Curtea Supremă a Federației Ruse a interzis „mișcarea LGBT”

Curtea Supremă a Federației Ruse a interzis „mișcarea LGBT”. Ce îi așteaptă pe oamenii queer în Rusia? este titlul unui articol publicat în BBC/Russia.

Curtea Supremă a Rusiei a recunoscut „mișcarea LGBT” ca o organizație extremistă și a interzis activitățile acesteia în Rusia. Aceasta este a treia inițiativă a autorităților ruse într-un an îndreptată împotriva comunității LGBTQ+ din Rusia. Acum însăși identitatea persoanelor LGBT este amenințată cu persecuția. BBC Russian a vorbit cu persoane queer și experți în drept despre această amenințare, dezvăluind preocupările, previziunile lor și modul în care decizia Curții Supreme ar putea avea legătură cu campania prezidențială a lui Vladimir Putin.

Primul gând care i-a venit în minte lui Daniel, în vârstă de 18 ani, când a auzit vestea că Ministerul rus al Justiției vrea să recunoască „mișcarea LGBTQ” ca organizație extremistă: „**** ce groază, voi fi închis.”

Vineri, 18 noiembrie, Ministerul de Justiție al Rusiei a intentat un proces la Curtea Supremă și, în esență, o cerere de recunoaștere a „mișcării internaționale LGBT” ca organizație extremistă și interzicerea activităților acesteia în țară. Aceasta este a treia inițiativă de restricționare a drepturilor persoanelor queer din Rusia în ultimul an. În noiembrie anul trecut, a fost votată o lege care interzicea complet „propaganda gay” (anterior, „propaganda” era interzisă doar în rândul minorilor). Apoi, în iulie 2023, a fost adoptată o lege care interzice tranziția transgender – schimbarea documentelor și intervenția medicală pentru persoanele trans.

Daniel este un om trans. A reușit să treacă de comisie și să-și schimbe numele și marcatorul de gen din pașaport în luna mai, când interzicerea tranziției trans se discuta deja la nivel legislativ, dar nu fusese încă adoptată. „Am zburat literalmente în ultima trăsură”, spune el.

Ideea că se confruntă cu închisoarea după ce a recunoscut „mișcarea LGBT” ca extremistă i-a venit lui Daniel pentru că în urmă cu o lună s-a căsătorit public cu o altă persoană queer. Partenerul său se identifică și el ca bărbat, dar nu a avut timp să-și schimbe documentele – din această cauză, MFC nu a putut să înregistreze oficial căsătoria.

Câteva zeci de persoane au participat la nunta lui Daniel, inclusiv activiști LGBT și jurnaliști. Pe canalele Telegram au fost publicate știri cu fotografii de la ceremonia de la MFC. Daniel spune că inițial a conceput această nuntă ca pe un fel de protest împotriva noilor legi represive și pentru a sprijini persoanele trans din Rusia. „Am vrut să arăt că aceasta [legea de tranziție anti-trans] nu este sfârșitul lumii. Da, este dezgustător și teribil, dar vă rog să nu disperați – să știți că nu sunteți singuri și că există o comunitate trans în Rusia”, explică el ideea unei nunți publice.

După ce Ministerul de Justiție al Rusiei și-a anunțat intenția de a recunoaște „mișcarea LGBT” ca extremistă, Daniel a devenit frică pentru el însuși. Dar după un timp, „panica s-a domolit”, spune el: „Am crezut că este un fel de lucru sălbatic. Simt că sunt în suprarealism. Voi continua să sprijin deschis persoanele trans. Stai și taci într-o cârpă? Tăcerea nu va duce la nimic bun. Vom fi ca Coreea de Nord”.

Serviciul rusesc BBC spune ce îl așteaptă pe Daniel și pe alți oameni LGBT din Rusia.

Oamenii queer din Rusia sunt acum extremiști?

Răspunsul scurt este nu, dar oamenii queer se confruntă cu multe amenințări de a fi persecutați pentru activitățile lor publice.

Faptul că Curtea Supremă a susținut cererea Ministerului Justiției nu înseamnă că în Rusia va deveni legal să tragem la răspundere persoanele queer pentru  manifestările private din viața lor, explică un avocat al organizației pentru drepturile LGBT „Coming Out” (inclusă). de către autoritățile ruse în registrul „agenților străini” ) Ksenia Mikhailova.

