Curajul preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, în fața Rusiei

”Este corect ca veniturile din acele active străine să fie folosite pentru Ucraina întrucât aceasta este victima agresiunii lansate de Rusia”, a spus Michel într-o conferinţa de presă organizată după încheierea summitului UE.

‘Nu suntem intimidaţi de Rusia, a insistat oficialul UE.

”Trebuie să fim lucizi şi să le spunem cetăţenilor noştri din întreaga UE că, dacă vrem pace, securitate şi stabilitate, este extrem de important să ne îmbunătăţim capacităţile de apărare şi să construim o adevărată Uniune Europeană în domeniul apărării”, a subliniat Charles Michel.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că Rusia se consideră în război din cauza implicării Occidentului de partea Ucrainei şi nu poate permite existenţa la graniţele sale a unui stat care s-a arătat gata să folosească orice metodă pentru a prelua controlul asupra Crimeei.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

24 de Comentarii

 1. Da e o judecata fairplay.
  Ai greșit plătești.
  De ce nu si comoara tezaurului romanesc cotropita de Stalin platita din aceleasi active.
  Pana la urma cui pe cui se scoate.

 2. Hmmm, rusica e in război de invadare de peste 2 ani, abia zilele astea recunoaște dar pe jumătate aruncând vina pe alții. Marsh bă mincinoșilor.

 3. Mare 🌈ajos, acest Mișel.
  Un adevărat eduKKat PERNICIOS…măR😜g

 4. Putinantropul Antropoid criminal si haremul lui de lingai se considera victime si li se pare ca sunt atacati de toata Europa civilizata, NATO so marrieni. Rusia este guvernata de o ceata de parnoici……[Rumburak]

 5. Are cuajul tâlhăriei deschise la drumul mare. Crezând că alte țări nu vor îndrâzni să facă ce fac autoinstaurații „stăpâni” ai planetei. Dar nu va fi așa și vor deschide o cutie a pandorei pe care nimeni nu o va mai putea controla. Când Dzeu vrea să piardă pe cineva îi ia mințile!

 6. buey misel ati reusit sa faceti ca sin europa oamenii simpli si clasa mijlocie sa mance prost si sa faca frig (bun pt cancer) can statele unite ale sefului vostru urmeaza sa starniti si canalizati ura catre rusi imperiul ue pilotat de seful otan a intrat cu viteza mare pe sens interzis ai tu si urssula merite deosebite in acest sens sper ca v-au decorat busterizatorilor

 7. 8 ani rușii îi rugau pe aceste rebuturi sa asigure înțelegerea de la Minsk..Nimic ,nimic..Ba mai târziu, ei însăși au recunoscut că l-au dus de nas pe Putin tărăgănând cu negocierile până nu sau înarmat naziștii banderovisti.Stie acest neica nimeni că banii rușilor sunt in fondul Eurocler și ei pot da in judecată UE în Arabia Saudită..?Cu câtă plăcere saudiții se vor distra facandule „dreptate”!! Scârbele,care au luat parte la distrugerea Orașului nu doresc să răspundă..?

 8. Francezii doresc sa realizeze un film de lung metraj despre viata si cariera cinematografică a lui Alain Delon. Se pare ca personajul Delon va fi i terpretat de către Chralie Mișel.( Nu știm dacă Charlie e o copie a forumistului nostru). Cică, curajosul Mișel ar dori sa-l interpreteze și pe Einstein. Merita. E frumos rupt din soare, inteligent precum Solomon și curajos precum Croitorasul cel Viteaz.

 9. Un excrement soroshist
  .nulitate.vulpita il bate la inteligenta sibciorel castiga clar la frumusete,cultura generala.

  Gunoi util tipic din ferma lyi sorosh.nimic de a face cu valoare,meritocratie
  Classic

 10. Pe cei care dădeau din clonț pe după garduri îi numeam fătălăi nicidecum curajoși.
  PS Cei din familia care se trage erau porecliți bănuț (de la ban). Oare de ce?

