Atenţie, cumpărăm de la magazin pui… vopsiţi, zice șeful ANPC

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, acuză  că unele firme vopsesc puiul scos la vânzare, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată.

”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit.

Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.
Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.
Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen.
Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți.
Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.
Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.
Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase.
Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”, a transmis, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu.

El a mai precizat că se va transmite în cursul zilei o ”informare către absolut toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

25 de Comentarii

 1. Și carnea tocata e vopsita și vândută la preț bio uriaș! Am văzut și peste porționat bucăți congelat vopsit, vopseaua se curata după preparare. De ce abia acum din nu de ani de zile de când sunt în comerț? Nu au dat parandaratul politicienilor?!

 2. Puii astia se vand la magaoaiele straine pe care Ciolacu nu vrea sa le inchida la sfarsitul saptamanii pentru ca nu-l lasa securistii colectori. Pentru taranul roman nu se face nici o concesie. „Sa dispara cu totii” este deviza PSD.

 3. Nu stiu de ce institutiile statului nu iau masuri pentru a interzice aceasta practica de colorare a carnii prin diverse metode ,metode care s-ar putea incadra ca atentat la sanatatea publica si inselaciune.

 4. După atâția și-atâția ani s-au prins și „instituțiile statului” de șmecherie! Să vă credem pe cuvânt d-lor de la ANPC că sunteți într-atât de proști încât „v-ați prins” abia acum? Sau sunteți doar niște ticăloși, perfizi, bugetari cu lefuri de lux? 🤔

 5. Expresia folosita – „pentru a induce in eroare”. E inselaciune calificata domnule Horia Constantinescu, se obtin foloase necuvenite in urma unui fals. De ce atata retinere in a spune lucrurilor pe nume si a sesiza in vederea anchetarii?

 6. Eu am vazut intr-un magazin CocoRico din orasul meu pui, pulpe si aripi colorate in galben intens. Nu am vazut lumea prea interesata de astfel de produse.

 7. Scopul nu poate fi decat unul singur: sa ingreuneze/mascheze determinarea vechimii prin schimbarea culorii carnii……[Rumburak]

 8. Știi care-i treaba, meștere? Ciricliu’ dă calitate să ciordește, nu să cumpără.
  D’aia șî vorba balăzii, țâganii e negri dă soare, rumânii e galbeni dă foame.
  Hai, tetrailes bahtalo!

 9. timp consum pui rar pt ca am inteles ca-i crescut fortat folosindu-se hormoni si alte minuni. Iar puii din imagine ”colorati” sunt pe placul unora care s-au invatat ca o supa plina de grasime este gustoasa, cand de fapt e lipsita de gust chiar daca e bio crescuta in ograda de gospodina. Numai ca articolul ”da” o lovitura unor ferme romanesti care spun ca-i crescut cu cereale tip ferma din zona lui Dinescu sau a lui. Atunci intrebarea este:afirmatiile sunt sincere sau programate pt a favoriza alte ferme de pui? Din cate stiu consumul in exces si de durata de vitamina A/caroten provoaca la om o coloratie a tegumentelor, daca acesta este ”colorantul” pt pui atunci este sanatos vitamina A este stimuleaza cresterea, ajuta vederea, regenereaza epiteliul etc.

 10. Așteptăm să apară în comerț și pui vopsiți in culorile curcubeului, lansați sub sigla lui Nicușor Dan.
  PS. De lunea viitoare pe sediile ambasadelor Americane, din toate tarile, steagul lgbtiqistilor va fi înlocuit cu găină curcubeica cu cap patrat nonbinar și pulpe cu gen fluid.

 11. e ieftină vopseaua? cui folosește? articol maskirovka? dacă nu vă plac de ce nu ați rămas >la plug,la coasă ,și mâncați puiul crescut cu urzici ecologice -verzaliu-și „refrigerat” în fântână ! 54% din satele românești sunt pustii, locuințele adăpostesc ici și mult mai încolo niște pesionari ,grajdurile, cotețele,poiețile sunt goale ori locuite de vulpi jderi de piatră popândăi…în grădini și terenurile agricole extravilane cresc :măceși,păducei,carpeni,plopi,etc –și voi vă plângeți de-o țâră de „feștea” verde ! da de substanțele injectate -n legume, fructe -nu ciripiți nimic!? înapoi la sapă pretențioșilor!

 12. Pui modificat genetic cu pene 🌈 corect politic servit la USRisti si UEropeni

 13. Daca tot vopsesc puii ucrani care au invadat piata europeana la preturi de dumping, cu muchi de halterofil indopat cu amfetamine, macar sa-i vopseasca in tricolor ! La masa, cind servesc musafirii, sa pot sa-i intreb : „Vrei un copan albastru sau o aripioara rosie ?”

 14. Sint asa de mici ca, galbeni la culoare cum se prezinta, eu cred ca sint canari !

 15. @ Charlie: cica, la un centru de glumeți, toți rezidenții stăteau la coada la un pui verde. Întrebați de către medicul șef, ceea fac, au răspuns în cor: așteptăm să se coacă puiul. Doar unul singur a făcut nota discordanta. A răspuns ca așteaptă ca puiului sa-i apară o bulina rosie cu care care sa-l treacă pe lista vulnerabililor la cutremur ca apoi sa poata fi consolidat cu fonduri Euro Pene curcubeice. Nu știm numele pacientului și nici nu dorim sa facem comentarii pe aceasta chestiune.

 16. Ha…asta-i nimic fata de patania, cu multi ani in urma, de la un pui cumparat din supermarket, de cca. 2,5 kg, marca hAgricola!
  Oratania arata fain insa dupa ce a fost bagata sa se friga, la cuptor de aragaz, innota in ciorba-ciorba iar ditamai puiul era porumbel.
  Intrebarea e:-Ce fel de chimicale a primit acest pui inainte de sacrificare de a retinut atata apa?!?

 17. Dupa ciori, avem acum pui vopsiti,
  Bine ca am scapat de cucuveaua vopsita. Au cumparat-o aia de la Bruxelles……[Rumburak]

 18. Tot ce e rau in tara asta e din cauza Occidentului decadent. Romanii neaosi au fost inca de pe vremea dacilor cei mai cinstiti si drepti dintre locuitorii intregii planete. Ei nu mint, nu inseala, nu falsifica, nu fura, nu dau si nu iau spaga. Vestul ne-a nenorocit, nu alta… Eram atat de civilizati, pasnici, linistiti, harnici si muncitori inainte de 1989, iar acum am ajuns vai de capul nostru.

 19. Psd, Pnl, Usr, Udmr, out! Ne a ajuns cutitul la os, afara cu ei gata!
  Poate asa intra un pic se bormalitate in statul acesta antiroman.

 20. vopsea?
  pai nu se poate si la oua?
  -sa fie ca la Craciun
  sa dureze „festivitatile” macar 4-5 luni!

  (culoarea ar putea fi un effect secundar al dopajului
  si surorile williams albe!!!!!)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.