Curioasa vizită a lui Turcan la Washington

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, va face în perioada 26 noiembrie – 2 decembrie o vizită la Washington DC, unde se va întâlni cu reprezentanţi ai Congresului American, ai Departamentului de Stat American, precum şi cu profesionişti din domeniul cultural şi academic, dar şi cu reprezentanţi ai industriei de film, potrivit unui comunicat.

„Printre evenimentele programate se numără şi o întâlnire specială cu comunitatea de români din Washington D.C., participarea la Reuniunea Consulilor Onorifici, organizată de Ambasada României în Statele Unite, precum şi la Gala „Alianţa”, un eveniment dedicat diplomaţiei şi comunităţii româneşti din Statele Unite”, informează comunicatul remis presei.

De asemenea, Turcan va fi prezentă la concertele susţinute de Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” la Catedrala Naţională şi la Congresul American, în contextul turneului aniversar al corului în Statele Unite ale Americii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

33 de Comentarii

 1. Sigur isi plateste vacanta din banii proprii. Hahahaha, ce-mi plac glumele mele!

 2. Fa un bine Romaniei si nu te mai intoarce ,sperietoare de ciori buna de pus in lanul de grau .

 3. s-a lipit blonda de corul Madrigal iar Grigore Culian un muzician cunoscut in formatia Romanticii,acum ziarist in SUA va fi tinut iar la usa

 4. Cum adicatelea,nu mai merge la Moscova! E chemată la ordin de Soros! Să-și ia Bolentinul la ea ca sa nu treacă granița in portbagaj!

 5. o capra, caprita (tunsa ca o capra / cin’ te-a caprit asa? ha!), care sare unde i se ofera mai mult…

 6. Periodic, ministrii NUMITI DE AMERICANI sunt chemati la ordine, sa prezinte darea de seama privind activitatea lor. Chiar nu-si mai aminteste nimeni ca INAINTE DE A SE ASEZA PE SCAUNUL DE PRESEINTE, johanis a fost in USA „IN VIZITA LA NISTE PRIETENI”. IN REALITATE A FOST LA INSTRUCTAJ.

 7. Nu sint lamurit suficient despre intilnirea doamnei Raluca Turcan cu cei din industria filmului .Este vorba despre industria filmului porno ,asta intreb asa din curiozitate.

 8. Oferă satisfacției comunității d eromîni din pîrnaie, care sunt muza politicului romînesc..Poate rămîne cu ceva sarcină..

 9. A fost contactată sigur de urmașii lui Universal Pictures pentru câteva filmări specifice, pe baza cărora folosind programe de calculator, se va scoate un nou serial Woody Woodpecker cu personaje în 3D.

 10. numa magraoni in tara aia. Darar ciuma paste voi si casele voastre Editat de Bukres si teleorman.

 11. pa magraoanca o intereseaza, sanki, cultura.. Adica aia nu stiu ce cultura aveti voi. Numa europa stie. Can va zice roma, ca tre sa va integreze. Dar cu greu, ca nici aia nu se poate.

 12. DOAMNE DUMNEZEULE, IA DE PE CAPUL ROMANILOR BLESTEMUL VANZATORILOR DE NEAM SI TARA, PROSTII CARE AU FOST COCOTATI SA NE ASUPREASCA SI FEMEILE HOTILOR AFLATI IN SLUJBA STRAINILOR. AMIN! STOLOJAN ISI VEDE PUPILUL, PE VASILE CĂȚU IN PRIMEJDIE SA LATRE LA D.N.A. SI ISI TRIMITE CURVISTINA DUPA AJUTOARE…ACOLO SUNT BANII DUMNEAVOASTRA, ACEST KILL BILL AL POLITICII ROMANESTI! SALTELISTA LUI STOLOJAN UNDE SUNT BANII DUMNEAVOASTRA? CA SI MATALE LATRAI IN PLANDEMIE SI SOTUL MATALE CEL DE PARAVAN SE INFIINTA PE TV PE PARALE…VACCINATI SI FERICITI, AI? BINE CA AVETI UN COPIL…DUMNEZEU STIE UNDE VA ESTE BUTONUL DE PANICA! PROASTA PLEACA IN VACANTA, PAZEA!

 13. AGENTII SOVIETICI post LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern au moace de Zombie, asa cum observam mai sus si asa cum o demonstreaza
  cealalta AGENTA SOVIETICA ShoshoTroaca, care nici macar nu se mai ascunde ca rasputinoida ordinara atacand cu MARSAVIE atat STATUL SUVERAN Ucraina, cat si POPORUL EROU UCRAINEAN, mai nou si STATUL SUVERAN Israel si POPORUL EROU EVREU care de 75 de ani se apara de TERORISTII ISLAMICI de pe toate meridianele!!! Mai mult, Hipo Chimen na merge saptamanal la ambasada sovietica sa ia „lumina”!

