Danielle Collins s-a calificat în semifinale la Roma

Jucătoarea americană de tenis Danielle Collins (30 ani), numărul 15 mondial, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, după ce a întrecut-o pe belarusa Victoria Azarenka (34 ani, 24 WTA), cu 6-4, 6-3.

Americanca va juca în penultimul act contra altei belaruse, Arina Sabalenka, numărul doi mondial, care a câştigat fără emoţii în faţa letonei Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4.

Collins, aflată la ultimul sezon din carieră, a ajuns la 19 victorii în ultimele 20 de partide, singura dată când s-a înclinat în această perioadă fiind în faţa Arinei Sabalenka, în optimi la Madrid.

Danielle Collins are acum 2-1 în meciurile directe cu Azarenka, după un meci în care belarusa a comis 9 duble greşeli.

Collins nu a învins-o niciodată pe Sabalenka în cele cinci confruntări de până acum, patru fiind pe hard (trei la US Open).

Cealaltă semifinală de la Foro Italico le opune pe Iga Swiatek (Polonia), liderul mondial, şi pe Coco Gauff (SUA), numărul trei WTA.

Swiatek a cucerit titlul la Roma în 2021 şi 2022.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.