Dar de Anul Nou: Se scumpește benzina

Benzina se va scumpi cu 29 bani/l, iar motorina cu 26 bani/l în prima zi a anului viitor, în urma deciziei Guvernului de a actualiza nivelul accizelor cu rata inflaţiei, urmând ca o majorare cu alţi 43 bani/l de benzină şi 40 bani/l de motorină să aibă loc şi începând cu 1 iulie 2024. În total, scumpirea carburanţilor cauzată de majorarea fiscalităţii de anul viitor va fi de 72 de bani/l la benzină şi de 66 bani/l la diesel, conform datelor analizate de Profit.ro.

Surprinde astfel, nivelul de peste 3 ori mai ridicat al majorării accizei, comentează Profit. ro, oferind şi o posibilă explicaţie.

Citeste explicatia si articolul integral pe profit.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

 1. gazu se masoara in kWh,
  apa calda se masoara in kWh,
  au in comun energia, aia se masoara in kWh:

  -daca se scumpeste benzina
  se vor scumpi si prezervativele:
  tot hidrocarbură este!

 2. O sa se inghesuie dandu-si coarne berbecii care au criticat-o sa cumpere masinuta electrica a lui Putin. Unii prostovani afirmau ca va ingheta bateria in Siberia de parca rusii care fac baie in benzina au nevoie de masini electrice. Au facut-o pentru europenii ce nu se vor mai putea c__a de foame.

 3. cica americanii ii invatzau pe talibanii moderati:

  -daca vreti scoli,sosele,spitale
  ne dati taxe si impozite si noi le facem!
  -nu,nu,
  ăsta este furt!

  acciza la tzigari cumva?
  -cancere la gratis,
  le trafficam ca pe certificatu verde de carbon!

 4. Pai cu ce sa platesti pensii speciale uriase fara contributivitate de la 50 de ani?

 5. Deci tara are inflatie si guvernul mareste taxele la combustibili ca sa actualizeze taxele cu inflatia! Scumpire care duce evident la cresterea inflatiei! Dupa care guvernul o sa mai faca o alta actualizare samd…Logic si inteligent pentru ca scopul guvernului pare sa fie stimularea inflatiei!!

 6. De o datorie nu scapi decât prin inflație sau război. Care variantă e mai bună?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.