Daea: Cât ne-a scăzut producția de grâu

Producţia de grâu din acest an este cu 15% – 18% mai mică faţă de cea înregistrată în 2021, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a precizat că va prezenta săptămâna viitoare cifrele exacte.

„(Producţia de grâu) este mai mică decât anul trecut, între 15% şi maxim 18% (mai mică) faţă de anul trecut”, a afirmat Daea, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.
 

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, ministrului Agriculturii a informat că recoltarea grâului a fost finalizată în toată ţara, urmând ca săptămâna viitoare să fie anunţate cifrele oficiale. El a menţionat că recolta de anul acesta asigură atât consumul intern, cât şi disponibilităţi pentru export.

„Am încheiat recoltatul la grâu în toată țara și avem producția necesară pentru consum intern și pentru export. Cifra exactă o voi comunica săptămâna viitoare atunci când am pe masă toate informațiile autorizate, în sensul transmiterii acestora pe bază de semnătură”, a declarat Petre Daea la începutul ședinței de Guvern.

Acesta a anunțat că a început recoltatul și la floarea-soarelui.

„Important este că am început acum în cinci județe să recoltăm floarea-soarelui, recoltăm suprafețele care au fost afectate de secetă pentru că ele au ajuns la maturitatea de recoltare, în așa fel încât să nu înregistrăm nicio pierdere”, a precizat ministrul Agriculurii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Desigur , dupa obiceiuri stramosesti , * cifra exacta *, care indica Rezultatul Total griu recoltat , va fi prelucrata politic in functie de situatia meteo-politica a vremurilor ….

  2. Wow, prețul păinii / făina / produsele subsecvente vor continua să crească pentru că avem din ‘belșug’ deși seceta a făcut ravagii în culturile fermierilor !

  3. Asta e ca aia graita de politrucii englezi mai zilele trecute…Nu mai folositi dusurile pentru spalat,faceti economie.Pentru spalat folositi o carpa umenda.He..he..he..Nici nu stiu de ce se mai plang buciulestenii de n-au apa calda ,au devenit mai ,,europeni,,decat europenii sub ,,progresistul,,nea Mucusor .Pas cu Pas.Cum era aia bre ?Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.Ghi-ni-on.

  4. Nu mai pot cu Daea cu oia care plânge pe umărul fermierilor români care sunt cei mai mari hoți din istoria României! După ce au furat pământurile țăranilor cap-isti și pământurile statului din I.A.S. acum primesc 1.000-1.200lei/ha pentru o arătură făcută ieftin la negru plus subvenții la motorină și nu-i întreabă nimeni daca plătește TVA sau impozit la producția declarată mincinos și vândută aiurea la străini și fraierii de români rămași în țară manaca aluat congelat de afara, fructe din Polonia și carne din Germania. Huuo jefuitorilor ai țăranilor prosti români cu fiii diasporeni la fel de prosti care se mulțumesc cu juma de plin de benzina la 1 ha dat în arendă la hoții de fermieri!

  5. daca potentialul Romaniei este de a hrani 80 de milioane, atunci in cele mai grele situatii de calamitate tot va reusi sa produca pt cele aprox. 19 milioane cat se estimeaza pe Wiki populatia Romaniei… ar fi fost bine sa existe depozite/silozuri unde sa fie stransa recolta si sa se cunoasca ”circulatia” graului, etc.

  6. @e firesc, d-le granele sunt o marfa perisabila, nu pot fi tinute ani de zile in siloz. Plus de asta depozitarea costa,ar duce la preturi mult mai mari.
    Exportul de cereale contribuie la balanta de plati.
    In general exporturile se fac din sept pana in martie, aprilie. In mai iunie silozurile trebuiesc pregatite pentru noua recolta.

  7. Sunt (rar) și știri bune. Asta face parte din ele. Chiar de calcă pe nervi pe revoltații de serviciu. Ori pe corespondenții RT.

  8. Cormoraul de la Afrikultura mentine suspensul,sa fie invitat la televizuini si saptamana viitore!Om s-a facut cu „uite seceta,nu e seceta „

  9. Un mascarici bolshevic ipocrit . Priviti-i mimica , expresiile si gesturile de teatru prost !

  10. Spre deosebire de aerienii care au fost ministri dupa el, Daea demonstreaza ca este preocupat si implicat cu adevarat in tot ce tine de agricultura tarii. Normal locul sau n-ar trebui sa fie langa giurumelele securiste adunate in jurul lui Ciolacu. Le creste sansele electorale in ochii romanilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.