Dan Petrescu, regele salariilor

Reîntoarcerea omului-titlu la CFR Cluj, cu patru coroane de campion în precedentele experiențe, este confirmată.

Dan Petrescu pare a se simți la capacitate maximă profesională numai la CFR Cluj pentru că nicăieri nu a mai adunat atâtea succese nici măcar la un loc, în China, Rusia, Emiratele Arabe Unite și ultima oară în Coreea de Sud. Până și suporterii echipei din Gruia s-au recunoscut învinși în duelul purtat ani la rândul cu antrenorul echipei lor, care ucide fotbalul spectacol cu stilul său defensiv, dar care a avut rezultate extraordinare. Ei s-au bucurat acum aflând că personajul contestat s-a întors pentru a scoate Clujul din pasa neagră în care a intrat din momentul plecării sale la Jeonbuk Motors, în Coreea de Sud.

Dar nu este deloc simplu pentru nici un conducător de club să negocieze un contract cu Dan Petrescu. Acesta nici nu discută despre contract până nu vede negru pe alb stipulată clauza de reziliere, care să îi aducă o despăgubire consistentă în caz de intenție de demitere. Apoi, pe locul 2 este salariul plus toate bonusurile. Patronul Neluțu Varga a trebuit să umble serios la conturi pentru a-l convinge pe Bursuc, salariul său urmând a fi cel mai mare din SuperLigă, nu mai puțin de 30.000 de euro pe lună. Care poate crește exponențial prin bonusuri de performanță.

Varga vede în Dan Petrescu un fel de vrăjitor care ar putea chiar și acum, când CFR e la zece puncte de liderul FCSB, să întoarcă lupta la titlu, mai ales că în weekend ar mai rămâne șapte puncte dacă ardelenii ar învinge acasă echipa patronată de Gigi Becali. Prin urmare, în cazul unei senzaționale întoarceri de situație în favorea sa în lupta la titlu Dan Petrescu ar urma să fie recompensat cu 200.000 de euro, bani în mână.

Pe locul 2 la salarii în SuperLiga se află tot un an antrenor din orașul de pe Someș, Ioan Ovidiu Sabău, 27.000 de euro lunar la Universitatea, cu care obiectiv să câștige Cupa României, după ce a pierdut finala din sezonul anterior. Înainte de Petrescu la CFR au activat italianul Andrea Mandorlini, pentru 18.000 de euro lunar și apoi Adrian Mutu, 15.000 de euro. Cel mai prost plătit antrenor este cipriotul Elias Charalambous de la FCSB, numai 5000 de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Cat de fraier sa fii, ca sa platesti regeste un antrenor care a fost ciuca batailor in Coreea de sud!!! Asta miroase a spalare de bani la poalele Feleacului, adica la cfr cluj, club cu niste datorii uriase, dar care plateste cu niste sume uriase pt noi, pe unul dat afara nu cu mult timp in urma.

  2. Macar de-ar avea ceva valoare, dar in afara de niste istericale…nimic!

  3. Cu ani in urma, papagalul asta a stat cateva luni pe banca de rezerve a unei echipe din Italia. Cand s-a intors, dupa ce l-au dat aia afara, nu mai putea vorbi romaneste. ” Io sono italiani, no poso parlare romeno! ” Dar la Koloshvar, merge!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.