Cum va arăta pacea dintre Rusia și Ucraina?

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, spune că nu va fi pace dacă agresorul va învinge”. Traducând ce e de tradus, asta înseamnă că dacă Rusia își atinge obiectivele (în principal, eliminarea posibilității extinderii NATO în Ucraina), ucrainenii au să continue starea de război așa cum au continuat-o arabii radicali contra Israelului, inclusiv după fel de fel de armistiții și negocieri de pace: prin terorism.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, acuză Occidentul că a făcut din Ucraina o amenințare existențială la adresa Rusiei. E prima spunere de acest fel a diplomației putiniste. O amenințare de acest fel justifică, în legile Federației Ruse, folosirea armelor nucleare.

Traducând încă o dată ce e de tradus, avem a înțelege că ne aflăm în fața unor decenii fără pace între Rusia și Ucraina, ceea ce înseamnă că rușii nu vor accepta pacea decât odată cu garanțiile NATO că renunță la extinderea flancului său de Est.

Cei care l-au descifrat pe Nostradamus au fost în acord atunci când au interpretat catrene ce făceau referire la un război de 20 de ani în Europa, unul ce avea să se declanșeze la începutul anului 2020. Extrem de interesant acolo, în catrenele acelea, este faptul că astrologul francez pune cauza adâncă a evenimentelor în Orientul Îndepărtat.

Cu acest fel de a vedea cauza evenimentelor de azi pot fi de acord și analiștii care consideră că fără ascensiunea fulminantă a Chinei nu s-ar fi ajuns la montajul conjuncturilor care au condus mentalitățile putiniste către justificarea războiului împotriva Ucrainei. Acești analiști văd ca fiind în joc intenția slăbirii Rusiei cu scopul de a slăbi, în fapt, puterea alianțelor posibile ale Chinei.

Stoltenberg spune, în declarația citată mai sus, că dacă actualii conducători ai Ucrainei ar accepta pierderi teritoriale la negocierile de pace, atunci alți conducători ucraineni se vor erija în lideri și că acestora nu le mai rămâne decât continuarea stării de război cu alte mijloace. Cât timp? Avem situația din Orientul Mijlociu pentru a calcula cât.

Dar profeția nostradamiană vorbește de un sfârșit al stării de război în jurul anului 2040. Nu putem înțelege de ce. Straniu este însă că alte profeții (antroposoful Robert Powell, de pildă), făcute în baze astrologice și ele, vorbesc despre o zi precisă: 24 februarie 2040. Cum războiul a fost declanșat de Putin pe 24 februarie 2022, ne uităm ca curca-n lemne la aceste date de început și (ipotetic) sfârșit.

Ceea ce aduce nou Robert Powell este o chestiune de ritmologie spiritual-cosmică. Potrivit acesteia, data de 24 februarie 2040 reprezintă și un început de nou ciclu al creștinismului. Ar fi ca și cum, traducând în termenii istoriei, războiul dintre Rusia și Ucraina ar atrage în joc și Bisericile creștinătății, iar după 24 februarie 2040, aceste Biserici ar redeveni din nou Una.

Pare a fi singura înfrângere” cu care ar putea fi de acord și Occidentul, și Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Ioan Buduca 1110 Articole
Author

19 Comentarii

 1. Aiurea-n tramvaiul 41 ! Aiureli si gugumanii pe banda rulanta ! Nostradamus ala de la Notre Damus era un escroc ordinar, cu mult peste cei si cele care bintuie prin televiziunile romane, iar „profetiile sale” atunci cind citea in stele verzi pot fi interpretate in 1001 de moduri, in 1001 de nopti de stat la taclale. Unii pot spune ca e absolut sigur ca „profeteste” ca „in 2023 vor reinvia dinozaurii pe Terra”, altii ca „in 2025 cel mai tirziu Papua Noua Guinee va deveni prima putere nucleara a Lumii” … fiecare cu damblaua sa … iar „mishteaux”, nepotu-sau, sigur are studii in Franta … Pina una alta, horoscopul pe ziua de azi : Pestii sa fie foarte atenti, Politia le va amenda fetele iar Gemenii Muraru vor fi astazi injurati de doua ori mai mult decit de obicei !

