Daniil Medvedev, eliminat din turneul de la Roma

Tenismanul rus Daniil Medvedev, numărul patru mondial şi campionul en titre, a fost învins de americanul Tommy Paul, cu 6-1, 6-4, marţi, în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro.

Finalistul de la Australian Open a confirmat astfel în faţa americanului Paul (16 ATP), că zgura nu este suprafaţa sa favorită, după ce s-a oprit în optimi la Monte Carlo şi a fost nevoit să abandoneze în sferturile de finală al Madrid.

Turneul de la Roma a pierdut astfel cinci jucători din cei opt de top 10 mondial prezenţi, ceilalţi fiind sârbul Novak Djokovic (1), Andrei Rublev (6), Casper Ruud (7), Grigor Dimitrov (10).

Grecul Stefanos Tsitsipas, numărul opt mondial, l-a învins marţi, în optimi, pe australianul Alex De Minaur, cu un sec 6-1, 6-2, iar în sferturi va da peste chilianul Nicolas Jarry. Chile are doi reprezentanţi în sferturi, după ce Alejandro Tabilo, cel care a reuşit să-l elimine pe Djokovic în în turul al treilea, a trecut şi de Karen Hacianov, cu 7-6 (7/5), 7-6 (12/10), după ce rusul a ratat două mingi de set în tiebreak-ul actului secund.

Rezultatele înregistrate marţi în optimile de finală ale turneului de la Roma la simplu masculin:

Alejandro Tabilo (Chile/N.29) – Karen Hacianov (Rusia/N.16) 7-6 (7/5), 7-6 (12/10)
Zhizhen Zhang (China) – Thiago Monteiro (Brazilia) 7-6 (7/4), 6-3
Alexander Zverev (Germania/N.3) – Nuno Borges (Portugalia) 6-2, 7-5
Taylor Fritz (SUA/N.11) – Grigor Dimitrov (Bulgaria/N.8) 6-2, 6-7 (11/13), 6-1
Stefanos Tsitsipas (Grecia/N.6) – Alex De Minaur (Australia/N.9) 6-1, 6-2
Nicolas Jarry (Chile/N.21) – Alexandre Muller (Franţa) 7-5, 6-3
Hubert Hurkacz (Polonia/N.7) – Sebastian Baez (Argentina/N.17) 5-7, 7-6 (7/4), 6-4
Tommy Paul (SUA/N.14) – Daniil Medvedev (Rusia/N.2) 6-1, 6-4

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.