Cumpănașu tropăie cutremurător

Una dintre oficinele de presă care își păcălește cititorii în mod constant, punîndu-i să dea două și trei clikcuri pentru a afla măcar o jumătate de informație scria mai zilele trecute:

„Potrivit preşedintelui CNMR, ambasadorul George Maior este «omul cheie», graţie relaţiilor speciale pe care pe care diplomatul român le are cu «elita Washingtonului». În acest sens, Alexandru Cumpănaşu face un apel la politicieni să înceteze imediat campania anti-Maior, purtată în virtutea unor ambiţii nejustificate“.

Presupun că mulți dintre cititori știu cine este președintele CNMR, un combatant politic cu care nimeni nu vrea să lupte, un moderator pe care nimeni nu l-a ascultat și un gîdilici ignorat de șefimea serviciilor secrete. Nu știu dacă aceștia îl bagă în seamă sau îl folosesc din cînd în cînd. Însă el insistă să dea o mînă de ajutor unui SRI care nu mai poate de grija lui și a alegerilor.

Nu cred că există în țara noastră un cățel dresat care să asculte ordinele acestui Alex Cumpănașu. Cu atît mai mult, politicienii. Acest Cumpănașu, invizibil și deasupra mării, a tot încercat să se bage în seamă și să mobilizeze în jurul său diverse organizații. Din fericire, n-a zbutit să strîngă decît mărunțele, precum furnicile pe o fîrîmitură. Omul nostru dă din coate pe net și pe Facebook și pe la Realitatea Tv unde, la fel de bine, s-ar fi putut să și dispară din grilă și să nu ne dăm noi seama. Și așa invizibil, inexpresiv și incoerent, continua cursa în care aleargă de unul singur.
Ce vrea ștersul nostru comentator și analist, președinte de Coaliție Națională pentru Modernizarea Romaniei? Să înceteze imediat campania anti-Maior!

Are relații solide cu «elita Washington-ului», stie toate culoarele puterii americane, inclusiv toaletele. Fostul director al SRI poate contribui decisiv la reconstruirea relațiilor României cu SUA, relații care, din cite știm, n-au avut de suferit nici măcar din cauza prostiilor spuse sau scrise de Cumpănașu.
De obicei, articolașele acestui analist sindical apar și dispar și nu spun nimic decît din greșeală. Motivul pentru care ultimul ne-a atras atenția a fost nu de dragul omului George Maior, ci informația importantă pe care o scapă.
„După lungi războaie personale duse împotriva lui Maior, România, prin toate instituțiile si organismele, trebuie să-și reconstruiască relația solida cu SUA! Relația foarte bună a lui Maior cu fostul și actualul șef CIA, cu Senatul, Congresul și Președinția SUA trebuies folosite și maximizate de către politicienii români în perioada urmatoare în detrimentul unor bătălii sterile de natură personală care schilodesc șansele României de a maximiza relația cu SUA“.
Adică, ambasadorul României la Washington, pe lîngă prostiile făcute sau spuse la intern sau la extern, pe lîngă ambițiile sale de putere în spațiul mioritic, mai este și prieten bun cu „fostul și cu actualul șef al CIA“.
Ce este CIA? Wikipedia zice: ”Agenția Centrală de Informații (în engleză Central Intelligence Agency, abreviat CIA care se pronunță si ai ei) este un serviciu secret extern al Statelor Unite ale Americii, înființat în anul 1947. Pe lângă activitățile de spionaj, de strângere și de analiză a informațiilor despre guverne străine și persoane, cu scopul de a le pune la dispoziția instituțiilor statului american și statelor partenere, CIA întreprinde și acțiuni sub acoperire („Covert Operations“) în străinătate”.
Cine a fost decorat de CIA? Nu cumva Geoge Maior și Florian Coldea?Și de ce? Din cîte știu, omologul american al SRI nu este CIA, ci FBI. Recitiți prezentarea faimosului serviciu american! Nu poate fi fratele SRI-ului decît prin trădare!
Cum or fi ajuns George Maior și Forian Coldea favoriții directorilor CIA? I-o fi învățat Maior cum se bea un whisky afumat și vechi? Or fi pus ei Serviciul Român de Informații la dispoziția prietenilor americani?Eu nu îndrăznesc să-mi imaginez că Maior și Coldea au dat americanilor toate informațiile despre guvernul și politicienii români. Și ce-au primit la schimb în afara decorațiilor (nu-s decorații cum a scris presa, ci niște distincții departamentale pentru merite în legăturile cu serviciul) ? Cei de la CIA le-au dat rețeta pentru DNA și pentru combătut corupția? Sau i-au școlit în tehnicile de prins procurorii în hamul protocoalelor?
Un ober-mediocru băgăcios ne spune că fostul șef al serviciilor secrete din România este ambasador la Washington și mare amic cu fostul și cu actualul șef al spionilor americani. Oare de ce?
Proștii și bețivii spun uneori lucruri importante fără să-și dea seama!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 25