 2. Foarte curios cum apar, abia acum, opiniile despre pace.
  E târziu. Tardiv de târziu. Odată dezlegați câinii războiului, aceștia nu se mai întorc în lanț. Iar cel care a îmbrăcat odată cămașa morții nu mai este interesat de viață.
  Asta este. De destin nu poți fugi, fiindcă el nu te urmărește, el te așteaptă.

 3. Păi Nostradamus nu vorbește de o romania, deci romania nu există.. Clar ??? Iar după război intreabă Putin pe jelenski,.. ”- Ce faci bre acu după război ?..- Păi dau o tură cu bicicleta prin ukraina,..- Și,.. dupămasa ??”

 4. Va fi o pace putinantropica. Adica: eu Putinantropul voi lua tot, voi veti lua ciuciu……[Rumburak]

 5. in ” 2040 ukraina va fi demult un pamant arabil manos ,in proprietate amerloca ,ca mijloc de plata ptr ”ajutorul ”dat poporului ukran ptr propria-i trecere in nefiinta ..!

 6. „dacă Rusia își atinge obiectivele (în principal, eliminarea posibilității extinderii NATO în Ucraina), ucrainenii au să continue starea de război așa cum au continuat-o arabii radicali contra Israelului, inclusiv după fel de fel de armistiții și negocieri de pace: prin terorism.”
  Inaintarea nato spre rusia este agresiunea! reiterez: dupa al 2-lea razboi s-a incheiat „gentlemen’s agrrement” (adica contracte verbale, a caror nerespectare duce la pierderea credibilitatii ca om de afaceri, ca om politic, ca demintar) de NEINAINTARE ARMATA A VESTULUI CATRE EST. vazand „democratia” si „libertatea” adusa de nato in ultimii ani, incepem sa ne intrebam despre ce „atacuri teroriste” este vorba si cine sunt mai exact „agresorii”? „teroristii” arabi adica cia? adica mossad? „atacul terorist” al turnurilor gemene? incepem sa vedem ADEVARUL.
  xi china prin politica covrigului zero, in fapt incearca distrugerea vestului, care si-a exernalizat mintea, proiectele, tehnologia DAR MAI ALES PRODUCTIA LA EI. o piesa mica prapadita electronica – ca tranzistor, ca este rezistenta sau altceva, a marit pretul aberant (pentru ca transportul regular este blocat si nu se mai lucreaza decat prin firme de curierat-corporatii ha!) in cateva luni- 0.2 euro/tranzistor la 20 euro. asta inseamna ca TOATE INTERFETELE ELECTRONICE: DE LA FABRICAREA PAINII, PROCESAREA ALIMENTARA!TELEFOANE, TELEVIZOANE, CALCULATOARE, MASINI…lista este lunga. faceti un simplu calcul DE LOGICA…in curand NU VETI MAI AVEA NIMIC SI VETI FI FERICITI! daca tarile nu lupta pentru SUVERANITATEA si NU ISI RECONSTRUIESC RAPID LINIILE DE FABRICATIE SI PRODUCTIE vom disparea ca Natii – si acesta este planul satanei rockefeller 2010.
  https://www.youtube.com/watch?v=uUoPSzQyZ3g

 7. @Rumburak : Fiule, sa te auda bunul Dumnezeu ! Sau, daca doresti, „ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se intimple !”

 8. Care credeti in Nostradamus?
  Sinteti din clasa horoscop si moaște?
  Aiureli !

 9. nu va fi în veci. Rusii au în sânge extinderea, priviți harta Rusiei în ultimii 2-300 de ani. Ai tu un continent de tara, plin cu bogații dar visezi mereu la capra vecinului.
  Singura lor șansă, un tar mai echilibrat…

 10. Pina la urma conflictul va ramine inghetat, precum Transnistria.
  Dombasul va ramine sub tutela Rusiei.
  Marile puteri vor intelege ca au sarit calul cind au visat la o Ukraina in NATO.
  Ukraina va ramine dpdv militar, neutra.
  Si atunci te intrebi de ce au trebuit sa moara in total vreo 200.000 de oameni si o tara distrusa ?
  Numai pentru ambitiile prostesti ale unor lideri politici care stau bine adapostiti in buncarele lor sigure.
  Eu de la inceputul conflictului am spus ca Rusia nu va accepta sa-i sufle NATO in ceafa.
  Abia acum si-au dat seama si americanii, francezii…
  Cam tirziu pentru bietii ukrainieni !

