Date furate de la un miliard de utilizatori Facebook

Peste un miliard de utilizatori Facebook au fost victimele furtului de informații private din conturile lor, într-una dintre cele mai mari breșe de date din istoria rețelelor sociale.

Un infractor cibernetic care folosește aliasul ByteBreaker susține că a extras 1,2 miliarde de înregistrări Facebook și vinde acum datele pe dark web.

Extragerea de informații, sau web scrapingul, implică utilizarea de instrumente automate pentru a colecta cantități mari de date de pe site-uri web, similar cu copierea și lipirea informațiilor la scară largă.

Cercetătorii în domeniul securității cibernetice de la Cybernews au dezvăluit că datele furate includ nume, ID-uri de utilizator, adrese de e-mail, numere de telefon, date de naștere, informații despre sex și date despre locație, cum ar fi orașul, statul și țara.

Ancheta spun că ByteBreaker a exploatat o eroare într-un anumit instrument Facebook conceput pentru a permite aplicațiilor sau programelor să acceseze datele utilizatorilor.

Dacă se va verifica, descoperirea lui ByteBreaker ar reprezenta cel mai mare incident de extragere de informații de pe o platformă de socializare de până acum.

Oficialii îndeamnă toți utilizatorii Facebook să își schimbe parolele, să își înghețe creditul și să activeze alerte de fraudă în conturile lor bancare.

Aceștia avertizează că setul de date extras de ByteBreaker conține suficiente informații pentru ca infractorii cibernetici să deschidă carduri de credit pe numele victimelor sau să acceseze conturile lor financiare.

„Scrapingul de date folosind funcții menite să ajute oamenii încalcă termenii și condițiile noastre. Avem echipe în întreaga companie care lucrează pentru a detecta și opri aceste comportamente”, a scris Meta într-un comunicat după breșa de date din 2021.

Meta a declarat pentru Daily Mail că poziția lor cu privire la această problemă nu s-a schimbat și compania crede cu tărie că nu au fost preluate date noi de pe Facebook.

 

 

Pe lângă schimbarea parolei de e-mail și blocarea creditului, specialiștii recomandă să luați în considerare actualizarea parolelor pentru conturile care folosesc aceeași adresă de e-mail sau număr de telefon care ar fi putut fi furat de pe Facebook.

De asemenea, puteți activa autentificarea cu doi factori, care adaugă un pas suplimentar la autentificări, cum ar fi un cod trimis pe telefon sau pe e-mail, ceea ce îngreunează accesul hackerilor la contul dvs., chiar dacă au parola dvs.

Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Carduri bancare folosite pe Facebook, poate de unica folosinta.
    Facebook stie sa fure date de la utilizatori, spionandu-i. Dar cand vine vorba sa securizeze datele din conturi sunt de doi bani.

  2. dau rromanii la poze cu documente, cu semnaturi, cu CNP, etc. incat in curand o sa devina o gluma sa le furi identitatile… si? si acelasi „stat” si „uniune” care impun cenzura si supravegherea in masa, sunt incapabile sa protejeze datele si sa dea amenzi sau sa ia masuri care sa aiba impact

  3. Bineinteles, va credem. Doar n-o sa fie cum spun conspirationistii, cum ca chiar voi periodic „tundeti” retelele de informatii esentiale, si dati vina pe hackeri misteriosi.
    Da, da, va credem…

    P.S. Nu ia nimeni la intrebari guvernul si parlamentul, unde uriasa majoritate a membrilor au telefoanele deschise pe facebook in mijlocul sedintelor. Nu cumva niste „hackeri misteriosi” sa afle secrete de stat cu totul si cu totul intamplator!

  4. Asa e cind nu verifici mai multe surse, mai CD M: risti sa maninci cu polonicul.
    Ia, mai sapa! Si nu mai face copy-paste din presa de calitate indoielnica.

  5. Ce jenibila explicatie de la Meta dupa povestea cu lucratorii africani abuzati! Si gugustiucii, un miliard, o inghit.
    Bine v-am regasit turma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.