Cum va fi, de fapt, vremea în luna februarie

Luna februarie vine cu temperaturi neobişnuit de ridicate în toate regiunile ţării.

Valorile termice vor începe să crească treptat, iar în unele zone vom avea chiar şi 20 de grade Celsius.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a dat mai multe detalii în cadrul Știrilor B1 TV, cu privire la cum va fi vremea în luna februarie.

“În medie, vom vorbi, în zilele în care ne vom apropia, de 17-18 °, posibilitatea ca în sudul extrem să fie chiar 19-20 °, la sfârșitul săptămânii viitoare, să înregistrăm valori cu mai mult de 10 °C peste normalul datei din calendar.

Însă, 26 °C este recordul termic absolut pentru luna februarie în țara noastră, în 27 februarie 1995, la Medgidia, și în 16 februarie 2016 la Pătârlagele.

Sfârșitul de săptămână va avea, de asemenea, valori în creștere ușoară, pentru că maximele pe parcursul zilei se vor situa, în aceste zile, între 1 până la 12 °.

Însă ceea ce este de interes, vântul care va avea intensificări și la acest sfârșit de săptămână și, mai ales, debutul săptămânii viitoare, luni, când rafalele vor depăși viteze de 50-70 km/h, iar pe crestele montane, rafale de 100-110 km/h.

Este posibil ca mâine să mai consemnăm la munte, local, ninsori, dar în același timp și în Maramureș și în Transilvania.

În rest, precipitații sub formă de ploaie în Crișana, în Moldova”, a transmis șefa ANM.

 

Cât timp vom avea temperaturi crescute 

„Episodul cu temperaturi mai ridicate, așa cum arată estimările la acest moment, săptămâna 5-12 februarie, când este posibil ca abaterile termice ale valorilor medii săptămânale să fie mai mari de 7-8 ° în medie, în special, în partea de sud a țării.

Dar și săptămâna 12-19 februarie, temperaturi peste normalul datei din calendar, cu abateri însă mai mici, mai mult de 3 °, în special în partea de sud și sud-est a țării”, a mai spus Mateescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Repet: nu coincide temperatura din ce se scrie la tv cu temperatura resimțită la fata locului! Exemplu: previziunea anunță temperatura de 8-10 grade la tv, în teren e maximum 5-6 grade, dar în scriptologie rămâne imprimat previziunea 8-10 grade pentru a continua manipularea și NU temperatura resimțită în teren pentru continuarea minciunilor!

  2. … va fi ” Incalzire Globala ” desigur …. mass-media stie de ce ( comisioane ) ….

  3. daca Pastii sunt in Mai, asta inseamna ca vom avea cand o zapada meilor, iar dupa Gromornic in Mai va cadea bruma. In concluzie un dezastru pt ca vor inmuguri chiar inflori pomii si apoi va fi inghet. Media termica dintr-un an este aceeasi, depinde cum sunt repartizate minimele si maximele.

  4. Este in avantajul Ucrainei vremea mai caldă deoarece orcii nu se pot desfășura în voie,urmând că tot mai mulți să rămână îngrășământ natural(ne referim la orci=ruși),Pana aviația ucraineană se pune la punct și va fi durere pentru cei numiți neoameni+adică orci,adică ruși)

  5. @MYSEBI-nu încălzire globală,ci încălzire a armatei ucrainiene pentru lovitura fatală ce urmează împotriva rușilor invadatori.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.