Cu toate acestea, este clar că oamenii queer din Rusia sunt acum confuzi de formularea legii și sunt îngrijorați de propria lor siguranță, spune Mikhailova: „Oamenii trebuie să știe și să înțeleagă: doar pentru că sunt persoane LGBTQ+ nu înseamnă că sunt extremiști . Și chiar dacă vorbesc deschis despre asta undeva, asta nu înseamnă că cineva va putea imediat să-i acuze de extremism în cadrul legislației ruse aplicate ciudat.”

(…)

Interdicția curcubeului și alte consecințe

Pe lângă răspunderea penală pentru participarea la o organizație extremistă, după ce „mișcarea LGBT” este recunoscută ca extremistă, răspunderea administrativă vine și pentru afișarea simbolurilor.

(…)

După ce a apărut vestea că Ministerul Justiției a vrut să recunoască „mișcarea LGBTQ” ca extremistă, Karina (numele i-a fost schimbat) și familia ei s-au gândit serios să se mute pentru prima dată. Karina locuiește în Rusia cu soția și cei doi copii. În tot acest timp, ea și soția ei „au fost deschise”, iar în instituțiile de învățământ copiii nu au ascuns nici faptul că trăiau într-o căsătorie homosexuală. Karina vorbește despre cercul ei apropiat ca despre un „microclimat sigur”, care este acum amenințat. Karina însăși lucrează ca psiholog și aproape toți clienții ei sunt oameni din comunitatea LGBT.(…)

Faptul că recunoașterea oficială a „mișcării LGBT” ca organizație extremistă nu va amenința intimitatea persoanelor queer din Rusia nu înseamnă că nu le va afecta negativ, avertizează Ksenia Mikhailova.

De exemplu, va fi dificil pentru persoanele queer să primească ajutor medical, psihologic sau de altă natură, deoarece profesioniștii se vor teme că și ei vor fi etichetați ca extremiști.

În plus, oamenilor queer le va fi frică să vorbească despre ei înșiși, deoarece nu vor ști dacă este considerat extremist sau nu. „Nu vor dori ca nimeni să creadă că acesta este extremism și să scrie o declarație împotriva lor. Apoi vor petrece mult timp de a face cu polițistul, ce au spus și ce nu au spus”, prezice avocatul.(…)

Uniți electoratul

În ziua în care Ministerul Justiției a intentat un proces la Curtea Supremă pentru recunoașterea „mișcării LGBT” ca extremistă, Vladimir Putin a vorbit la un forum cultural din Sankt Petersburg. Acolo a atins subiectul oamenilor stranii și a declarat, în mod neașteptat, că și ei „fac parte din societate”.

„La toate competițiile din țările occidentale, pentru a câștiga ceva, trebuie să povestești, să scrii sau să arăți viața minorităților sexuale, a persoanelor transgender și a altor transformatori, cu multe nume diferite. Dar iată ce aș vrea să spun. Îți voi spune ceva neașteptat. Și ei – aceste subiecte și acești oameni – au dreptul să câștige, să arate, să povestească. Pentru că și asta face parte din societate”, a spus Putin.

A doua zi, secretarul său de presă, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze acest subiect: „Nu consider că am dreptul de a comenta în niciun fel, ținând cont de recursul din partea Ministerului Justiției. Prin urmare, nu aș dori să spun nimic despre acest subiect aici.”

După cum au scris publicația „Vestka” și jurnalista Farida Rustamova, recunoașterea „mișcării LGBT” ca extremistă poate fi unul dintre instrumentele viitoarei campanii prezidențiale a lui Vladimir Putin.

(…)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13

31 de Comentarii

 1. Cu sau fara interdictii, LGBT-istii se vor iubi in continuare, nu doar in Rusia !

 2. Ha, ha, ha! Peste 200 de ani, vor mai fi foar rusi, chinezi, indieni. Nici la istorie nu se va invata ca au mai existat americani, olandezi si alte specii d-astea de homosexuali. Sa se inroleze toti homosexualii si sa se duca pe front in Ucraina!

 3. Rusii sunt oameni cu numar pe casa. Oricum, viciul ia mintea, nu iubirea a fost interzisa. V-am dat solutia: casatoriti-va unul barbat, schimbat in ea si una femeie, operata in el. Asa se respecta totul si va puteti iubi in liniste, la voi acasa. E clar, nu va mai duce mintea, de la viciu.