23 de Comentarii

 1. Ma bucur ca mai intelege cineva ca prietenia dintre SRI si CIA este… contra naturii.

 2. Ca serviciile noastre secrete sunt anexele serviciilor secrete straine, in frunte cu CIA si Mossad, nu mai e de mult un secret pentru nimeni, dar motivul pentru care este importanta Romania pentru marile puteri straine, putini stiu. Romania detine secrete care depasesc in importanta resusele sale naturale, pozitionarea sa geopolitica si geostrategica, de care SUA si Israel se folosesc pentru a-si creste si mai mult puterea si influenta in lume. La varful piramidei de putere oculta exista personaje extrem de bogate si puternice care au preocupari metafizice si care investesc foarte mult in cercetari ce le pot deschide porti spre alte dimensiuni ale universului.

 3. Si eu care eram convins ca omologul american al SRI este Home Security. Sa gresesc oare!?!. FBI-ul este omologul hibrid american al Inspectoratului General al Politiei. Zic hibrid pentru ca FBI-ul este altoit si cu Contraspionajul American, acesta fiind, de altfel, singurul punct comun al celor doua structuri.

 4. Exista patru ” analisti politici „: Cumpanasu, Chifu, Fota si Dungaciu. Astia se dau atotcunoscatori si-si dau cu parerea in toate. In realitate, sunt latrai ai securitatii si nu fac doi bani. La fel ca Diaconescu.

 5. Daca face cineva lista celor pe langa care s-a gudurat acest lingau cu 12 clase (cei avizati stiu ca nu are studii universitare!!!) si cati a prostit cu influenta lui, dau un bax de bere!!!

 6. Dar cine dracului e Descupanașu asta, ca n-a auzit nimeni de el?? Alt securila supt acoperila? Atunci, bine.

 7. Buna dimineata! Abia acum v-ati prins ca relatia SRI-CIA e, cum spunea cineva mai sus, contra naturii? Ar mai fi doar de spus ca una din specialitatile CIA este controlul si, la nevoie, deraierea vietii politice a unui stat, conform intereselor americane. Vezi cazul referendumului pentru demiterea lui Basescu. Ori, acest control/interventie directa se face prin slugile locale, carora, da, d-le Nistorescu, unii le mai zicem si tradatori.

 8. Daca te uiti in gura p.r.o.s.t.u.l.u.i esti mai prost ca el,spune o zicere din batrani. De ce nu am folosi aceasta zicere si in cazul ăsta? Sunt destui aberatori care scuipa minciuni si opinii dar,noi trebuie sa hotaran daca ii ascultam sau nu! De la momentul aparitiei acestui „liceean” am banuit ca joaca murdar si am evitat sa il aud sau citesc.

 9. Sa fie oare vreo legatura intre acest Cumpanasu si fostul Cumpanasu, inalt responsabil politic pentru problemele din domeniul Cultelor din cadrul fostului C.C. al P.C.R.? Daca da, prestatia juniorului nu trebuie sa mire. Ce naste din pisica …. miorlaie, nu-i asa?

