Dacă aveţi un vecin agresor, trebuie să ştiţi asta!

S-a votat. Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat că a fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, având în vedere scandalurile din Timişoara.

”Ordin de restricţie împotriva clanurilor care vor să pună mâna pe casele timişorenilor! Am adoptat astăzi (marţi – n.r.) în Camera Deputaţilor o modificare a Codului Penal prin care se va putea institui ordin de restricţie persoanelor care îşi agresează fizic sau verbal vecinii. Această iniţiativă a pornit în urma scandalurilor pe care mai multe clanuri din Timişoara le-au avut şi era necesar să intervenim pentru a stopa aceste abuzuri şi pentru protecţia oamenilor”, a transmis Alfred Simonis, într-un comunicat de presă.
Simonis a făcut referire la familiile de romi din Timişoara care îşi terorizează vecinii.
”Ştim cu toţii ceea ce s-a întâmplat atâţia ani în Timişoara, unde mai multe clanuri au constrâns locuitorii anumitor imobile să îşi vândă locuinţele la preţuri derizorii. Mulţi timişoreni au fost, şi încă sunt, de-a dreptul terorizaţi de vecinii lor, sunt constrânşi prin metode incredibile să îşi vândă casele, dar am identificat un mecanism prin care se poate institui un ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi şi se poate începe urmărire penală asupra acestora. După ce această lege va intra în vigoare, lucrurile trebuie să intre pe un făgaş normal şi astfel de fapte să nu se mai petreacă, iar, în cazul în care astfel de abuzuri mai au loc, instituţiile statului au cadrul legislativ necesar pentru a lua măsuri ferme împotriva clanurilor care de ani de zile efectiv terorizează cetăţeni de bună credinţă”, a precizat Simonis.
De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis că în perioada următoare va identifica şi alte acte normative care pot fi modificate pentru a-i proteja pe cei abuzaţi.
”Este un prim demers în acest sens, iar în perioada următoare, în măsura în care vom identifica şi alte acte normative pe care trebuie să le modificăm, o vom face pentru a asigura o protecţie şi mai mare a celor abuzaţi de clanurile amintite”, a adăugat Simonis.
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a făcut publice imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum mai mulţi cetăţeni de etnie romă terorizează o familie din Timişoara. Edilul a făcut apel la instituţiile statului pentru a stopa acest fenomen.
Simonis anunţa, luni, un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează vecinii, astfel încât să îi să îi oblige să vândă la preţuri derizorii imobilele pe care le aveau. El preciza că se poate institui un ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi şi se incriminează fapta de terorizare.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

17 Comentarii

 1. …asa, si?…cate femei au fost ucise doar in acest an, cu toate ordinele de restrictie date de instante?…ideea este ca si in forma actuala tulburarea de posesie este de domeniul penalului numai ca organili tre sa-si faca treaba…dar nu si-o fac, ba chiar ii apara pe infractori si intimideaza victimele…

 2. Bun, si ce anume prevede acest proiect de lege? Cum o sa ii dea vecinului restrictie sa nu se apropie de mine daca are casa langa mine? Ii interzice sa se mai duca acasa la el? Ce pateste daca nu respecta prevederile legii? Concret, nu vorbe aiurea!

 3. Incredibil în ce țară am ajuns să trăim! O imensă mocirlă unde Editat își fac de cap fără să pățească nimic! Lăsați naibii laoparte corectitudinea politică, globalism, progresism,etc. Nu ne mai obligați să ne Editat, niciun om cu o minimă demnitate nu-și dorește asta degeaba propaganda ne abureste cu integrare, incluziune și tot felul de minciuni din ăstea impuse de politica de la Bruxelles.

 4. Fix-pix! Am vecini turco-tatari, urla si pun manele de la 6 seara la 6 dimineataaaa!
  Simonis, pune mitraliera in functiune daca te dai preocupat!
  Numai maresalul, mai salveaza tara!

 5. Va agitați degeaba in Italia nimeni nu.i avertizează ,îi lasă în pace toți ,când întrec măsură vine cineva descarcă 3 încărcătoare de Kalașnikov sau arunca vreo 20 de Molotov pe casa și pleacă.Majoritatea dintre ei pleacă cine rămâne e cetățean model.

 6. …daca sunt batrani care posteaza pe-aici, isi aduce vreunul aminte ca inainte de 89 sa se vbeasca despre interlopi, clanuri tiganesti, case luate cu japca, ceva de genul?…dar atunci era alt stil, chiar si la o sectie de militie care nu avea etaj cadeai prima data pe scari daca ajungeai acolo…si ce liniste era!…

 7. Iliescu si ai lui urmasi sunt minoritari blonzi, ce vreti?
  Nu i-ati votat, nu ii votati?
  Sa va spalati cu ei pe cap!

 8. Sa spunem că e ceva, dar, e vorba de clanuri și nu sunt incluse persoane fizice! Dacă un vecin se agata de Vista ta cu tot ce ai sau deții, că nu sunt prosti sa apară în grup la vedere, ce faci?

 9. Din păcate, vă place sau nu, un mic procent din populație este distructivă. Conștient sau inconștient, ei nu vor să fim liberi, fericiți, sănătoși și cât de bine putem fi. Ceea ce vor ei este să ne controleze. Ei fac asta pentru că nu au putere personală proprie.

 10. Sa luam aminte de la aliatii nostri, americanii: arma de foc instituie pacea, linistea si respectul intre cetateni. Sa facem ca ei!

 11. Da cetățeanul, în special cel care locuiește la bloc sau într-un grup de locuințe este lăsat în voia soartei ,pentru că nu există lege clară aplicata care să-i asigure cetățeanului traiul în liniște în propria locuință !!
  Să te ferească soarta sa ai nenorocul sa ai vecini romi sau alte nații cu un nivel redus de educație și comportament civic ,ce-si aduc în locuința și câini pe langa gălăgia ce o fac ,în special în condițiile spațiului limitat și neizolat fonic din blocurile de locuință,iar instituțiile statului ,cu toate plângerile cetățenilor, se fac că nu aud si nu văd nefăcând nimic pentru a asigura liniștea cetățenilor în propria locuință !!

 12. Ce repede s-a eecutat Simonis la sesizarea lui Solomon Fritz. Mai c-ai spune ca a functionat un fir rosu intraetnic dar transpartinic.
  Rezultat, Solomon da bine la public in pragul alegerilor. Nu ca tematica n-ar fi stringenta. Dar timing-ul, ca de obicei, spune multe.

 13. Dar de vecinii politisti pensionari si odrasele lor ce spuneti?
  Suntem victimele unor asemenea specimene ,eu si familia mea si,de doi ani,politia si procuratura ii acopera,cu toate probele si chiar recunoasterea din partea lor…

 14. Dacă-i interesa cu adevărat, o făceau până acumdar pesedeala este despre klanuri, de asta tot felul de”interlopi,” au ajuns vedete de tembeliziune.Simonică de pupă-ți scaunul că nu-l mai vezi.Dacă a ajuns primarul să urce un clip pe net n-afacut-o că să dansezi tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.