 11. Păcat ca Mișel ăsta nu comenteaZă pe forum.
  Are o față de om DEOSEBIT DE DEȘTEPT și ar concura pentru poziția #1 de GENIU AL FORUMULUI.
  Cu Tataie „părere” și cu DOMNUL INGINER ChimiZd (2x perfectMICȚIONAT la CEPECAca, măR😜g…)

 12. Puteti spune orice despre acest mascarici (inclusiv ca e „curajos”, ha ha !, daca va face placere sa faceti misto de sarmanul oligofren) dar nu cred ca poate nega nimeni ca are o mecla de abrutizat care cere palme cu piciorul, specialitatea Chuck Norris !

 13. Ce vrea sa spuna miselul Federatiei Ruse? Daca intrati in Ucraina folosindu-va de atacul terorist ca motiv,va luam banii.
  CONCLUZIE: UE si USA sunt doua uniuni cu administratie nazista.COMPLICATA SITUATIE PLANETARA.

 14. Bai latrau sa nu te prinda aia cu mana la ei in buzunar ! Asa pe spatele si pe leafa fraierilor esti tare in gura, dar cel mai bine mergi personal cu sacosa, aduna banii si pleaca cu ei in Ucraina, iar de acolo strigi peste gard la oamenii aia, ca banii lor sunt la tine!

 15. Nu trebuie sa il criticati pe acest individ Charles Michel,suficient este doar sa va uitati la figura lui, ca sa va dati seama cam in ce categorie de vietuitoare salbatece, face parte.Inteligenta se poate vedea la fiecare persoana dupa fizionomia figurii si ochi,in cazul de fata cred ca nimeni nu poate spune ca tipul ar face parte din categoria oamenilor inteligenti.

 16. Deocamdată Ucraina are nevoie de arme nu de curaj din vorbe. Europa stă ca proasta exact ca în al doilea război mondial. Mingea e în terenul nostru. Americanii așteaptă să vadă de ce suntem în stare. Curajul înseamnă fapte. Nouă ne e frică de ruși și rușilor de noi doar că noi nu înțelegem asta.

 17. @Năvrăpăscu: dar de Memorandumul de la Budapesta din 1994 nu zici nimic? Sau ala nu se pune?
  Deocamdata se vorbeste numai de profiturile realizate de aceste fonduri. Mai asteptati putin si o sa zica si de toate fondurile Rusiei si ale lui Putin sa fie folosite pentru reconstructia Ucrainei.
  De ce nu si pentru retrocedarea aurului furat de rusi din tezaurul nostru. Macar cu atat sa ne alegem.

 18. Daca ar trebui sa plateasca din propriul buzunar, ar mai avea curaj?

 19. Uăi, un lucru-i clar! Dac’ aista, Mișielu’ cum îl alintaț’ voi ar hi fo’ curajos, az’ Unsula n-ar mai hi umblat cu cuoda covrig ca o căța in călduri… Așe că go!

 20. Cumperi bonduri occidentale ( adica datoria lor) si poti sa ramai fara ele adica fara bani. Asta este concluzia. Care are implicatii mult mai mari decat vor astia sa fure de la Rusia acum. Adica lipsa de incredere, insolvabilitate si in final devalorizarea monedelor pentru ca daca se reduc drastic amatorii de bonduri atunci bancile nationale trebuie sa tipareasca bani fara acoperire. Belgia este al patrulea mare cumpatator de datorie americana. Dar Belgia e o tara mica deci cel mai probabil in spate erau bancile rusesti tranzactionand prin Belgia. De China ce sa mai vorbesc…

 21. Asa o mutra de belgian get-beget, acest Charles Michel, doua prenume.

 22. Adrian.
  Memorandumul a fost până în februarie 2014 atunci când mai era Statul ucrainean cu președinte pe teritoriu..După această dată Ucraina nu mai exista căci naziștii au răsturnat puterea legitimă..Cei din Donbass și Crimeea au luat alt drum.Lovitura de stat au făcut-o să zicem 100 mii de pe maidan,dar la acea dată în Ucraina locuiau aproximativ 40 milioane..Așa că memorandumul tau era deja acolo unde era și constituția, la gunoi.Nu te pune in discutii daca nu știi nimic..

 23. Pe baza informatiilor furnizate de rusi, serviciile de securitate turcesti au arestat 40 de persoane implicate in reteau terorista care a organizat atentatul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.