Cupa Davis. Grecia a învins România

Echipa masculină de tenis a Greciei a învins formaţia României cu 4-0, în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis, după ce Ioannis Xilas s-a impus în faţa lui Luca Preda cu 6-1, 6-4, într-un meci fără miză, jucat duminică la Atena.

Xilas (22 ani, 1.286 ATP la simplu) a câştigat după o oră şi 23 de minute, după ce Luca Preda (17 ani, 1.099 ATP) a avut 1-0 în primul set şi 4-0 în cel secund.

Sâmbătă, în primul meci de simplu, Stefanos Tsitsipas (25 ani, 10 ATP) l-a învins pe Marius Copil (33 ani, 283 ATP) cu 6-3, 6-4, iar în al doilea, Nicholas David Ionel (21 ani, 265 ATP) a fost întrecut surprinzător de Aristotelis Thanos (22 ani, 1.433 ATP) cu 4-6, 6-3.

Duminică, în meciul de dublu, fraţii Petros şi Stefanos Tsitsipas s-au impus în faţa cuplului Marius Copil/Victor Cornea cu 6-7 (4/7), 6-3, 6-4.

Grecia va juca baraj pentru turneul final al competiţiei, în timp ce România va disputa viitorul meci în Grupa Mondială II, în septembrie.

Meciurile au avut loc pe suprafaţă hard, în Liossia Olympic Sports Hall din Atena.

Căpitanul nejucător Gabriel Trifu l-a mai avut la dispoziţie pe Cezar Creţu (22 de ani, 359 ATP la simplu), iar din echipa condusă de Dimitris Hatzinikolaou a mai făcut parte Alexandros Skorilas (23 ani, 75 ATP la simplu).

România şi Grecia s-au înfruntat de două ori în Cupa Davis, fiecare avânt câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

În precedenta partidă, România a fost învinsă cu scorul de 3-1 de Taiwan în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, la Tenis Club Idu din Mamaia. Grecia a pierdut în aceeaşi fază în faţa Slovaciei cu 1-3, la Atena.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

 1. Daca la fete mai avem niste figurante care ne mai dau uneori sperantze cu meciuri surprinzator castigate in fatza unor adversare considerabile, la masculii feroce suntem praf si pulbere.
  Eu nici nu stiu cum jucatorii nostri (nu ,,nostrii”!) mai au curaj sa puna mana pe racheta si sa intre pe teren. De ce, ca sa fie ciuca batailor?
  Sportul si cu tenisul intaresc ele unele, dar nu ceea ce trebuie ca sa avem jucatori adevarati.
  Decat sa ne faceti de ras, lasati-va tataie de figuratie pe teren sau ramaneti pr postul de copil de mingi……[Rumburak]

 2. @ rumburak
  Nu tot voi i-ati injurat pe aici, pe forum, pe Tziriac si Nastase, pana nu ati mai putut, mai „vrajitoare” ????

 3. Dedicatie pentru jucatorul Ionel: „Ionel, Ionelule, nu mai juca puisorule(tzurca) ca te „ride” fetele… PS. Depre tenisul masculin, numai de bine. La feminin daca dispare Simona vom fi aproape de masculin…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.