Dan Petrescu, oracolul din Gruia pentru tricolori: Lumea va ieși în stradă!

Dan Petrescu este unul dintre numele reprezentative a ceea ce am numit Generația de aur a echipei naționale, din perioada anilor 1990-2000. Atunci tricolorii au obținut trei calificări consecutive la turnee finale de CM și două de Europene, ratând accesul doar la EURO 1992.

Fostul fundaș care s-a consacrat jucând titular ani de zile la Chelsea și a fost numărul 2 la echipa națională de o manieră incontestabilă, a revenit la Cluj, la CFR, cu care ca antrenor a câștigat de patru ori titlul în SuperLiga.
Dan Petrescu a participat de curând și la meciul de retragere al Generației de Aur disputat pe Arena Națională din capitală în compania selecționatei Stelelor Lumii, dar spre deosebire de Gică Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu sau Costel Gâlcă a spus pas repede. Cel supranumit Bursucul este însă la fel de conectat ca pe vremea când juca el la fenomenul numit echipă națională și este extrem de încrezător în faptul că România va face o figură frumoasă la EURO 2024, în ciuda pesimismului care domină starea de spirit a românilor.
El și-a exprimat clar poziția față de ce vor face tricolorii în cadrul unei conferințe de presă ținute la Cluj, care avea ca principal subiect echipa locală pe care o pregătește, dar subiectul EURO nu avea cum să-l ocolească.

„Sunt convins că toată lumea nu are încredere, majoritatea lumii. Meciurile amicale nu se pun, astea înainte de turneele finale. Şi când joci cu echipe care sunt mai slabe, Bulgaria şi Liechtenstein, trebuie să îi ataci şi ei să se apere.
La EURO va fi diferit, trebuie să ne atace pe noi Ucraina, au jucători individual mai buni ca noi. Sigur ne vor ataca şi noi vom juca puţin altfel. Şi eu văd cel puţin un rezultat de egalitate, îl scoatem. Şi aşa va fi în continuare.
Toate trei echipele… individual sunt mai bune, dar antrenorul echipei naţionale a creat o echipă! Nu ştiu dacă celelalte echipe au reuşit să fie o echipă. 100% la România antrenorul a creat o echipă, prin această echipă am ajuns la EURO.
Dacă ne uităm unde joacă jucătorii din România şi unde joacă ceilalţi, e diferenţă mare! Indiferent cum jucăm şi ce facem, dacă ne vom califica, eu zic că ceva lume în stradă va ieşi. O să vedeţi.
Nu contează cum jucăm. A contat cum a jucat ca să ajungem la EURO? Toată lumea a criticat jocul, dar suntem la EURO. Sper să avem rezultate şi o să vedeţi că lumea va ieşi în stradă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Ha, ha, hai să fim serioș’! Românii n-o i’șit în stradă săptămâna trecută di bucurie c-o câștigat PiSiDeu’ (să știe doar, suntem o țară di asistaț’ social) or’ dân contră, di ciudă c-o câștigat PiSiDeu’ (aiasta ar hi fo’ dovada că nu suntem), ș’ nu vor i’și nij acum că nu vor avia di ce… Hai să videm, cin’ sâmte fotbalu’ marele Danuț Pietrescu or’ io, o babă dân fundu’ Moldovii?!…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.