 10. Sa ne crucim impreuna !O poarta deschisa catre sifonatul banilor europeni via MAI ,citez:”ALEXANDRU CUMPANASU,UNUL DINTRE CELE MAI ALUNECOASE PERSONAJE,BASIST INFOCAT DUPA CE S-O DAT CA ONG-IST,IN SLUJBA SERVICIILOR SECRETE,CONTINUA DEZINFORMAREA CA ZIARIST LA IREALITATEA TV,BAZANDU-SE CA VASILE BLAGA,CRISTIAN DAVID ,MARIAN SINTION SI DAN NICA, AU FOST SI SUNT OAMENII LUI DIN MAI!”
  https://octavpelin.wordpress.com/2015/03/28/cine-este-alexandru-cumpanasu-mare-ong-ist-la-asociatia-pentru-implementarea-democratieicare-a-primit-de-la-ministerul-de-interne-900-000-de-euroi-din-bani-europeni-si-regalulsau-securistic-in-c/
  Si,DA,baiatul are doar Liceul din Caracal la baza!Om al muncii…

 11. Unde drk.gasesc serviciile oameni fara scoala ca asta,si ca multi altii? Ca logica,inseamna ca si cei care-i racoleaza sunt la fel,nu? Si noi care credeam ca intelligence inseamna chiar ce se traduce. Credeti ca in servicii nu e acelasi lucru ca in societate? Adica nepotism,prostie,diplome la distanta,doctorate indrumate de Oprea,mult prea multi fata de necesitati,mult prea multe servicii. Asta-i tara! Mai are cineva speranta? Ultima data cand am avut-o era prin anii „90.

 12. George Maior numit de Traian Basescu ca director SRI din „partea opozitiei”.
  Basescu Traian o secatura de turnator promovat de Securitate in functiile cele mai inalte detinute de un prapadit de vaporean. Betiv, bisnitar lacom si fara scrupule gata s-o scoata la produs si ma-sa daca „secu i-o cere”. Profil cu labilitati excelente pentru a fi recrutat de serviciile altora pe o lada de whiskey, un vidiou si o tirfa blonda de covilitir cum ii sta bine unui vaporean in calduri. Nici macar atunci cind a fost demis de Parlament nu s-a putut abtine sa nu se duca beat mort sa-i plinga pe umar ambasadorului american care a fost luat prin surprindere de gestul vaporeanului gata sa tradeze tot pentru a fi reinstalat pe tron cu japca. George Maior este proiectia in oglinda a secaturii care l-a numit director SRI. Nu America sau CIA au vre-o vina ca primatele mioritice de ris au fost si de kakat au ajuns pe mina lor. Este bine ca George Maior este si el betivan notoriu si secatura ca Basescu pentru ca CIA nu duce lipsa de vicii iar cin’ se-aseamana se simpatizeaza si chiar ajuta la nevoie. Nu traim inca intr-o lume ideala tovarasi !

 13. @Victor Cernescu: Da’ cu alegerile astea de-au trecut, ce ai? Au fost la fel de masluite, ca alea din duminica orbului a lu’ ilici.

 14. Ia dati un search sa vedeti cati bani publici au intrat in scursura asta. Sa va umpleti de respect, nu de alta 🙂

 15. Sa adunam ce avem pana acum… Deci daca…
  misiunea CIA este sa culeaga informatii din alte state si sa controleze alte state si
  misiunea SRI este sa protejeze informatiile statului roman si sa previna preluarea controlului statului de catre alte state si
  SRI a furnizat CIA informatiile statului roman si a controlat Romania dupa cum a comandat CIA,
  inseamna ca SRI nu si-a indeplinit misiunea sau si-a tradat tara.
  Acum intrebarile sunt:
  Care sunt institutiile statului roman care trebuie sa ancheteze SRI si sa condamne pe cei vinovati de tradare de tara?
  Si care sunt institutiile statului roman care trebuie sa ia masurile necesare ca lucrurile astea sa nu se mai repete iar serviciile romanesti sa isi indeplineasca misiunea de a proteja statul roman?

