Curtea Supremă se sesizează în problema imunităţii penale a lui Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la sfârşitul lunii aprilie, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, notează AFP.

O Curte de apel federală a respins pe 6 februarie imunitatea penală invocată de fostul preşedinte republican, redeschizând calea procesului său la Washington pentru încercarea de a inversa ilegal rezultatele alegerilor din 2020.

Curtea de apel federală a decis că cererea sa de imunitate nu este susţinută de Constituţie.

Donald Trump a sesizat ulterior Curtea Supremă pentru a cere suspendarea deciziei.

Problema imunităţii penale a unui fost preşedinte ale Statelor Unite nu a fost testată niciodată în jurisprudenţa americană, întrucât până la cazul Trump niciun alt preşedinte nu a fost acuzat de o infracţiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. …daca trece si de acest hop, numai un asasinat il mai poate opri!… sa speram ca va trece si ca nu va fi asasinat…dupa care se va trece la curatenia de primavara la nivel global!…

  2. Am mai scris cu ceva timp in urma, nu cred că va ocupa funcția și chiar daca o va ocupa, nu va fi pentru mult timp, i se va termina zilele vieții.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.