda, friptura cu cartofi prajiti si salata. Incercati friptura cu salata de varza, salata verde, nu rosii – carnea, rosiile, castravetii, cartofii, toate incarca rinichii – multa apa sa le „speli”). Introduceti in alimentatie piperul nefru, turmericul si ghimbirul, cuisoarele si , mai ales, usturoiul. Toate aduc energie si incalzesc organismul, ajutandu-l sa treaca peste iarna. Mirosul cepei si usturoiului dispar ca prin garmec, dupa ce consumati lamaie (anuleaza efectele sulfului din stomac)! Pentru cei care tin post, sfecla rosie, naut, varza, masline, fructe de sezon, portocale, mere, avocado, conopida (cu pesmet la cuptor). Exista drojdie inactiva care contine toata gama de vitamina B. Mai exista un fruct extrem de nutritiv, kaki. Beti apa si ceaiuri. Faceti miscare. Miscarea elimina anxietatea, stresul si energizeaza organismul.
Simplu.Descizi giamul.
Atunci corpul pentru a dace fata o sa foloseasca stratul adipos lipidic pentru a se incalzi.
Va multuumesc.
Mergeti la vot!