Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu a murit

Profesorul Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, a murit luni, a anunţat Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti.

„Astăzi, a trecut la cele veşnice prof. Daniel Barbu. Să se odihnească în pace. Şi-a trăit viaţa sub motto-ul: ‘Nil nisi Cruce’. Domnul să-l fericească în patria cerească pentru tot binele făcut în viaţa pământească”, a transmis instituţia de învăţământ, într-o postare pe Facebook.

Liturghia de înmormântare se va celebra joi, începând cu ora 10,00, la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Bucureşti (Şos. Olteniţei 3-5).

Născut pe 21 mai 1957 în Bucureşti, Daniel Barbu a fost istoric român, senator de Bucureşti din partea PNL, fost ministru al Culturii în perioada 21 decembrie 2012 – 12 decembrie 2013 şi profesor al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Universitatea din Bucureşti unde a predat Teologia politică, Teologie socială şi Istoria Bisericii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

8 Comentarii

  1. Mostra de cetățean care, in loc să își vadă de sănătatea și viața lui, a intrat în politică, pentru ce? Pentru a nu avea grija de propria sănătate și a lua drumul crinilor popesti înainte de termen? Aviz tuturor celor care se aruncă la ce nu trebuie să facă, cei care sunt vulnerabili, cei care nu sunt în stare să se împace cu propriul sine, cu prostiile și măgăriile făcute pe continuitate, înainte de termen vor sfârși toți. A intrat în postul Paștelui, păcatele îi sunt iertate, țărână la fel că oricărui mistuitor cu bună stiinta al propriei vieti.

  2. Am aflat și eu că există facultatea de teologie romano-catolica. Qui prodest? Asta ca sa fiu in trend.

  3. Ne-a mai parasit un PROFI, „istoric” care „nu a mutat nicio virgula/nu a contrazis, de la subsol”, vorba Alatrinezului Flavius,
    nimic din ISTORIA BOLSEVICA FALSIFICATA!!! Prin 2012 il numeam Esop…

  4. Vedea cai verzi pe pereți cu ochelari lui. Un adevărat bolșevic care vedea un mare pericol….legionari și fasciști!? Acum o să se întâlnească cu Anna Pauker în raiul comunist.

  5. O figura jalnica in politica romaneasca.O activitate de nimeni si nimic la cultura ,althel spus o nulitate.

  6. Am mai scapat tara de vreo pensie speciala cumva? Dumnezeu sa-l odihneasca. De ce oare nici un roman nu deplange trecerea in nefiinta a unui fost sau actual ministru, senator, deputat,etc?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.