 4. „dezgustător și teribil” este ce faceti voi, ba dereglatilor si degeneratilor ! Bine fac rusii, as fi zis ca ar face si mai bine daca v-ar baga in custi, la zoo, dar ce ne facem ca acolo mai vin si copii, care sigur se vor speria de aceste dihanii ?! …

 5. Bravo Rusia! Cu siguranta nici politicienii nostri nu sunt de acord cu mizeriile astea dar de tradatori ce sunt, de slugi in fata ue, a politicii progresiste impuse, de lasi ce sunt, nu se opun ferm, pe fata, acestor porcarii!

 6. „Curtea Supremă a Federației Ruse a interzis „mișcarea LGBT”. Aprob pozitiv! Pentru cei ce nu vor să înțeleagă, e vorba de „mișcare” nu de persoane, așa că slăbiți-ne cu daniel ăsta.

 7. BeBeCeaua Perfidului Albion NU ARE VOIE SĂ ALĂTURE NUMELE Rusiei la a’ său! Pentru asta, să ceară permisiunea de la Moskova!
  Și, de altfel, Rusia și tot ce ține de ea sunt eliminate din conștiința Perfidului Albion și a întregului Vest! BeBeCeaua $$oroșizdă, ce ‘te banii contribuabililor britiși mințindu-i, n-a aflat încă? Aaaaa, așa e la putorile plătite din banii Statului Paraleu……[Rumburak]
  https://m.facebook.com/WIONews/videos/2022-february-uk-foreign-secretary-liz-truss-mocked-over-geographical-gaffe/297674195682651/

 8. Asa ajunsese si imperiul roman inainte de prabusire, ei intre ei, ele intre el, mame cu baietii lor, tati cu fiicele lor. Daca se iubesc …

 9. In schimb, americanii se lupta sa legalizeze pedofilia.
  Dealtfel, religia lor (in Talmud), zice ca ” un evreu are voie sa faca sex cu un copil sub 9 ani”.

 10. Nu credeam vreodata ca am sa ajung sa strig
  Slava Russia !
  Strict pe aceasta speta .ca in rest acolo e dezastru.

 11. Una e sa interzici miscarea LGBT si altceva ar fi sa interzici comportamentul LGBT luat ca persoana.In Rusia se interzice libertatea de asociere ca miscare si deci mobilul de propaganda care poate ascunde mai mult decat pare.De altfel Biden si-a facut un titlu de glorie in USA din asocierea cu miscarea LGBT nu din respectul personal pentru X LGBT-ist.

 12. Găsește putinelul un batalion și pentru ei.Dacă tot sunt ,conform legii, vinovați în fața patriei, vor avea ocazia redempțiunii într-un batalion de pifani din Ukraina.Unde mai pui că dă bine la propagandă…

 13. FELICITAR RUSIA!Cred ca voi mai sunteti singurii intregi la minte.Aceasta miscare,numita LGBT,este pentru cei care nu mai au capul pe umeri.

 14. Canalul NTV din Rusia are ca angajat un gay despre care știu toți.. Însă nimic în comportarea lui nu arată despre viața lui secsuala..

 15. Bravo Rusia . Mulți români ar zice asta dar nu au curajul, atât de frica „autorităților”, dar mai ales de iadul dezlănțuit împotriva lor de fanii LGBT, niște degenerați, agresivi, intoleranți, gălăgioși. Ei acuză oamenii normali că sunt intoleranți, dar tocmai ei sunt intoleranți cu cei care nu sunt de acord cu ei. Să fie clar, fiecare are dreptul să fie cum dorește, fie și in stilul LGBT, dar stric t personal, să nu facă propagandă în favoarea lor și mai ales să nu-i condamne pe cei care nu sunt de aceeași părere cu ei. Nu vrem dictatura LGBT, și tocmai acest lucru ne spun autoritățile, fără ghilimele, acolo chiar sunt autorități, ruse. Fă ce vrei în casa ta, dar la ușă să lași aceste năravuri contra naturii, și comportă-te ca un cetățean normal. Așa ar trebui să facă și cei care se pretind a fi autorități ai statului români, să apere majoritatea cetățenilor în fața comportamentului agresiv, de racolare de adepți, desfășurate de organizații tip LGBT. Dacă apărați drepturilor celor cu năravuri LGBT, atunci apărați și drepturile celor care sunt normali în țara aceasta, mai ales că ei sunt mai mulți. Jos dictatura minorităților față de majoritate. parcă aceasta era baza democrației.

