Cupa României numai cu jucători români

După mulți ani, o echipa de Liga a doua a câștigat Cupa României. După mulți ani, la Hunedoara renaște un centru fotbalistic care reia entuziasmul epocii Lucescu, cel care a lansat o generație și un model.

Și tot după mulți  ani, o competiție românească este câștigată de o echipă alcătuită numai din jucători autohtoni, punând la respect  formații alcătuite din jucători de import în rândul cărora autohtonii sunt mai degrabă o curiozitate.

Este cazul celor de la CFR Cluj, Voluntari,  Oțelul și multe altele.

E PRIMUL semn după o perioadă îndelungată că fotbalul românesc poare produce echipe, jucători, antrenori și performanțe. Este o confirmare a potențialului local și o infirmare a importului de jucători străini devenit un circuit de drenare a resurselor la extern.

Meritul este al hunedorenilor și al primăriei, al primarului și al grupului de susținători în jurul căruia s-a clădit această performanță cu valoare simbolică.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

 1. Aceasta este una din cele mai bune observatii . Semn ca poate epoca geambasilor de fotbalisti se va stinge și miile de copii romani care se antreneaza si isi sacrifica viata si scoala pentru fotbal/sport au loc si in Romania .

 2. Sunt toti albi si romani, deci e discriminare fata de jucatorii de culoare. Rasistilor!

 3. @ FC Corvinul o echipădespre care s-a spus că nu are drept de promovare în liga întâi, cu regula ce ar fi impusă de UEFA despre finanțarea cluburilor departamentale din bani publici, care însă ar fi acceptată să joace în cupele europene, de UEFA, ?

 4. Este clar ca de multe ori jucatorii nostrii romani nu se prea inteleg cu cei straini. Chimia grupului domne. Din citi straini aducem trei sferturi sint depasiti. Uite ca avem resurse si ai nostri joaca cu bucuria de a juca. Bafta baieti multa bafta in Europa.

 5. @ Băsescu a zis ,,copy-paste”, de la ,,axa cu Londra”, ?

  Rapidulețu’ mai așteaptă
  Să treacă pe corvini, Dinamo,
  Că se mușcară iarăși câinii
  Și se mâncară de ,,cacao”,
  Că tocmai îi scăzură prețul,
  Când la baraj merse Dinamo !

 6. Bravo lor,succes în continuare.Cît despre Lucescu și modelul lui la Corvinul din epoca lui Ceașcă,sa fim corecți si să atribuim meritul celor de la fostul Combinat Siderurgic Hunedoara care au susținut financiar și nu puțin echipa.Fără acel ajutor la cârma Corvinului putea să fie Enzo Bearzot antrenor ,că tot degeaba !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.