  Sunt convins ca Nea I.R. care are vadite afinitati rasputiniste are cunostinta de sorgintea si instructia de front a Tzurcanei la Moscova, dovada si titlul unde vorbeste deschis despre caracterul „curios” ca o COMINTERNISTA de stil nou, Dej si Ceausescu si Ilici GENOCID fiind COMINTERNISTI de stil vechi, sa mearga in SUA, DUSMANUL AGENTILOR SOVIETICI de pretutindeni!!! Curioasa e si
  legendarea Zombi-ei caCULTURNICA SEFA…In schimb mie nu mi se pare curios contactul cu PROFI legendati sau prasiti in SUA din rezevele de cadre familiale instalate inca de pe vremea lui Marx…

  Reiterez, de-a lungul a aproape DOUA SECOLE in SUA au fost DISLOCATI din Europa PROFI care cu BANII INTERNATIONALELOR au fondat UNIVERSITATI PARTICULARE, intre timp celebre unde au preluat PE PERSOANE FIZICE toate CATEDRELE, de stiinte exacte; de filosofie, sociologie si stiinte politice; de stiinte economice pregatind PROFI care SA PREIA CONTROLUL BANCILOR EVREIESTI/NEEVREIESTI care NU ERAU ALINIATE si sa-i CLONEZE pe viitorii MILIARDARI ROSII, CONTROLUL BANILOR-CAPITALURILOR fiind ESENTIAL pentru CONTROLUL
  Planetei in vederea RESETARII MARXISTOID/NEOMARXISTOID/BOLSEVICOID/NEOBOLSEVICOIDE/Cominternist/NEOCoimterniste!!!
  PROFI de pretutindeni colaboreaza armonios si isi fac lobby reciproc atat ca AGENTI SOVIETICI, cat si MACULATURILE unde ASCUND CRIMELE CONTRA UMANITATII, respectiv MISTIFICA/RASTALMACESC REALITATILE PREZENTE si TRECUTE in acelasi scop!!!

 14. Si ce va prezenta sau reprezenta Tzurcana acolo ? Va tine un moment artistic ? Cintind ” Oci Ciorniie” sau ” Katiusa ” ?Sau va prezenta ” Moscova nu crede in lacrimi” ? Poate ia si un Oscar pentru ” cea mai buna interpreta ” la limbi straine?

 15. S-a dus sa se roage sa fie ea viitorul presedinte, dupa Ghiolbannis. Romanii o vor vota cu 99,999%, ca la prostie nu ne intrece nici ‘racul……[Rumburak]

 16. Inutila asta liberala globalista din 14 noiembrie 2019 până în 23 decembrie 2020, a fost vicepremier al ambelor guverne Ludovic Orban și al guvernului Florin Cîțu. A fost de asemenea Ministrul muncii și protecției sociale în perioada 23 decembrie 2020 – 25 noiembrie 2021 în guvernul Florin Cîțu. În iunie 2023 a devenit Ministrul culturii.

  Bugetara, lingid la blide,fara o zi munca seriaosa vb.lui Tica!
  Poate recita o poezie de Puskin- poetul rus dind numele insti,unde a innvata ea rusa comercial- deci e buna de comert de slujbe-a pus mina pe o iesire in state;propun sa se faca un film cu ea,asa cum culturaresa asta a avut rol de decizie cu azilele groazei din Romania,adica a facut nimic, o impostoare prietena madamei Lazurca din Sibii si a lui Sica mandolina …
  Plateste Romania tot felul de paraziti si parazite serviti la nas de catre MAE mincator de bugete disimulind o activ.externa nu in fav.Romaniei ci a lor,a capuselor culturale-securiste.
  Care e utilitatea,necesitatea,urgenta deplasarii ?Nici-una ,doar oportunitatea de care profita capusarul Iohannis si capusele lui aflati in functii.

 17. OAMA ASTA ESTE FULLY INCOMPETENTA, NU STIE NICI CU BULETINUL IN MANA CATI ANI ARE ! PENTRU AMERICANI , EA ESTE CANDIDATUL PERFECT !!! OBISNUITI-VA CU GANDUL SI VOTATI POLITICALLY CORRECT ! PARTENERU’ STRATEGIC NE VREA CONDUSI DE PROSTI , ESTE O REGULA DE BAZA . CA TOATA ‘TELECTUALITATEA PROGRESISTA SI ANTICOMUNISTA DIN RUMANISTAN O VA PUPA IN KR, DU[A A;EGERO, CUM AU FACUT SI CU BESESCU, E INDUBITABIL LIMPEDE. INGHITITI, INGHITITI SLOBOZUL AMERICAN , CA EL VA FACE TENU’ FRUMOS ! AFACERIEL SA MEARGA, MALAIU’ DE LA BUJET SA SE ADUNE UNDE TREBUIE. CAPRA PRESEDINTE !!!