 16. Decizie logica si benefica a Curtii Supremke a Rusiei. Se evita astfel prozelitismul catre aberatiile sexuale ale acestor bolnavi psihic, care au insa toate drepturile cetatenesti, mai putin cele de promovare a deviatiilor sexuale contra naturii.

 17. Pai cum sa admita Rusia dictatura unei minoritati degenerate impotriva majoritatii? LGBT sunt totusi tolerati, dar nu este admisibil ca o minoritate degenerata sa preia conducerea asupra majoritatii constituita din oameni normali. Ce fac ei acasa in pat este problema lor, dar exhibarea in public a aberatiilor lor sexuale in dispret total fata de sentimentele majoritatii este inadmisibila.

 18. Aprob hotararea Rusiei. Normalitatea trebuie prezervata cu orice pret, altfel se alege praful de noi, de rasa alba.

 19. Toată agitația creeată cu ” comunitatea și mișcarea” au un scop=”salvarea planetei”.Indivizii nu se înmulțesc,mor mai devreme și se sinucid mai frecvent …Trans este o aberație = nu există operații eficiente de schimbare de sex nici tratamente hormonale.ADN- ul e diferit.In urma ” terapiilor ” rezultă niște invalizi.

 20. un motan intransigent Ce stii tu despre Rusia? Nu au gay,Putin e familist? Este popor crestin? Este doar propaganda teleaca, nu mai pune botul.Trebuie sa prinda cu ceva pe fraieri. Sa le gadile orgoliul. Chiar atat de usor esti de pacalit ?

 21. CA evreu ma gandesc deseori la religia noastra mozica !
  daca nu exista imparatul Constantin (care o inventat CRESTINISMUL … dintr-un ordin imperial … altfel crestinismul ramanea o religie non-european continentala)
  Daca nu facea , PE BUNE , Constantin crestinismul RELIGIE DE STAT dintr-o secta oarecare (PS: sa-i fi vazut istroric intzamplat pe crestini atunci cum dintr-o SECTA PRIGONITA au devenit ei insisi prigonitori 🙁 )
  MOZAICISMUL evreilor … lumii …era azi … cum sunt religiile africane : CEVA LOCAL !
  CA EVREU MODERN DESTEPT si LIBER-GANDITOR …spun ca e NASOL ca
  TALMUDUL , THORA sau alte cele … sa fie folosit ca argument pentru GENOCIDUL a altor MILIOANE DE SEMITI
  popoare ucide de evrei desi … toti …si evreii si harapii din zona sunt GENETIC frati … !
  poti deosebii un EVREU de un EUROPEN , de un RUS-EVREIZAT , de un NEGRU, de un ASIATIC insa nul poti deosebi genetic
  de un ARAB !

  STRANIU e ca MITHOLOGIA inca ucide ideologic-fanatic … oameni reali !
  Daca se co9ntinua asa … devine STANISM ! O spun ca EVREU !
  si o spun pentru ca … MINUNILE THOREI si TAMUDULUI s-au intmplat doar in lumea fantastic-emotionala a BIBLIE …nu in REALITATE !
  LEGIEL FIZICII au fost acealesi si cand BIBLIC YEHOWA a orpit pe cer (cum ?) … LUNA !
  ISRAELUL face o prostie invocand ce … RELEIGIA , ins ec 21 🙁 … pentru un genocid !
  2 000 000 de oameni chiar si absolut vinovati n-ai voie sa ucizi (dicto NUREMBERG !)

  Oy wey ! Multi prosti (IQ<83) in lumeee 🤣🤣🤣

  SHALOM ❤️❤️❤️!

 22. Inainte de toate … chiar si inainte de DUMNEZEU …trebuie sa fi Om cu semenii tai !
  Asta a zis si evreul eretic mozaicilor , „batausul din templu” , MESSIA
  ISUS !
  Tu desi nu pari esti mistic-straniu … propheti REALI n-au existat REAL nici in timpurile biblice !
  Daca atunci macar …in vechime …cand mergea Dumenzeu cu Sfantul Petru printre oameni
  ar fi exista propheti reali … credema in tine !

