Daciana, ucisă la 45 de ani

O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, care fusese diagnosticată cu COVID-19, a decedat, marţi seară.

„Colega noastră, Daciana Grada, asistentă pe Secţia Clinică Ortopedie, a pierdut în această seară (marţi seara n.r.) lupta cu necruţătoarea infecţie COVID-19. Daciana a fost diagnosticată pe data de 23 octombrie cu virusul SARS-CoV-2, a fost internată în spital, iar în urmă cu câteva ore, în ciuda eforturilor depuse de medici, s-a stins pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Suntem alături de familia îndoliată în aceste momente de grea încercare! Dumnezeu să o odihnească în pace”, a anunţat pe Facebook, în noaptea de marţi spre miercuri, conducerea spitalului din Arad.

Asistenta avea 45 de ani şi suferea de o afecţiune cronică. Ea lucra de 15 ani în spital.

Este al doilea cadru medical care a murit în mai puţin de 48 de ore în judeţul Arad, în urma infectării cu noul coronavirus.

Marţi dimineaţă, conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad a anunţat ca o asistentă de ambulanţă, care lucrase 24 de ani în staţia din Ineu, a decedat, în cursul zilei de luni, din cauza COVID-19, la vârsta de 48 de ani, iar alţi nouă angajaţi din staţia din Arad sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Foto Arhivă

Trei cadre medicale ucise de coronavirus în 24 de ore

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. au tratat-o ca si pe gravida de la Arad trimisa la Timisoara si pt care medicii au spus ca daca ar fi intubat-o ar fi trait, atunci degeaba au ATI…ca nu stiu sa-l folosesca la Arad sau poate acesta este nivelul de pregatire in facultatea de medicina din zona…
    tragic, dar adevarat fiecare cu norocul lui, singuri venim si tot asa plecam…

  2. „Asistenta avea 45 de ani şi SUFEREA DE O AFECŢIUNE CRONICĂ.”
    Un mic „detaliu”, desigur, dar bine totusi ca ni s-a spus si asta! Si daca nu ni se spunea, era aproape sigur ca altceva i-a provocat moartea, nu un virus gripal. La care se mai adauga stresul fizic si psihic din aceste luni.

    Sa nu uitam ca se moare si la 25-30 de ani, chiar si fara afectiuni preexistente cunoscute, cum au fost deja cazuri in mediul corporatist, cauzate de munca suplimentara extenuanta. Au murit si fotbalisti de atac de cord, chiar in timpul meciului. Daca ar fi murit in 2020 si ar fi fost gasit „pozitiv”, Catalin Hildan ar fi fost declarat „rapus de necrutatoarea infecţie COVID-19” de catre colegi, medici, presa etc.

    „a pierdut în această seară (marţi seara n.r.) lupta cu necruţătoarea infecţie COVID-19.”
    Doctorii, ticalosi ca intotdeauna! Persista in complicitatea criminala cu acest regim. De ce nu au spus ca „a pierdut în această seară lupta cu necruţătoarea boala cronica de care suferea”? S-a facut cumva autopsia pentru a determina cauza reala a decesului?

    Acesti teroristi se urca efectiv pe cadavre pentru a-si promova agenda!

    Au spus-o specialisti (adevarati, nu politruci) importanti din lume: nu moare nimeni strict de aceasta gripa!

    Rata fatalitate/infectie sub 70 de ani: 0.05%, adica doar 1 din 2000 de infectati cu Covid moare.
    https://i.dailymail.co.uk/1s/2020/10/15/18/34441776-8843927-image-a-37_1602783792088.jpg

  3. La 45 de ani nu mori de hipertensiune arteriala. Sportivii care fac infarct in teren, nu fac de la efort, fac din cauza unor disfunctii asimptomatice, avute de mult timp si nedescoperite la controalele de rutina. Poate cititi si alte studii, eventual un curs actualizat de cardiologie, pentru ca nu intelegeti nimic. Oamenii ca dumneavoastra sunt cei din cauza carora apare aceasta oboseala si suprasolicitare a sistemului medical. Sper ca sunteti multumit de ceea ce realizati colectiv.

  4. @Ana: Bati campii, dar fara prea multa gratie!
    1. Tu esti capabila sa intelegi un text simplu? Cine a spus ca asistenta a murit de hipertensiune arteriala? Nu a murit de Covid, asta e un fapt cert. Stim ca suferea si de altceva, plus stresul acumulat vreme de cateva luni.
    2. Cine a spus ca Hildan a murit „de la efort”? Am spus doar ca a murit de stop cardiac pe teren, fiind foarte tanar si fara afectiuni cunoscute. Asta era ideea, ca poti muri la 25 de ani, aparent din nimic. Asta e un fapt. Acum, ca vrei tu sa-i recompui istoria medicala lui Hildan post-mortem, e treaba ta. Pentru toata lumea, Hildan a murit „din senin”, si nu a fost singurul caz. Apoi, eu m-am referit la decese printre corporatisti ca urmare a stresului si efortului, nu la cazul Hildan. Ar fi fost si absurd sa acuz efortul la Hildan, un fotbalist alearga 10 km in orice meci jucat integral.
    3. „Oamenii ca dumneavoastra… din cauza carora apare aceasta oboseala si suprasolicitare” Presupun ca faci parte din sistemul medical (de rahat), sau ai rude, prieteni etc. acolo. Poti sa-mi explici cum provoc eu „suprasolicitarea” voastra? O astfel de acuzatie imbecila este doar acoperirea incompetentei voastre, care omoara oameni an de an. Mai afla ca nu am avut nicio interactiune cu sistemul medical (de rahat) de vreo 35 de ani, sunt perfect sanatos si fug de voi ca de dracu’. In orice caz, daca esti cumva doctorita/asistenta, nu m-as da pe mana ta nici cu pistolul la tampla.
    4. „Poate cititi si alte studii, eventual un curs actualizat de cardiologie” Ei, ce sa spun! Citesc studii si articole si urmaresc interviuri ale unor experti autentici. Prefer laureati Nobel (de ex. Michael Levitt), savanti de la Stanford, Oxford etc., nu politruci din sistemul medical (de rahat) romanesc, care se plang ca ii suprasolicita oamenii care nu pun botul la balivernele lor. Sa mai stii ca niciun curs de cardiologie nu tine locul unor observatii de bun simt, pe care tu insa nu esti capabila sa le faci.

  5. am crezut ca este vorba despre urata si proasta aia a lui ponta , pe care n-o duce mintea decat la stricarea casniciilor…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.