Cutremur în China: Cel puțin opt morți

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,9 care s-a produs luni seara în nord-vestul Chinei, a anunţat agenţia oficială de presă chineză Xinhua citată de AFP.

Serviciile de gestionare a situaţiilor de urgenţă şi de pompieri au fost solicitate să intervină în urma cutremurului care a avut loc la 23:59 (15:59 GMT) şi a afectat regiuni din provincia Gansu şi din provincia vecină Qinghai.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de zece kilometri, a precizat Institutului american de geofizică (USGS), care a anunţat iniţial o magnitudine de 6, la aproximativ o sută de kilometri sud-vest de capitala provinciei, Lanzhou. Seismul a fost urmat de mai multe replici.

Cutremurele sunt frecvente în China. În august, un cutremur cu magnitudinea 5,4 a lovit estul ţării, rănind 23 de persoane şi provocând prăbuşirea a zeci de clădiri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. si a avut o replica de 4,6 grade la 10 km la 25 min, apoi 4,5 la inca 35 min adica la 16.59. Dupa adancime au fost cutremure de suprafata foarte periculos

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.