 18. Nu fiți invidioși. Doamna a fost invitata de către Asociația Crescătorilor de Oi Țurcanu pentru a fi supusa unui test de blana creata. De cantat va canta în debutul recitalului corului Madrigal la taragot și la o Boy intr-un cadru intim. La întâlnirea cu profesioniștii din mediul academic se va discuta despre starea vremeii și modul în care aceasta influențează gândirea oilor Țurcane cu neuroni trași pe bigudiu. La cea cu membri Congresului va interpreta melodia beeeeee, alături de berbecul trimis de Mutukhamon și Soția sa, Nefertila obținută după o licitație deschisa de către alții, cu alta ocazie decât cea legala și oficiala. La intrevedea cu cineaștii se va prezenta cu scenariul filmului ” Centura neagra de pe centura și riscurile ei în miez de noapte”. Sa speram ca cei de la Hollywood vor fi incantati de apariția celei fără de vârstă și cu memorie de furnica de ce data ca și blana tuturor celor care au dorit-o in turma lor. Inteligenta obliga ca și noblețea blănii. E o chestiune de cultura pe care Ministrul Culturii fără cultura o stăpânește la perfecție. Poate ca vizita doammei va fi la fel de rodnica precum cea a navetistului de ziua a cincea în Africa.
  PS. Suntem convinși ca dacă tatăl doamnei Carmen, fosta de domnișoară Georgeta Lazaruca, blana de meserie ar fi trăit, cea mai dorita dintre oi ar fi fost caciula de noapte pentru dormitorul conjugal al navetistului.
  PS. Sincer, eu as propunea pentru premiul Nobel pentru literatura vorbita, secția persoane cu dizabilități. Lăsând gluma la o parte, e clar ca in programul discuțiilor va fi si prezentarea în fata oficialilor Americani a modului în care e implementata agenda lgbtiq + de către Ministerul Culturii.

 19. Distinsa mer’e la târlici, la reciclat. Nu-i nici un pericol deoarece a depășit vârsta optima. Exista și varianta sa nu se mai întoarcă. CIA are obiceiul sa le caseze…

 20. Este o infioratoare campanie de plimbareala pe banii nostrii ! Este competitie vere…care se plimba mai mult ! Bani grei se duc pe „delegatii”, „deplasari in interesul tarii” , groaznic. Milioane de dolari. La fel cu ambasade si resedinte aiurea in tari cu acre nu avem relatii deloc sau unde o simpla reprezentanta comerciala ar fi suficienta. Deasemenea, milioane de dolari aruncati cu acest MAE care ar treb, ingumatatit.

 21. Este o infioratoare campanie de plimbareala pe banii nostrii ! Este competitie vere…care se plimba mai mult ! Bani grei se duc pe „delegatii”, „deplasari in interesul tarii” , groaznic. Competitia este castigata de parlamentarii PNL. Milioane de dolari. La fel cu ambasade si resedinte aiurea in tari cu care nu avem relatii deloc sau unde o simpla reprezentanta comerciala ar fi suficienta. Milioane de dolari aruncati cu acest MAE care ar treb, injumatatit.

 22. Panarama nici nu știe când s-a născut cu bolentinul in mana! Ce blestem a căzut pe poporul român cu astfel de conducători?

 23. MAIMUTICA Raluca Turcan pleaca in Statele Unite pentru a TESTA TERENUL in favoarea cui inclina DC-Washington la candidatura pentru presedentia Romaniei. Terenul trebuie pregatit atent inca din acest an pentru candidatul „AGREAT” de americani. Asa a fost si in 2019…!.
  Cine VOR americanii va fi candidat si ALES-obligatoriu..(NU conteaza voturile din urnă!!).

 24. „dar şi cu reprezentanţi ai industriei de film”
  -sa treaca si pe la Muzeul Holoholocaustului!

 25. Oricum va face in aceasta vizita mai multa treaba pentru Romania decat Johanis in toate vizitele sale turistice. Turcanca reprezinta fericit Romania culturala fiind originara din Botosani, judetul care a dat tarii cei mai mari creatori de cultura romaneasca. Este unic din acest punct de vedere.

 26. mediocritatea si prostia se cultiva si se promoveaza …avem exemplul cum …

 27. În afară de cheltuiala inutilă, ne mai face și de râs proasta pe unde se duce. Parcă e soră cu Eba! De unde dracu găsiți toate ciumele?

 28. Le va explica americanilor cum e sa te culci sanatos si, doamne fereste, te scoli mort!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.