 11. @ Marin, De ce ești prost bre ?? Ukranii au plecat deja cu zecile de milioane, Acolo luptă azi doar mercenarii finanțați de america. Ce crezi după cum stă treaba, are ukranul vre-o șansă la victorie ?? Și cum va arăta această victorie ?? Dai tu și altu european banii luați inmprumut de ursula in numele tău pentru ”reconstrucția ukrainei”, după model cu bani indărăt și ”apropiații” prin care și peste o sută de ani vor sta in ruine..?? Deci de ce crezi in zeci de ani de război,? Mai ales cu o țară nazistă extremistă, violentă și de oligarhi, cum este ukraina și care intr-una vrea război mondial ??

 12. Marele S_cUr_s: cred ca nu te-ai trezit bine si faci k_k pe gura. esti analfabet functional? sau nu cunosti Limba Romana? sau o cunosti dar nu o stii? haha!

 13. Se intelege ca Omenirea (Lumea ) incepand cu anii 1500 a urmat cu strictete INDICATIILE PRETIOASE date de NOSTRADAMUS. Toate razboaiele: religioase, coloniale, primul si al doilea razboi mondial, razboaiele din Coreea, Vietnam, Yugoslavia, Irak, Lybia, Siria…, au fost indicate, stabilite, ordonate de NOSTRADAMUS. Acum inteleg de ce, dupa 20 de ani de razboi in Afganistan, s-a mutat in graba teatrul de razboi in Ucraina. S-au temut ca nu pot incepe razboiul in Ucraina la data prevazuta de Nostradamus! Pentru toate razboaiele sunt vinovate INDICATIILE lui NOSTRADAMUS. Toti au fost si sunt niste executanti nevinovati!

 14. Din pacate nimeni, dar absolut nimeni, nu accepta ca la Malta s-a terminat Epoca Moderna, generata de Revolutia Franceza. Iar terminarea acestei perioade istorice exceptionale implica anularea princiipilor si a regulilor moderne. Plonjarea in postmodernism nu este o metafora ci marcarea unei idei de fond.
  Una din regilile Perioadei Moderne au fost RAZBOAIELE! S-a debutat cu razboaiele pentru constituirea statelor nationale, pentru ca sistemul capitalist avea nevoie de spatii mari pentru a naviga, si s-a continuat cu razboiele de regularizare a fortelor internationale in competitia dominatiei si dezvoltarii. Deci dupa MALTA razboaiele au devenit un produs inadecvat Dar pentru ca MALTA nu s-a incheiat cu acte in regula unii au considerat ca MERGE BRE! Si de aici confuzia si harababura.
  Pandemia a fost evident inventata pentru ca un razboi nu mai poate fi posibil, dar inspaimantarea maselor largi populare este strict necesara pentrun ca realitatea curenta sa fie indreptata catre profit cu ori ce pret!
  Evenimentele din Ucraina nu sunt un razboi ci o harjoneala intre Rusia si SUA ca puteri nucleare. Daca se va termina in iarna asta asta nu se va instala linistea, se va gasi cu siguranta alt joc. Pana cand asta? Greu de precizat, dar previziunea cu 2040, mai curand pare posibila.

 15. Shtoltzy asta zice bine, nu poti face pace cu cineva care nu mai exista. Macelarul din Kremlin isi respecta intotdeauna promisiunile !

 16. Ucraina este/va fi mai importanta pentru NATO decat Turcia, care are un conflict nestins cu Grecia si interese strategice in alte regiuni, in zona araba, nu in Europa
  Ucraina se va intoarce la radacinile varege si va bara Rusia pe directia Europa asa cum a facut cu Zolotaia Orda (actuala Rusie)cca 300 de ani

 17. Nu stiu daca la cele varege, dar la radacini sigur se va intoarce Ucraina dupa acest razboi. Dupa cum stii, radacinile se afla sub pamint …

 18. „Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, acuză Occidentul că a făcut din Ucraina o amenințare existențială la adresa Rusiei”
  Sunt de acord cu gospodin Lavrov !

 19. Daca exista asemea profetii exacte, inseamna ca Rusia nu are nici o vina in acest razboi, totul a fost stabilit cu sute de ani inainte, razboiul dintre Rusia si Ucraina era inevitabil. Si atunci care mai este rostul sanctiunilor impotriva Rusiei daca razboiul a fost programat de multa vreme pe cand nimeni nu auzise de Putin?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.