Dai în băncile Rusiei, dar cine suferă? Africanii

Uniunea Africană: Ţările sărace nu pot cumpăra alimente din cauza sancţiunilor impuse de UE Rusiei. 

Preşedintele Uniunii Africane, senegalezul Macky Sall, s-a declarat preocupat, marţi, de efectele pe care noile sancţiuni impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei le vor avea asupra achiziţionării de alimente de către naţiunile sărace din Africa.

Printre sancţiunile decise de Uniunea Europeană se numără excluderea companiei Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, din sistemul internaţional de tranzacţionare SWIFT. Acest lucru va afecta ţările africane care fac achiziţii din Rusia.

„Când este perturbat sistemul SWIFT, acest lucru înseamnă că, indiferent dacă există produse care pot fi cumpărate, plăţile devin complicate, chiar imposibile”, afirmă Macky Sall, preşedintele Uniunii Africane, citat de cotidianul Le Figaro.

„Aş vrea să insist să fie găsite soluţii adecvate”, a subliniat liderul Uniunii Africane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

11 Comentarii

 1. Programul „saracie, boli si moarte” pentru africuta, continua cu succes. Voi chiar il credeti pe africanul care vorbeste? Eu, nu! Dinyotdeauna in africa a fost saracie lucie si sclavie mai ceva ca animalele muncesc parte din africanii de rand. De zeci de ani oms tot cere donatii pentru africa si se aduna gras, dar, saracia si bolile sunt foarte bine intalinate. Nu e bascalie.

 2. Sanctionatii suntem toti, doar rusii nu. Asa-i cand pui babe sa hotarasca pentru tine ! Ukraina este no man’s land deja, la ce foloseste o sanctiune. In plus, sunt 150 de tari pe glob si doar 50 cu globalistii, hotaraste Ursula pentru toata lumea, ca la Ojdula ?

 3. trebuie mentionat ca toti acesti lideri occidentali si americani care impun sanctiuni si sprijina ucraina sint globalisti si nu nationalisti patrioti ca orban victor …ei se subordoneaza nu boboarelor ce i-au ales ci lui soros si jidanismului terorist international si implicit israelului…acesti nemernici imping omenirea spre dezastru…cu complicitatea risului lumii analfabete…care-i aleg …

 4. Rusii n-au decat sa plece din Ucraina si sa lasa lucrurile asa cum erau inainte de invazie, ptr ca erau bune inclusiv ptr africani.
  Toata bulibaseala cu granele a fost provocata de invazia rusilor in Ucraina si de blocarea porturilor ucrainene, nu ca asa i s-a sculat lui Zelenski peste noapte.
  Dnii africani n-au decat sa-i sara in cap dementului de la Kremlin, el fiind principalul vinovat……[Rumburak]

 5. Cand americanii au vrut sa ia titei gratis din Irak, au invadat Irakul CARE NU LE FACUSE NIMIC. Nimeni nu i-a acuzat, nici-un tribunal nu s-a sesizat. Politrucii romanesti si slugile lor din media romaneasca n-au zis nici pis. La fel cand cu Afganistanul, cand cu Libia, etc.
  Acuma s-au trezit toti, dar niciunu nu are voie sa intrebe de ce nu a respectat Ucraina acordul de la Minsk, pe care l-a semnat. Pai, nu au voie sa intrebe pentru ca nu le-ar conveni sa se faca ceva care sa scurteze razboiul. Dar, oare, cine nu le da voie sa faca ceva care ar scurta razboiul? Niciunu nu are voie sa se intrebe CINE CASTIGA DE PE URMA ACESTUI RAZBOI. Ca, NU castiga nici Rusia, nici China, nici Ucraina, nici UE. Atunci CINE? Ghici ciuperca ce-i?

 6. Tarile sarace africane nu au cumparat NICIODATA alimente,poate au primit ca ajutor, si ,in nici un caz de la Rusia sau Ucraina ,aflate pe locuriile 6-8 pe lista tarilor care exporta alimente!Nu mai puneti botul la toate neroziile
  Profita,ies pe aratura,canta ,danseaza, bat tobele,poate primesc ceva moka cu ocazia razboiului

 7. „Toata bulibaseala cu granele a fost provocata de invazia rusilor in Ucraina”

  Bulibaseala este in capul tau, nu s-a schimbat decat furnizorul, nu si cumparatorii. Te uiti prea mult la UM0024 TV si la Tudor Radu.

 8. Ce ar fi ca africanii sa isi produca macar mancarea daca de altceva nu sunt capabili. Ar fi o revolutie.

 9. Africa nu-i neputincioasa asa cum crezi tu este doar subjugata si tinuta in saracie pt a obtine la preturi mici resursele naturale. O parte este zona arida, chiar si Egiptul din care se exporta cartofi nu reuseste sa produca atata grau cat ii este necesar. Ai auzit expresia „a ajuns la sapa de lemn”? Stii ce inseamna? Ai auzit de seceta? Omenirea cea asa zis civilizata nu-i in stare sa fie umana…Cata cultura ai si ratiune incat nu ai aflat cat de rara este poputalia in Africa si in celasi timp cat de dezvoltate sunt unele orase din acea lume pe care o crezi inapoiata…

 10. Mda. A ieșit ursula la vorbitor ca să se laude cu succesul noilor sancțiuni impotriva rusiei.. Mă gândesc că Putyin a râs una sănătoasă.. DSunt atât de proști de nu realizează de unde dai și unde crapă, Iar cel mai tare crapă in europa..

 11. Eu cred ca tarile africane ar cam trebui sa se ocupe si singure de agricultura in loc sa astepte avionul american cu faina si malai.
  Nu toata Africa este facuta numai din desherturi, au destule fluvii si ape cu care sa irige plantatiile din belsug. In Romania, pana mai acum un secol, inca se mai ara uneori cu plugul de lemn. Dar se ara si se muncea pamantul, nu se batea tam-tamul toata ziua si se juca hula-hula in jurul focului cate o saptamana la rand.
  Sa se uite dnii africani cum fac egiptenii de vreo 7 mii de ani, cu munca, nu cu cersit. Sa se mai lase de razboaie intre ei si de masacre pe tot felul de teme: politice, religioase, etnice, istorice. Daca-i cauti, ligura, ceaun si chiloti n-au in coliba, dar kalasnikov au la sigur.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.