Dată în judecată. Firma canadiană insistă că suplimentul nu ar fi fost contaminat

Firma canadiană care i-a furnizat suplimentul Simonei Halep  susține  că nu ar fi fost contaminat cu Roxadustat. Informația este însă contrazisă de  avocatul Simonei Halep. 

”Cum să știe ei asta, dacă habar n-aveau de unde au luat ingredientele! Am descoperit noi că din China, a susținut  Bogdan Stoica”, într-un interviu pentru GSP(… )Nu e vorba că noi susținem ceva, ci e clar: chiar tribunalul de la Londra, care a judecat cazul, a decis că a fost vorba de contaminare de la acest supliment, a explicat  Stoica.

Avocatul fostei Simonei  l-a contrazis pe Konstantino Koveos și a explicat că acționarii firmei canadiane nici măcar nu cunoșteau originea ingredientelor folosite pentru colagenul Keto MCT Schinoussa. „I-am dat în judecată de acum o lună, dar procedurile legale durează pentru că nu există mediere sau ceva asemănător, noi nu avem ce înțelegere să facem cu ei.

Nu e vorba că noi susținem ceva, ci e clar: chiar tribunalul de la Londra, care a judecat cazul, a decis că a fost vorba de contaminare de la acest supliment. Că tribunalul a spus că această contaminare nu explică totul, aici intrăm în altă discuție. Dar contaminarea în sine, din produsul canadian, nu mai e o ipoteză, a fost validată de tribunal. Vă pot spune altceva, apropo de faptul că firma canadiană v-a declarat că produsul lor nu a fost contaminat. Cum să știe ei asta, dacă habar n-aveau de unde au luat ingredientele! Am descoperit noi că din China”, a spus avocatul.

John Koveos (n.r. unul dintre acționarii firmei din Canada) a fost audiat pe videoconferință. Și acolo a explicat ce știe. Știa foarte puține. ”Ei nu doar că produc în alte fabrici, că ei nu au. Dar nici acele fabrici nu sunt cele care aduc ingredientele, ci un importator. Noi am făcut o trasabilitate. Și am descoperit că o parte a ingredientelor folosite la acest colagen au venit din China”.

În privința medicamentului Roxadustat, China e prima țară care l-a aprobat, care îl produce și îl utilizează masiv în tratamente, în special pentru problemele renale severe. Există discuții pe Whatsapp și pe alte mijloace ale celor de la Academie cu un un om de la distribuția firmei canadiene. Trei produse, printre care și colagenul, au fost livrate din Canada la hotelul de la New York unde stătea Simona. Celelalte două produse, un electrolit și o proteină, nu au fost contaminate. Înțelegem că au fost produse în altă fabrică”, a conchis Stoica.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

 1. Corect! Nu cedati indiferent de intimidare sau orice ar fi acuzator la adresa voastra! E sansa unica de a scoate adevarul la lumina si de a continua cu procesul direct pe cei care au suspendat-o! Sa plateasca pana le crapa ficatul in ei! Cu fata din gimnastica, au lasat asa cum au hotarat calaii si nu s-a implicat nimeni, a ramas fata fara medalia de aur, fara locul intai la gimnastica si fara partea financiara dupa munca titanica!

 2. Prostul până nu-i prost destul până nu-i și fudul!…tuta asta s-a dopat ani de zile !…
  Auzi tu parașuta dracului, nu-i nici o diferență între tine și buzatu!…doi infractori prinși în flagrant!…

 3. Ca sportiv, esti responsabil. Daca ai iesit pozitiv, problema e a ta, nu a celui care ti-a livrat suplimente (habar n-am de fapt de ce le lua, mai bine se alimenta normal si echilibrat). Daca nu stia exact provenienta, nu le lua. Pe livratorul de suplimente il doare la basca. Pe Simona nu. Au barbierit-o scurt. Avantaj Serena, ca asa e in tenis.

 4. Cand stii ca regulile sunt atat de stricte si mai ales cariera e in joc, esti atent si si la scobitoarea pe care o folosesti.

 5. Lupta tare Simona! Romanii cinstiti tin cu tine! Nu asculta de romanii care arunca cu noroi in tine si se bucura la necazul altora; mai sunt si romani din astia.

 6. Terminați, bă, cu minciunile acelui Stoica și ale trișoarei, și nu mai dați interpretările lor interesate la textul I.T.I.A.!
  Nu era nici un Roksa’ în „supliment”, indiferent de unde au primit grecoteii ingredientele! De ce numai trișoarea a ajuns să reclame că medicamentul era în porție? Ce, grecoteii au făcut o șarjă de 3 flacoane, doar pentru ea?! Dacă era contaminare pe un întreg lot de producție, ar fi fost prinși dopați și alți sportivi, nu numai trișoarea. Trișoarea a luat Roksa’ în mod conștient și cu scop clar de dopaj, doză mare, a spus tribunalul! Case closed!
  Pun pariu că papagalu’ ăla Stoica nu va da în judecată firma grecească din Canada, și nici trișoarea nu va merge la T.A.S., că la T.A.S. îi vor mări pedeapsa…..[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.