Darius Vâlcov s-a predat în Italia

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, dat în urmărire după ce nu a fost găsit pentru a fi încarcerat, s-a predat autorităților din Italia. El fugise din țară înainte de condamnarea la șase ani de închisoare într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Darius Vâlcov, în vârstă de 46 de ani, s-a predat agenților de la secția de poliție Portici, lângă Napoli, scrie presa din Italia. Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare.

Fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv, pe 3 mai 2023, de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă la șase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Este vorba despre ‘Dosarul Tablourilor’, numit astfel după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru.

De asemenea, judecătorii au menţinut decizia de confiscare de la Vâlcov a sumei de 6.2 milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

 1. Succesuri pt „justițea independenta” premiata de ambasadele occidentale!
  Adica mizilicuri, praf in ochi…”justițe” indreptata nmai impotriva noastra a celor care incearca sa faca ceva pentru tara, pt a nu mai fura strainii atat de mult…si protectie maxima pentru straini pentru alogenii paraziti care ne-au ocupat !
  Trezeste-te ! Ridica-te !

 2. In politica sunt grupuri mafiote care se bat pentru putere in sanul aceluiasi partid. De curand mafia DAEAA a atacat la castraveti mafia lui Ciolacu din Buzau. In europa lichidele de la WC sunt duse in sere si se cultiva salata durect in apa murdara . Fasolea se cultiva pe cenysa vulcanica si are gyst de sulf.
  De astia nu se ia nimeni . E Mafia globalista evvreuasca. Ei pun sefii in Colonia sclavilor romani.

 3. Un alt membru PSD care a furat din banii românilor și a devenit investitor în altă țară (precum Dragnea, Arsene, Mazăre etc.).

 4. Decat sa lucreze intr-o pitzerie ca Bica,sa serveasca la masa, mai bine in puscarie la biblioteca si ii aduce Lavinia toate cele
  PS cum se poate imparti Lavinia intre Gusa si Valcov,nu e greu de priceput Daca o spala e ca noua !

 5. se va face un MARE tam-tam . si vor arunca „vai ce face politia noastra capabila” …etc ;
  cand se fac actiunile astea acolo ei prefera astia decat pionii ineficienti ai mafiei pe care trebuie sa-i sacrifice cand cineva important(exponenti ai mafiei noi) e cautat si trebuie protejat!
  asa mai au a doua sansa la urmatoarea razie obligatorie! trebuie sa para impartiali altfel ii dibuie cine trebuie(Codruta) ca sunt platiti si de mafie

 6. Incep sa agreez modalitatea ruseasca de rezolvare a unor astfel de inselatorii la adresa statului roman. Nota bene: nu indemn. Nu trageti in pianist…

 7. N-o să mai aveți nimic și veți fi fericiți!… și eu voi fi proprietarul care vă închiriază toate cele. hehehe!

 8. Vâlcov este inca un caz de detinut politic pentru ambitia lui de a fi incercat sa blocheze influenta FMI in tara, care va aduceti aminte. Orice politician se opune controlului corporatiilor financiare internationale este defaimat si ecexutat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.