
Cumpărătorii sunt încurajați să-și folosească simțurile, astfel încât să nu mai arunce produse alimentare, chiar dacă acestea au expirat.
Un produs expirat nu este în mod obligatoriu și unul stricat, explică nutriționistul Mihaela Bilic.
Este și cazul iaurtului, extrem de apreciat în Marea Britanie, unde consumul este unul foarte mare.
Pentru a reduce risipa alimentară, recomandările de pe etichetă au fost modificate… „expiră …” cu recomandarea “a se consuma înainte de…
”Testele arată că iaurtul este sigur pentru consum și după data de expirare, principala modificare ține de gust (va fi mai acrișor).
Dacă îl păstrăm mai mult timp obținem și un aport de probiotice crescut, un iaurt fermentat conține mai multe colonii de lactobacili benefice pentru sănătate”, explică Bilic.
Să mănânce ea expiratele dacă crede că sunt bune.Poftă bună.
dr Ombilic ne recomanda cand intram intr-o carciuma sa ne multumim cu mirosul si privitul,daca vreti sa traiti mult, cat …cine sa zic…iliescu?
Bilica provoaca enoriasul si asa zapacit de atîta informatie.Nu e frumos.
e Damă Bine, și frumoasă și desteaptă !
Păcat că n-am prins-o la GărZile Patriotice Tulcene, că nu mai pierdeam nopțile cu Clasicii Ruși, măR😜g…
●●● ] RumburKK [
Dacă spuneți că-i bun și după ce a expirat credem, și practicam, nu trebuie să invocați ce fac englezii. Înainte de 1990 Pe conservele românești scria: “Termen de garanție 12 luni. Termen de valabilitate 36 de luni”. Și ce conserve deosebite erau până prin anul 1982!
Ha, ha! Tot așe-i s’ cu parizălu’ ce hine di la Brushell…Aghia dup’ ce-l scoț’ dân galantar ca espirat începe să-i criască conțânutu’ di nutrienț’…
Iar dati poze cu Miha, ce enerveaza majoritatea femeilor maritate.