  De-al cui esti … straine ? 🙁 🤞😎🤞

 23. Rusii nu au interzis relatiile homosexuale, au interzis miscarea LGBTQ. E o diferenta totusi. Daca vir rusii sa se iubeasca si asa, treaba lor. Dar miscarea a plecat din USA si face tot posibilul sa distruga familia tradionala, sa divida societatea in grupuri si grupulete de tot felul, cu scopul de a nanipula mai usor societatea. Bine ca rusii nu au negri, ca ar fi fost considerati si rasisti

 24. @Lucan … rusii la fel ca nazistii au interzis si MARTORII LUI IEHOVA ca organizatie (CIA-masonica)
  OARE DE CE ? Pentru ca desi-i o secta e o secta (INC. CORPORATION BROOKLIN) pe actiuni la bursa (=dupa profit lumesc !)
  si vindere de secrete locale spre centru ? [in comunism de ce erau martorii interzisi ? 😉 ]

  Rusii nu fac cdeva fara sa vada daca ce lasa ne-facut le dauneaza sau nu ! IN TIMP !
  Oricum cine mai invoca altfel decat emotional RELIGIA azi … vrea sa manipuleze turma !
  ISRAELUL nu face bine dand ca motive de GENOCID … cartile lor „sfinte”
  mai ales ca omenii de stiinta evreii stiu cum e cu STIINTE NATURIi versus RELIGIE
  si prin Karl MARX evreii stiu dianintea lui GOEBBELS cum e cu … „credinta masselor popolare” 🙁 Oy wey ISRAEL = NETANYAHU trebuie inchis si aruncata in Groapa Marianelor cheia celulii … 🙁

  IQ=?
  😉

 25. Incredibi ce „justificari” de evul mediu intunecat-RELIGIOS au evreii in GENOCIDUL/HOLOCAUSTUL anti-semit la semitii palestinienii ! CA evreu iti spun ca cei mai SPURCATI EVREI …sunt evreii din RUSIA sositi dupa 1990 care -s de facto
  COLONISTII in numar de sute de mii … atacand „ruseste” arabii, semitii palestinieni harapi !
  EVREII din RUSIA au strica evreii din ISRAEL = au avut si ei urmalile civile ale MIGRANTILOR ! MDA !
  In ISRAEL sunbteran … e o luota intre „ideologia” si stilul mozaic al migrantilor evreo-rusi …si evreo-americanii sau evreo-englezii de gasiti de ei dupa 1990 in ISRAEL !
  Daca nu rezolva tensiunile interne intre etnic-migrational-evreiesti …FAMATISMUL MESIANIC „polonez” al lui NETANYAHU va duce la un nou EXOD sau ROBIE in BABILON (si „ei” simt si stiu in spatele cortinei asta , se deja trag hatzuri !)
  Doar evreii stiu ce-i in ISRAEL acum si nu e bine …nu se termina bine
  pentru ca FONDUL problemei nu se rezolva nici cu bani nici cu FANATISM !
  NOI EVREII DEVENIM RIDICOLI SI FATARNCI in OCHII LUMII = PRIMUL PAS spre o noua pedeapsa a lui SAVAOT pentru noi 🙁 !

  SHALOM!

 26. cine-s „martorii lui Iehova” … (pro-)evrei de folosesc „numele” asta lui DUMNEZEU ?
  De ce nu-si spun „martorii dumnezeului armatelor” … „martorii lui SAVAOT” ?

  ‘s calvinisti sau methodisti din nascare istorica ? de ce au secta ca societate profituala , taxata de fisc in USA si
  religia pe BURSA americana ?

  MDA ! „mascaricii cerului” ii numeau nazistii in lagare unde era totusi mai putin persecutati decat homosexualii !

  Cine crede ca PUTIN conduce in RUSIA fara acordul rusilor de sub el …sa faca biune sa se intrebe de ce nu l-au salvat cei 4 000 000 de comunisti PCR pe CEASHKA !
  😀
  (PS: … nu mai sunt nici evreii nici „serviciile” 😛 🙁 lor dupa „7 oct.” ce-au fost mithic-straneologic odata … 🙁 !

  SHALOM!

 27. lbgt este o smpla scula a jidanilor de a crea antagonism si tensiuni in societatile …democratice…parte din fragmentarea societatilor …divide et impera…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.