Cumpănașu, la un pas să scape cu minciuna. Și cu banii

Tribunalul Bucureşti a dispus marţi achitarea lui Alexandru Cumpănaşu, în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA după ce a minţit că are studii superioare pentru a se angaja expert IT într-un proiect cu fonduri europene derulat la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

Trimis în judecată în decembrie 2022 pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie (în forma instigării) la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, Alexandru Cumpănaşu a fost achitat de un judecător de la Tribunalul Bucureşti, pe motiv că „fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel de DNA.

„În cursul anului 2016, în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în parteneriat cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative a proiectului finanţat din fonduri europene ce avea ca obiect ‘Consolidarea cadrului pentru creşterea calităţii serviciilor publice şi pentru stabilirea dezvoltării la nivel local’, inculpatul l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT, în condiţiile în care acesta nu îndeplinea cerinţele fişei postului (acelea de a deţine o diplomă de studii universitare şi de a avea experienţă în specialitate de minim 1 an). Ulterior, deşi inculpatul ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condiţiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru”, spunea DNA la momentul trimiterii în judecată.

Conform DNA, Alexandru Cumpănaşu ar fi obţinut pe nedrept suma de 308.630 lei cu titlu de retribuţie pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiectul respectiv.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. haahhaahahahaha… asta a fost achitat, altii au fost condamnati pe „ascendent moral” pentru daune relativ similare. putem sa ne stergem la popou cu deciziile „justitiei” rromane

  2. Ala cu ‘maicrosoftu’ a revolutionat lumea desi abandonase facultatea. Si-a dat seama ca diploma nu reprezinta mare lucru.

  3. Păi judecătorii mergeau în număr foarte mare la așa zisele cursuri organizate de Cumpănașu, prin asociația lui, Asociația pentru Implementare Democrației, care derula proiecte europene de milioane de euro, cu sprijinul ministrului de interne de atunci Vasile Blaga. De fapt acele „cursuri” erau vacanțe plătite de 2 ori: o dată că judecătorii se duceau acolo „în interes de serviciu”, adică erau plătiți cu salariu ca și cum ar fi fost la muncă; a doua oară că toate cheltuielile de deplasare, cazare și transport erau plătite de Cumpănașu,din fonduri europene. Judecătorii nu pierdeau nici măcar zile de concediu mergând în aceste vacanțe plătite de Stat (salarii), de UE și de Cumpănașu (finanțare europeană intermediată de Cumpănașu, cu sprijinul lui Vasile Blaga). Plus că acolo Cumpănașu știa cum să-i lingușească pe judecători, le spunea ce frumoși, harnici, deștepți și buni sunt, că merită mai mult bla bla bla.

  4. Cum a reusit pacaliciul asta s-ai pacaleasca pe toti ? De la reporteri, magistrati ambasadori etc. Traficant de influenta in libertate ! Sa dea banii inapoi si la brutarie cu el ! Mai are si un frate asta . Tot ca el !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.