Cutremur în Filipine: A fost emisă alertă de tsunami

În zona insulei Mindanao din Filipine s-a produs sâmbătă un cutremur cu magnitudinea de 7,5, care va fi urmat probabil de mai multe tsunamiuri, informează Reuters.

Seismul a fost localizat de Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) la o adâncime de 63 de km, iar Agenţia Seismologică Filipineză PHIVOLCS a avertizat că începând aproximativ la miezul nopţii (ora locală 00.00, respectiv 16.00 GMT) mai multe tsunamiuri ar putea lovi Filipinele timp de câteva ore.

Şi agenţia meteorologică niponă a emis o alertă de tsunami pentru prefecturile Chiba, Shizuoka şi Kagoshima din Japonia. Televiziunea japoneză NHK a transmis că valuri seismice cu înălţimea de până la un metru vor ajunge pe coastele de vest ale arhipelagului nipon ceva mai târziu, înainte de ora locală 1.30 (16.30 GMT).

US Geological Survey, serviciul guvernamental american de monitorizare geologica, seismică, hidrologică şi biologică, a estimat magnitudinea cutremurului la 7.6, iar adâncimea la 32 de km.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. O gaura coronara in emisfera sudica solara a fost detectata intr-o pozitie orientata spre pamant sambata, 02 decembrie 2023. Gaurile coronale sunt sursa unor fluxuri rapide de vant solar, care uneori au potentialul de a produce furtuni geomagnetice minore pana la moderate. Asta venind dupa eruptia solara de ieri, clasa M9.8 cu CME directionat direct catre planeta. Ergo, cutremur. Va sfatuiesc calduros sa va interesati despre aceste chestiuni.

  2. Parlamentul din Filipine a lansat o investigație specială cu privire la extraordinara mortalitate în exces din timpul ”pandemiei, neatribuită Covid, de după începerea campaniei de vaccinare.” Adică n-au fost cuminți. La fel n-au fost cuminți nici japonezii înainte de tsunami-ul lor. Și nici turcii înainte de ultima serie de cutremure. Dar să nu fim conspiraționiști. Sunt pure coincidențe. HAARP-ul amerikan nu există și doar Dumnezeu controlează clima.

  3. Ehhh paguba-n ciuperci.La filipaci este ceva obisnuit iar colibele din bambus rezista. In plus in Mindanao sunt majoritari muslimi iar Allahu lor ii protejeaza mai abitir decat Abu Saiaf. Mai ghine pregatiti-va voi pentru cutremuru’ al mare care va veni peste Romania ,caci au cam trecut 46 de ani de la cel din 1977.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.