 16. Institutiile alese cum sunt parlamantul ,implicit guvernnul desemnat si format de parlament cele 2 puteri-legiuitoare si executiv se rotesc din 4 in 4 ani si presed.din 5 in 5 ani.Puterea judecatoreasca este fixa alcatuita din inamovibili sau numit-pe viata am putea spune.La fel alte „organe de specialitate” cum sunt SRI,SIE,serviciile.La ministere-executiv se rotesc,numesc si denumes ministrii si cate cineva din echipa.Rezultatule ste ca in pofida asa zisei democratii elective osatura in stat ramane si o vedem de 30 de ani la serv.secrete:intangibile, infloritoare,perpetuuand colaborarea cu forte „similare”secrete care de fapt au penetrat totul.Atributiile constitutionale ale SRI si serviciilor nici macar nu sunt enuntate, CSAT a iesit din matca si conlucreaza, deci un SEREIST habar nu are ca indeplineste atributii ale americanilor sau chiar are habar,pana in gat umflat de doctrina TRADARII!Frica fata de Fratele cel MARE!Urmarile socio-politice,economice sunt marasmul, decaderea ,impilarea si suferinta tarii noastre.Serviciile cu socio-politica si ec.separate,impreuna cu osatura juridico-judiciara-politie,servicii,parchete,instante -separate de restul,de neam si tara.”Terorismul si anticoruptia”au fost armele nu secrete, ci PUBLICE prin care au infestat ordinea de drept la nooi si proclamate ca „religie”de stat,margele de sticla prin care puterea reala nu apartine Ro.In realitate,doar Polonia si Ungaria si-au pastrat o doza de bemanipulare,spr eonoarea lor.Autorul descrie un ignobil, o sluga sordida,dar nu valorifica prin articol imensa distructie si axfiere a poporului roman,tradat de sistemul tradator erijat intr-o”democratie”cu CIA IN CASA.

 17. Cumpanasu nu este nici prost, nici betiv,el isi face datoria de trompeta si transmite anumite mesaje asa cum fac si o buna parte din „jurnalisti”. Domnule Nistorescu, reforma serviciilor poate fi realizata doar de Parlament. Cand veti intelege ca numai un Parlament cu oameni integri care nu santajeaza si nu sunt nici santajabili, nu cu penali va putea reforma serviciile poate nu veti mai sustine cu atata devotiune toti penalii care mai devreme sau mai tarziu ajung in puscarii cum ati facut cu dragnea, despre care si ultimul dintre sustinatorii lui teleormaneni stia ca are un stil de viata si o avere care nu se justifica prin munca cinstita. Olgutul, cumparator de conace boieresti de la interlopi, ce mari reforme a produs cu comisia SRI pe care a condus-o?!

 18. Pres.Abraham Lincoln incepuse sa emita bani proprii ,asa numitii „greenbacks”,el a fost asasinat la scurt timp de catre J.Booth un presupus agent al casei Rothschild in 1865.John E Kennedy a propus emiterea banilor FARA DOBANDA (nu prin FED banca privata nu a Guv.)iar unele bancnote fara dobanda emise de el se afla si azi in circulatie.El a fost asasinat de Elita in Dallas<Texas in 1963.Printre altele a fost sustinut in campania sa electorala de Mossad, CIA, Sindicatul crimei organizate israeliene ,dar dupa alegere l-a numit pe fratele sau Bobby procuror general incepand o actiune puternica imp.lor .Lansky si Mafia s-au razbunat,JFK nu a "respectat"intelegere inclusiv a fost impotriva armei nucleare detinuta de Israel,a oprit raz.din Vietman,l-a concediat pe Allan Dulles seful CIA si finantator al lui Hitler si a vrut sa rupa CIA in mii de bucati si sa o imprastie in vant,deoarece scapase de sub control si avea agenda proprie si chiar i-a sustinut pe palestinieni.R Regan a deschis usa CIA ,MAfiei si altor org.criminale deregularizand sistemul de imprumuturi ,una din firme Banca Silverado fiind un front al CIA,ea s-a prabusit miliarde fiind platite de americani, Neil Bush fiul lui George Bush fiind unul dintre directori si avocatul deregularizarii.Prin manipularea preturilor actiunilor, ec.americana a fost data pe mana cartelurilor Elitei.Nu politicienii corupti si prosti cibancile,multinationalele,mass-media ,guvernele lucreaza ca o singura entitate cf.unei politici acceptate pt.Rockfeller si Elita.Nu poporul evreu manipuleaza ci cei din spate,exista politicieni corupti si prosti si in Camera Comunelor si in Congres iar Elita ii vaneaza pt.a-i promova in pozitii de putere.Multi nici nu isi dau seama de realitate.Si totusi multi mafioti romani sau din Ro se inchina la CIA, Elita banului si conspiratiei, capcanei mondiale a bancherilor,sugrumand planeta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.