(VIDEO) Imagini de la cutremurul devastator în Turcia

Cel puțin 19 oameni au murit și peste 900 au fost răniți, după ce un cutremur puternic a zguduit estul Turciei.
Seismul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs în provincia Elazig, la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice, fiind resimţit în provinciile și țările vecine, inclusiv Siria și Georgia.

Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și Situațiilor de Urgență (AFAD) a informat că alte 922 de persoane au fost rănite; 560 în Elazig, 226 în Malatya, 37 în Kahramanmaras, 34 în Sanliurfa, 34 în Diyarbakir, 25 în Adiyaman, 6 în Batman.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat actualizarea morților, spunând: „Avem aproximativ 30 de persoane sub dărâmături în Elazig”.

Operațiunile de căutare și salvare continuă, iar numărul morților ar putea crește, a spus Koca.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că răniții au fost transferați la spitale și au fost deschise mai multe unităţi pentru a-i adăposti pe cei afectați.

Cinci clădiri din Sivrice și 25 din districtul Doganyol, Malatya au fost distruse, a declarat ministrul Mediului și Urbanizării, Murat Kurum.

De asemenea, el a avertizat locuitorii să nu intre în clădirile avariate.

AFAD a anunţat că seismul a fost urmat de 118 replici, cu mărimi cuprinse între 2,7 și 5,4 grade, care au fost resimțite în urma cutremurului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. asta le msi trebuia.
    Turcia, este exemplul clasic al urmarilor votului multimii.
    De fapt si noi am ales 10 ani un ins judecat pentru mii de crime…

  2. Se apropie de Romania si Johannis va fi prins cu chilotii in vine! Felicitari si succesuri CSAT! Oricum nu plateste el cu buletinele de vot gasite pe camp!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.